Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe’nin de kadrosuna katmak istediği Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Zaha’yla görüşmelere başladı. İngiliz ekibi Crystal Palace’ın dokuz sezondur formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon 27 lig maçında yedi gol atmıştı. Transferi duyuran Galatasaray, Twitter hesabından 'Ali Cabbar' şarkısının bir kesitini paylaşıp 'ZAHAHAHA' diye yazdı.
23 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 956'ncı haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, Cumartesi Anneleri'ne müdahale etti ve en az 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
22 Temmuz 2023

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe'nin beş yıldızlı formayla Türkiye Kupası törenine çıkmasına Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ceza vermesini beklediklerini belirtti. Fenerbahçe'nin bu hareketi, yönetmeliklere meydan okuma olarak değerlendirildi. Özbek, TFF'nin bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini ve yönetmeliklere herkesin uyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Galatasaray'ın hukuksuzluklarla mücadele edeceğini belirtildi.
21 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 2023-2024 sezonu fikstürünü belirledi. Yeni sezon 11-12-13-14 Ağustos 2023 tarihlerinde başlayacak ve ilk yarısı 23-24-25 Aralık tarihlerinde sona erecek. Sezonun ilk yarısında 18, ikinci yarısında ise 20 hafta maçları oynanacak. Önemli derbi maçlarının tarihleri de belirlendi ve 31 Mart 2024'teki yerel seçimler nedeniyle 31'inci hafta maçları tarih değişikliğine uğradı.
19 Temmuz 2023

Eski Beşiktaş ve Galatasaraylı futbolcu Ryan Babel, Türk Lirası'nın son yıllarda yaşadığı değer kaybını Twitter üzerinden dile getirdi. 2013 yılında 1 doların yaklaşık 2,6 Türk Lirası olduğunu hatırlatan Babel, bugün aynı doların 26 liradan fazla olduğunu belirtti. Ayrıca TL ile maaş alan ve birikim yapan kişilere, değer kaybına karşı birikimlerini nasıl koruyabilecekleri konusunda tavsiye istedi. Babel, dolar ve altın gibi geleneksel tavsiyelerin yanı sıra, ev sahibinin kira artışından da şikayetçi oldu.
18 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 955. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabına göre en az 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Nedim Türkmen, Türkiye'de uygulanan vergi artışlarını değerlendirdi. KDV'nin %18'den %20'ye yükseltilmesi, yurt dışından getirilen telefonların kayıt harcının artırılması ve harç tutarlarının %50 zamlanması gibi mevcut vergi artışlarının yanı sıra, torba yasa ile kurumlar vergisi ve motorlu taşıtlar vergisine de zam öngörüldüğünü belirtti. Türkmen, bu artışların enflasyonu kısa vadede hızlandıracağını ve ekim ayında gayrimenkul sahiplerini de etkileyebilecek yeni vergi artışlarının olabileceğini ifade etti.
7 Temmuz 2023

Galatasaray Futbol Takımı, bir hazırlık maçında Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk yarıyı 3-1 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda Hull City, 83, 84 ve 86. dakikalarda attığı gollerle maçı 4-3 kazandı. Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Hull City Kulübü Başkanı Acun Ilıcalı da izledi.
6 Temmuz 2023

Medya patronu Acun Ilıcalı, sahibi olduğu dijital yayın platformu Exxen'de abonelik ücretlerinin yüksek olmasının nedeninin yasa dışı internet TV hizmeti (IP TV) olduğunu belirtti. Korsan yayıncılığın sona ermesi durumunda ücretlerin dörtte bire düşeceğini ifade etti. Türk futbolunun gelişimi ve Anadolu takımlarının geleceği için korsan yayıncılığın engellenmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Şampiyonlar Ligi yayın hakları için büyük maliyetlere katlandıklarını ve korsan yayın yüzünden zarar ettiklerini söyledi.
4 Temmuz 2023

Galatasaray Spor Kulübü, Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi ile yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzaladı. İlk açıklamada, sözleşme bedellerinin artış oranının TÜİK ve ENAG'ın enflasyon verileri kullanılarak hesaplanacağı belirtilmişti. Bu durum, kulübün TÜİK verilerine güvenmediği şeklinde yorumlandı ve sosyal medyada tartışma konusu oldu. Galatasaray yönetimi, gelen yorumlar üzerine KAP'a yaptığı düzeltme ile bu ifadeyi kaldırdı ve artış oranının nasıl hesaplanacağı belirsizliğini korudu.
3 Temmuz 2023

Galatasaray Spor Kulübü, yeni stadyum isim hakkı ve sponsorluk anlaşmasında hem Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) hem de Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon verilerini dikkate alacak şekilde bir madde ekledi. Bu sezon için Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi'nden 213 milyon 600 bin lira artı KDV alacak olan kulüp, takip eden sezonlarda bu tutarı her iki kurumun açıkladığı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına göre artıracak. Bu durum, ENAG verilerinin ilk defa resmi bir sözleşmede hesaba katılması anlamına geliyor.
3 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul'un Kuruçeşme açıklarındaki Galatasaray Adası'yla ilgili imar planı değişikliği yaptı. Yeni planlarla adanın Anadolu yakasına bakan kısmında denize yeni bir parsel açıldı ve taşınmaz niteliğini 'taş volisi' olarak tapu kaydına işledi. Hidrobiyolog M. Levent Artüz, bu durumun Boğaziçi'nde Gır-Gır ile avcılığı yasak olan türlerin avcılığının yolunu açabileceğini belirtti. Ayrıca, bu durumun palamut, lüfer gibi balıkların soyunu kurutma anlamına gelebileceğini ifade etti.
26 Haziran 2023

21'inci Onur Yürüyüşü, polis engellemelerine rağmen İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılanlar Nişantaşı'nda buluşarak basın açıklaması yaptı ve sokaklara yayıldı. Yürüyüş komitesinin dağılma çağrısının ardından polis, dağılan LGBTİ+ hak savunucularını ve yürüyüşü takip eden basın emekçilerini gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişi sayısı 60'a ulaştı. Yürüyüş öncesi ve sırasında İstanbul Valiliği'nin yasağı nedeniyle bazı metro istasyonları işletmeye kapatıldı.
25 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 952'nci haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi ancak polis müdahale etti. Eyleme destek veren milletvekilleri ve gazetecilere de müdahale edildi. Twitter hesaplarından yapılan açıklamada en az 28 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İnsan Hakları Derneği Eş Başkanı Eren Keskin ve Hrant Dink'in oğlu Arat Dink de bulunuyordu. Daha sonra tüm gözaltındakiler serbest bırakıldı.
24 Haziran 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

Galatasaray futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda Litvanya'nın FK Zalgiris Vilnius takımı ile Makedonya'nın FC Struga takımı arasında oynanacak maçın galibiyle eşleşecek. İlk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Galatasaray bu turu geçmesi durumunda 3'üncü tur kuraları 7 Ağustos'ta çekilecek ve bu tur maçları 22-30 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.
21 Haziran 2023

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Başakşehir'i Michy Batshuayi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek kupayı yedinci kez kazandı. Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Fenerbahçe, ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda herhangi bir gol olmadı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bu zaferle futbol branşında ilk kupasını kazanmış oldu. Ayrıca Fenerbahçe, bu galibiyetle TFF Süper Kupa'da Galatasaray ile karşılaşacak.
11 Haziran 2023
İşaretlediklerim