İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 21 bin 507'ye yükseldiği bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 187 kişinin daha öldüğünü ve yaralı sayısının 55 bin 915'e ulaştığını duyurdu.
29 Aralık 2023

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de yaşayanların yüzde 40'ının açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. UNRWA'nın Gazze Direktörü Thomas White, kentteki açlık sorununun 'felaket boyutta' olduğunu ve insani ateşkesin tek umut olduğunu belirtti. Gazze'de savaşın başlangıcından bu yana 21 bin 320 Filistinli öldürüldü ve 55 bin 603 kişi yaralandı. UNICEF ise beş yaşın altındaki 335 bin çocuğun yetersiz beslenmeden dolayı ölüm riski altında olduğunu duyurdu.
28 Aralık 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 21 bin 320'ye yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 210 kişinin daha öldüğünü ve yaralı sayısının 55 bin 603'e ulaştığını duyurdu.
28 Aralık 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 21 bin 110'a yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının son 24 saatte 195 kişi arttığını ve yaralı sayısının da 55 bin 243 olduğunu duyurdu.
27 Aralık 2023

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Suriye'deki komutanlarından Razi Musevi, İsrail'in Şam yakınlarına düzenlediği bir saldırıda öldürüldü. Musevi, İranlı general Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşı olarak biliniyor ve Suriye'deki 'direniş cephesine' destek vermekle görevliydi. Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in bu eyleminin bedelini ödeyeceğini belirten bir açıklama yaptı. İsrail ordusu, Suriye topraklarına zaman zaman hava saldırıları düzenlemekte ve bu saldırılar sonucunda daha önce de İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları öldürülmüştü.
25 Aralık 2023

Anayasa Mahkemesi'nin iki kez tahliye kararı vermesine rağmen hala tutuklu olan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, cezaevinden yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'nin gerçek gündeminin yoksulluk ve adaletsizlik olduğunu vurguladı. Atalay, özellikle yatağa aç giren çocuklar ve kamu hizmetlerinin kötü ifası gibi konulara dikkat çekti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde İsrail politikalarını eleştirirken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez'i de anarak saygı duruşunda bulundu.
25 Aralık 2023

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Magazi Mülteci Kampı'na düzenlediği hava saldırısında en az 78 kişinin öldüğünü duyurdu. Saldırı sonucunda çok sayıda yaralı Al Aksa Hastanesi'ne kaldırıldı ve bölgeden gelen görüntülerde yaralı çocuklar ve ceset torbaları görüldü. Ölü sayısının artması bekleniyor çünkü saldırılan bölge büyük ailelerin yaşadığı bir yer. Bu saldırı, Mısır'ın İsrail ve Hamas arasında ateşkes için yeni bir teklif sunduğu bir dönemde gerçekleşti.
25 Aralık 2023

TGRT Haber, 'Hafta Sonu Haberleri' programının sunucusu Meltem Günay'ın yayına Starbucks bardağıyla çıkması sebebiyle hem Günay'ın hem de programın yönetmeninin işine son verdi. Kanal, yapılanın örtülü reklam olduğunu ve kurum ilkelerine aykırı hareket edildiğini belirtti. Bu olay, İsrail-Filistin savaşı nedeniyle Türkiye'de boykot edilen Starbucks'a yönelik tepkilerin arttığı bir dönemde gerçekleşti ve sosyal medyada eleştirilere neden oldu.
24 Aralık 2023

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 20 bin 424'e yükseldiği bildirildi. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail'in resmi savaş ilan ettiği belirtildi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte ölen Filistinli sayısının 166 arttığını ve yaralı sayısının da 54 bin 36'ya ulaştığını açıkladı.
24 Aralık 2023

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda Filistinli gazeteci Muhammed Ebu Huveydi'nin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu olayla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yapılan saldırılarda ölen gazetecilerin sayısı 100'e ulaştı. Medya Ofisi, İsrail'in gazetecileri gerçekleri gizlemek ve haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak hedef aldığını iddia etti. Ayrıca, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısının 19 bini aştığı ve en az 64 gazetecinin öldürüldüğü belirtildi.
23 Aralık 2023

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'nda gazeteci Muhammed Halife'nin evini bombalayarak Halife ve ailesinden birçok kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu. Bu olayla birlikte, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısının 99'a ulaştığı belirtildi. Medya Ofisi, İsrail'in gazetecileri gerçekleri gizlemek ve haberlerin yayılmasını engellemek amacıyla hedef aldığını ifade etti.
23 Aralık 2023

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölen Filistinli sayısı 20 bin 57'ye yükseldi. Gazze'deki sağlık bakanlığının yaptığı yazılı açıklamaya göre, son 48 saatte 390 Filistinli hayatını kaybetti, 734 kişi yaralandı. Saldırılar başladığından bu yana yaralananların toplam sayısı ise 53 bin 320'ye çıktı.
22 Aralık 2023

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı, Gazze'de yaşayan dört haneden birinin aşırı açlıkla karşı karşıya olduğunu ve yaklaşık 576 bin 600 kişinin felaket düzeyinde açlık riski ile yüz yüze olduğunu belirtti. Gazze nüfusunun tamamının akut gıda güvensizliği içinde olduğu ve mevcut çatışma ile sınırlı insani erişim koşullarının devam etmesi halinde altı ay içinde kıtlık yaşanabileceği uyarısında bulunuldu.
22 Aralık 2023

Gazze'de hükümet, İsrail'in 'Aksa Tufanı' saldırıları sonucunda ölen Filistinli sayısının 20 bini geçtiğini ve yaralı sayısının 52 bin 600'ü aştığını bildirdi. Ölenler arasında en az 8 bin çocuk ve 6 bin 200 kadın bulunuyor. Ayrıca, saldırılarda yıkılan binaların enkazında 6 bin 700 kişinin kayıp olduğu ve bunların %70'inin kadın ve çocuklardan oluştuğu ifade edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıların duracağını düşünenlerin gerçeklikle bağlantısının olmadığını belirtti.
20 Aralık 2023

Mısır'da seçimleri kazanarak görev süresini 2030'a kadar uzatan Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, zafer konuşmasında Gazze'deki savaşın Mısır'ın ulusal güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu ifade etti. Sisi, yeni görev süresinde bu savaşın önlenmesi için tüm çabaların seferber edilmesi gerektiğini vurguladı ve halkın seçimlerde sadece kendisini değil, aynı zamanda Gazze'deki savaşı reddetmelerini de ifade ettiklerini söyledi.
18 Aralık 2023

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 19 bin 453'e yükseldi. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın İsrail'e saldırı başlatmasının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmişti. Bir haftalık ateşkesin bitmesiyle İsrail ordusu Gazze'yi yoğun bombardımana tuttu. Gazze Sağlık Bakanlığı son üç günde 653 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı.
18 Aralık 2023

Gazzeli yetkililer, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 96 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail, Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın 'Aksa Tufanı' adını verdiği saldırılar sonrasında resmi olarak savaş ilan etmişti. Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail'in gazetecileri kasıtlı olarak öldürdüğünü ve bu şekilde gerçeklerin gizlenmesini amaçladığını belirtti. Gazetecileri Koruma Komitesi ise 7 Ekim'den bu yana en az 64 gazetecinin öldürüldüğünü açıklamıştı.
18 Aralık 2023

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 19,088'e ulaştı. Hamas'ın silahlı kanadı İzeddin Kassam Tugayları'nın başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının ardından İsrail resmi olarak savaş ilan etmiş ve bir haftalık ateşkesin bitimiyle Gazze'yi yoğun bombardımana tutmuştu. Ölenlerin yaklaşık %70'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Gazze'de bulunan 36 hastaneden sadece 11'i çalışır durumda.
16 Aralık 2023

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 7 Ekim'de İsrail'e yönelik başlatılan 'Aksa Tufanı' saldırıları sonrasında en az 64 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu süre zarfında 57 Filistinli, dört İsrailli ve üç Lübnanlı gazeteci öldürüldü. Ayrıca 13 gazeteci yaralandı, 19'u gözaltına alındı ve üç gazeteci kayıp olarak rapor edildi.
16 Aralık 2023

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin devlet şirketleri tarafından değil, özel ve uluslararası şirketler tarafından yapıldığını açıkladı. İsrail-Hamas çatışmaları sonrası iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmasına rağmen ticaretin devam etmesi eleştirilmişti. Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, bu ticaret nedeniyle AKP'ye Meclis'te tepki gösterirken fenalaşarak hayatını kaybetti. Bolat, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler yaptırımlarına uyduğunu ve Filistin'e gönderilen malların İsrail gümrükleri üzerinden geçtiğini ifade etti.
15 Aralık 2023
İşaretlediklerim