Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Bakırköy'de bulunan Florya Metin Oktay tesislerindeki 41 dönümlük arsasını Galatasaray'a 1 milyar 171 milyon 800 bin lira bedelle sattı. Bu satışla birlikte Galatasaray'ın Florya'daki toplam arsa büyüklüğü 62 dönüme yükseldi. Satış, Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyuruldu.
3 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Süper Lig'in 14 ve 23'üncü haftalarında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Giresunspor, Kayserispor, Ankaragücü ve Konyaspor kulüplerini Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Beşiktaş ve Galatasaray 'çirkin ve kötü tezahürat' ile 'saha olayları', Giresunspor ve Konyaspor 'hakemlere toplu müdahale', Kayserispor 'hakemlere toplu müdahale' ve 'takım halinde sportmenliğe aykırı hareket', Trabzonspor ve Ankaragücü ise 'saha olayları' gerekçesiyle disipline gönderildi.
28 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli depremde Adıyaman'da enkaz altından kurtarılan 12 yaşındaki Cihan Emir Parlak, futbol sohbeti yaparak hafızalarda yer etmişti. Galatasaray tutkunu olan Parlak, hastanede eski futbolcu Tanju Çolak tarafından ziyaret edilmiş ve Galatasaray Kulübü yetkilileri ve futbolcularıyla telefonda görüşmüştü. İki bacağını kaybettikten sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Parlak'ın ölüm haberini Galatasaray Spor Kulübü duyurdu.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların 'Hükümet istifa' sloganları atmasını sorumsuzluk ve şuursuzluk olarak nitelendirdi. Türkiye'nin büyük bir deprem felaketiyle mücadele ettiği bir dönemde sporun kirli siyasete alet edilmesini kınadı. Bahçeli, futbol kulüplerinin bu tür sloganlara alet olmaması gerektiğini belirterek, maçların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirler alınarak oynanması gerektiğini ifade etti ve MHP'nin konunun takipçisi olduğunu söyledi.
26 Şubat 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Sözcü gazetesinde yer alan bir haberde, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi önerisinde bulunduğu ve bu önerinin bazı kulüpler tarafından destek gördüğü iddia edildi. Beşiktaş Kulübü, bu haberin ardından bir açıklama yaparak, Çebi'nin böyle bir öneride bulunmadığını ve haberlerin asılsız olduğunu duyurdu. Kulüp, kamuoyuna kasıtlı olarak üretilmiş bu tür haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
23 Şubat 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off Turu'nda Trabzonspor'un Basel ile oynadığı maçta, taraftar grubu Vira'nın hazırladığı koreografi dikkat çekti. Koreografide, depremde yardım eden ülkelerin bayrakları ve arama kurtarma köpeği Proteo'ya teşekkür edildi. Farklı takımların taraftarları bir arada maçı izlerken, Vira grubunun yöneticisi Muhammet Onur Yazıcı, koreografinin 48 saatte hazırlandığını ve birlik mesajı vermek istediklerini belirtti. Koreografi, Meksika başta olmak üzere dünya basınında geniş yer buldu.
17 Şubat 2023

Adalet Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında deprem suçları soruşturma büroları kurdu ve bölgede birçok savcı görevlendirildi. Yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleri hakkında soruşturmalar devam ederken, birçok müteahhit ve mühendis gözaltına alındı veya tutuklandı. NEF Gayrimenkul kurucusu ve Galatasaray Spor Kulübü asbaşkanı Erden Timur, sadece müteahhitlerin değil, imzayı atan herkesin tutuklanması gerektiğini belirtti ve uygulama standartlarının sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı.
13 Şubat 2023

Eski Galatasaray ve İspanya'nın Deportivo la Coruna takımında oynamış olan Emre Çolak, kısa bir süre önce İspanya 3. Lig ekibi CF Intercity ile anlaşmasının ardından futbolu bıraktığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediğini belirten Çolak, sevdikleriyle zaman geçirmenin önemine vurgu yaptı. Emre Çolak, Türkiye'ye döndükten sonra Fatih Karagümrük, Hatayspor, Başakşehir ve Göztepe gibi takımlarda da forma giymişti.
13 Şubat 2023

Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, Türkiye'deki depremlerden kurtulan ve kendisinin hayranı olan Kerem adlı çocuğa destek mesajı gönderdi. Icardi, Kerem'e imzalı formasını vermek ve ona sarılmak istediğini belirtti. Galatasaray yöneticileri de Kerem'e stadın locasından bir koltuk hediye edeceklerini ve Icardi ile iletişime geçeceklerini duyurdu. Türkiye'de meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonucunda can kaybı 17 bin 674'e ulaşmış durumda ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
10 Şubat 2023

Hatayspor yardımcı antrenörü ve eski milli futbolcu Gökhan Zan, FOX TV canlı yayınında Hatay'da yaşanan deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarının yavaş ilerlediğini ve AFAD'dan talimat alamayan onlarca vinç, kepçe ve kamyonun iki gündür hareketsiz beklediğini ifade etti. Zan, yetkililere daha hızlı hareket etmeleri ve seslerini duymaları için çağrıda bulundu ve durumun insanlığa sığmadığını söyledi.
8 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrasında en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da yaşayanlar, bölgeye yardım ulaşmadığını belirterek yardım çağrısında bulunuyorlar. Hatayspor'un yardımcı antrenörü ve eski milli futbolcu Gökhan Zan da sosyal medya üzerinden yaptığı bir video paylaşımıyla gözyaşları içinde yardım istedi. Zan, internet ve suyun olmadığını, her taraftan çığlık sesleri geldiğini ve insanların enkaz altında yardım beklediğini ifade etti.
6 Şubat 2023

Galatasaray Kulübü, Türkiye Süper Lig'deki tartışmalı hakem kararlarının uluslararası bir heyet tarafından incelenmesi için bir çağrıda bulundu. Kulüp, bu sezon ilk beş sıradaki takımların maçlarının tartışmalı görüntülerinin yabancı hakemler tarafından değerlendirilmesini ve sonuçların televizyonda yayınlanmasını önerdi. Ayrıca, tüm Türk futbol paydaşlarını adalet için bir araya gelmeye davet etti. Bu çağrı, özellikle Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında yaşanan tartışmalı hakem kararları sonrasında geldi.
4 Şubat 2023

MHP'li avukat Serdar Öktem, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında tutuklanan 18 kişiden biridir. Öktem, aynı zamanda UltrAslan lideri Sebahattin Şirin'in avukatlığını yapmış ve Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olmak için başvurmuştur. Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın aktardığına göre, Öktem mülakatta İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün avukatlığını yaptığını ve emniyetin davalarına kendi bürosunun baktığını belirtmiştir. Altaylı, Öktem'in Galatasaray'a düşkün biri olarak izlenim bıraktığını ve üyeliğe kabul edildiğini ifade etmiştir.
2 Şubat 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li avukat Serdar Öktem tutuklandı. Öktem, cinayetle bağlantılı kişilerin avukatlığını yapmakta ve aynı zamanda Galatasaray taraftar grubu UltrAslan'ın lideri olarak bilinen Sebahattin Şirin'in de avukatı olduğu belirlendi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, UltrAslan'ın tarikat ve çetelerle ilişkilerine dikkat çekti ve Şirin'in çeşitli tarikatlarla bağlantılı olduğunu ve FETÖ ile İsmailağa Cemaati ile ilişkileri olduğunu iddia etti.
31 Ocak 2023

Galatasaray Kulübü, milli futbolcu Kaan Ayhan'ı İtalyan takımı US Sassuolo'dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığını açıkladı. 2022-2023 sezonu için geçici transfer ücreti olarak Ayhan'ın eski kulübüne net 400 bin avro ödenecek. Ayhan'ın Galatasaray'dan alacağı sezonluk ücret ise net 9 milyon 500 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, futbolcunun satın alma opsiyon bedeli 2 milyon 800 bin avro olarak açıklandı.
31 Ocak 2023

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunduğu gerekçesiyle 50 gün hak mahrumiyeti ve 120 bin lira para cezası verdi. Özbek, PFDK'nın kararlarını eleştirerek adaletsizlik ve art niyet suçlamasında bulunmuştu. Aynı kurul, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'e 100 bin lira ve Kayserispor Kulübü Başkanı Ali Çamlı'ya üç ay hak mahrumiyeti ve 200 bin lira para cezası verdi. Kayserispor'un 11 görevlisine de 15'er gün hak mahrumiyeti cezası uygulandı.
26 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e yönelik eleştiriler ve iddialar üzerine, kamuoyu önünde tartışma yapmayı teklif etti. Koç, Özbek'in kendisine ve Fenerbahçe'ye yönelik suçlamalarını sıralayarak, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gerektiğini belirtti. Koç, Özbek'i istediği zaman, kanal ve kişilerle tartışmaya çağırdı ve iddialarını ispatlama yükümlülüğü olduğunu ifade etti.
24 Ocak 2023

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'deki çeşitli kulüplere saha olayları, çirkin ve kötü tezahüratlar ve stadyum düzenine uymama gibi nedenlerle toplamda milyonlarca lira para cezası verdi. En yüksek cezalar Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi büyük kulüplere kesilirken, diğer kulüpler ve bazı yöneticiler ile futbolculara da çeşitli cezalar uygulandı.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim