UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 1. eleme turunun ilk ayağı beş maçla sona erdi ve rövanş maçları 18-19 Temmuz'da oynanacak. Alınan sonuçlara göre, Astana ile Dinamo Tiflis 1-1, HJK Helsinki Larne'yi 1-0, Hacken The New Saints'i 3-1, Farul Constanta Sheriff'i 1-0 yendi ve Slovan Bratislava ile Swift Hesper 1-1 berabere kaldı. Avrupa Konferans Ligi'nde ise Diddeleng, St. Patrick's'i 2-1 yendi ve B36 Torshavn ile Paide Linnameeskond 0-0 berabere kaldı. Bu maçların rövanşları 20 Temmuz'da oynanacak.
13 Temmuz 2023

FIFA, Türkiye'nin Galler'i 2-0 yendiği EURO 2024 Elemeleri maçında Arda Güler'in attığı golün Puskas ödülüne aday olabileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Arda Güler'in golüne övgüler yağdırıldı. FIFA, haziran ayında atılan goller arasında Puskas Ödülü'ne aday olabilecek birçok güzel gol olduğunu belirtti. Resmi aday listesi henüz açıklanmadı.
1 Temmuz 2023

A Milli Erkek Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 41'inci sıraya çıktı. Bu yükseliş, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarını kazanmasının ardından geldi. Arjantin, Fransa ve Brezilya sıralamanın ilk üç sırasını korudu. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 20 Temmuz'da açıklanacak.
29 Haziran 2023

Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, prestijli Golden Boy ödülüne aday gösterildi. Golden Boy ödülü, Avrupa'daki 21 yaş altı genç futbolculara verilen ve 2003 yılında Tuttosport tarafından başlatılan bir ödüldür. Arda Güler, aynı zamanda Avrupa kulüplerinin transfer listesinde yer almakta ve UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Galler karşısında Türkiye adına gol atan isimlerden biri olmuştur.
20 Haziran 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Euro 2024 elemeleri D Grubu'ndaki dördüncü maçında Galler'i 2-0 mağlup etti. Maçta Türkiye, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galibiyeti elde etti. Türkiye bu sonuçla grubunda 9 puana ulaşarak liderliğini sürdürdü, Galler ise 4 puanla dördüncü sırada kaldı.
19 Haziran 2023

Amerikalı pop yıldızı Beyonce'un İsveç'te verdiği konser, konaklama ve restoranlara olan talebi artırarak ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı ve mayıs ayında beklenenden yüksek bir enflasyon oranı olan %9,7'lik bir artışa neden oldu. Danske Bank ekonomisti Michael Grahn, Beyonce'un bu artışa küçük bir katkı yaptığını belirtti. Beyonce'un dünya turnesi, 2 milyar sterlinlik hasılat yaratabilir tahminleri arasında yer alıyor ve konserlerin yapıldığı şehirlerde konaklama talebi artış gösteriyor.
15 Haziran 2023

Kraliçe Elizabeth'in vefatının ardından İngiltere'nin yeni kralı olan Charles, taç giyme töreni için Buckingham Sarayı'ndan Westminster Katedrali'ne yürüdü. Tören, Canterbury Baspiskoposu tarafından yönetildi ve Kral Charles ile Kraliçe Camilla taçlarını taktı. 1953'teki Kraliçe Elizabeth'in taç giyme töreninden daha mütevazı olan bu seremonide Prens Harry de aile arasında yer aldı, ancak Galler Prensi William ve ailesinden arkada oturdu.
6 Mayıs 2023

Britanya Kralı 3. Charles, 6 Mayıs Cumartesi günü Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenecek törenle taç giyecek. Törene dünya liderleri, ünlüler ve hayır kurumu temsilcileri dahil 2 bin 200'den fazla davetli katılacak. Tören, Kraliçe 2. Elizabeth'in taç giyme törenine göre daha mütevazı olacak. Prens Harry törene katılacak ancak eşi Meghan katılmayacak. Türkiye'yi törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil edecek. Tören sonrası düzenlenecek konserde Katy Perry ve Lionel Richie gibi yıldızlar sahne alacak.
4 Mayıs 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Maçta Hırvatistan'ın gollerini Kovacic attı. Bu sonuçla Türkiye, grupta üç puanla üçüncü sıraya gerilerken, Hırvatistan dört puanla liderliğe yükseldi. Elemelerin grup aşaması 16-21 Kasım 2023 tarihlerinde sona erecek ve her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılacak.
29 Mart 2023

Bulgaristan'da sanat eseri kaçakçılarına yönelik bir polis operasyonunda, Amerikalı ressam Jackson Pollock'a ait olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir tablo ele geçirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, eserin orijinal olduğu uzmanlar tarafından doğrulandı ancak yetkililer eserle ilgili daha fazla detay vermedi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi tutuklandı.
23 Mart 2023

Euro 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nin ilk haftası yarın başlayacak ve toplamda 23 karşılaşma oynanacak. Almanya'nın ev sahipliği yapacağı turnuvanın finallerine katılacak takımlar bu eleme turu sonucunda belirlenecek. Türkiye, D Grubu'nda ilk maçını 25 Mart Cumartesi günü Ermenistan'a karşı oynayacak. İlk hafta maçları arasında İtalya ile İngiltere arasındaki mücadele de yer alıyor.
22 Mart 2023

Çevresel bilince dikkat çekmek amacıyla sanatçıların doğayla ilişkilerini yansıtan eserlerini bir araya getiren 'Varoluşa Saygı' sergisi, MERKUR galerisinde ziyarete açıldı. Sergide Alper Aydın, Ahmet Duru, Burcu Perçin ve diğer sanatçıların eserleri yer alıyor ve küratörlüğünü Burcu Perçin yapıyor. Sergi, insanın çevre üzerindeki yıkıcı etkisine dikkat çekiyor ve 1 Nisan'a kadar açık kalacak. Sergiden elde edilen gelirin bir kısmı depremzedelere bağışlanacak.
17 Mart 2023

Togg, elektrikli araç modelleri için özel bir NFT koleksiyonu oluşturdu ve bu NFT'lerin açık artırması 5 Şubat Pazar günü saat 19:23'te başlayacak. NFT sahipleri, araçların ön sipariş hakkına sahip olacaklar. Açık artırmaya katılmak için Trumore uygulamasının indirilmesi gerekiyor ve her kimlik sadece bir NFT için teklif verebilecek. Toplamda 2023 adet NFT bulunuyor ve şu ana kadar 20 bine yakın kişi uygulama üzerinden cüzdan oluşturdu. Açık artırma 15 Şubat'a kadar devam edecek.
4 Şubat 2023

Britanya'da öğretmenler, devlet memurları, demiryolu-otobüs görevlileri ve üniversite çalışanları, ücret artışlarının yetersizliği ve hayat pahalılığı gerekçesiyle greve çıktı. Bazı sendikalar onlarca yıl sonra ilk kez grev kararı alırken, yaklaşık 500 bin kişinin iş bıraktığı belirtiliyor. Grev, ülkede son 10 yılın en büyük ve en kapsamlı grevi olarak nitelendiriliyor. Enflasyonun geçen yıl %11'e ulaşarak 40 yılın en yüksek düzeyine çıkması, grevlerin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
1 Şubat 2023

Togg, ilk ürettiği araçlarından 2023 adedini, NFT (dijital mülkiyet hakkı) ürünleri aracılığıyla açık artırma yöntemiyle satışa çıkaracağını duyurdu. NFT'ler, nadirlik derecelerine göre kategorize edilecek ve sahiplerine ön sipariş hakkı tanıyacak. Açık artırmaya katılmak isteyenlerin Trumore uygulamasını indirmeleri ve bir kimlik oluşturmaları gerekiyor. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde teknoloji meraklıları için dijital yarışmalar düzenlenecek ve geriye kalan alıcılar için ayrı bir ön sipariş süreci işletilecek.
26 Ocak 2023

Kim Kardashian, Sotheby's müzayede evinde düzenlenen 'Royal & Noble' müzayedesinde, Prenses Diana'nın geçmişte taktığı ve Filistin asıllı İngiliz iş insanı Naim Attallah tarafından hediye edilen 'Attallah Haçı' kolyesini 163 bin 800 Avro'ya satın aldı. Kolye, Diana tarafından son olarak Ekim 1987'de bir yardım galasında takılmış ve müzayede öncesi tahminlerin iki katından fazla bir fiyata satılmıştır. Sotheby’s London mücevherat başkanı Kristian Spofforth, Diana'nın mücevherlerinin piyasaya nadiren çıktığını ve bu parçanın yeni bir sahibe geçmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti.
19 Ocak 2023

Yunanistan'ın son kralı 2'nci Konstantin, 82 yaşında Atina'daki bir hastanede vefat etti. 1964 yılında tahta çıkan ve Danimarka Prensesi Anne-Marie ile evlenen Konstantin, 1967'deki askeri darbe sonucu tahttan indirildi ve yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. Yunanistan'da 1973'te yapılan referandumla monarşi kaldırıldı ve Konstantin 'son Yunan kralı' unvanını aldı. Ayrıca 1960 Roma Olimpiyatları'nda yelken dalında altın madalya kazanmış ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nde görev yapmıştır.
11 Ocak 2023

Galler Milli Takımı ve Los Angeles takımının oyuncusu Gareth Bale, futbol kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Kariyerinde Real Madrid ile 5 kez UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan ve Galler Milli Takımı'nın en skorer oyuncusu olan Bale, bu kararı almanın kariyerinin en zor kararı olduğunu belirtti. Southampton altyapısında yetişen ve Tottenham'da önemli başarılar elde eden Bale, 2013'te rekor bir bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olmuştu.
9 Ocak 2023

İngiltere ve Galler'de gerçekleştirilen nüfus sayımında, 16 yaş ve üstü bireylerin %1,5'i gey veya lezbiyen, %1,3'ü biseksüel olarak tanımlanırken, %0,5'i toplumsal cinsiyet kimliğinin doğumda kaydedilenden farklı olduğunu belirtti. Bu veriler, cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimlikleri hakkında bilgi toplanan ilk nüfus sayımı olarak kayıtlara geçti. Cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği soruları isteğe bağlıydı ve birçok kişi bu soruları yanıtsız bıraktı. Hükümet, elde edilen verileri ayrımcılıkla mücadele ve LGBTİ+ bireyler için hizmetleri iyileştirmek amacıyla kullanmayı planlıyor.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim