Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye taraftar olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması nedeniyle toplam 363 bin lira para cezası verdi. Galatasaray'a ise bir basın toplantısındaki hakem ve müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalarından dolayı 400 bin lira ceza kesildi. Aynı gerekçelerle Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de 400 bin lira para cezasına çarptırıldı. Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur'a ise ceza verilmedi.
18 Ocak 2024

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'de yer alan altı kulübe taraftarların neden olduğu saha olayları ve çirkin tezahüratlar, ayrıca hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle para cezaları ve elektronik kart bloke cezaları verdi. Fenerbahçe'ye toplam 312 bin lira, Galatasaray'a 340 bin lira ve Beşiktaş'a 112 bin lira para cezası uygulandı. Gaziantep FK, Pendikspor ve Ankaragücü de çeşitli para cezalarına çarptırıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'e ise ceza verilmedi.
28 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı çeşitli nedenlerle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Fenerbahçe ve Galatasaray, çirkin ve kötü tezahüratlar, saha olayları, talimatlara aykırı hareketler ve hakemler hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle disipline gönderildi. Beşiktaş ise saha olayları sebebiyle PFDK'ya sevk edildi. Ayrıca, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin bazı yöneticileri de hakemler hakkında yaptıkları açıklamalar nedeniyle tedbirsiz olarak kurula gönderildi.
26 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci tur maçlarının programını duyurdu. Tek maç eleme usulüyle oynanacak olan karşılaşmalar, 16, 17 ve 18 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programda, Türkiye'nin önde gelen futbol takımlarının maçları yer almakta ve her gün birden fazla maç oynanacak.
26 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Ziraat Türkiye Kupası'nın 5'inci eleme turu kura çekimini düzenledi. Kura çekimine, 4'üncü turu geçen 28 takım ve geçen sezon Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanan 4 Süper Lig takımı olmak üzere toplam 32 ekip katıldı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Kupası'nın formatıyla ilgili değişiklikler üzerinde çalıştıklarını ve yeni formatı yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti. Beşinci tur maçları 9, 10 ve 11 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak.
8 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. Kartal'ın Pendikspor'la oynanan maçın ardından hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkındaki açıklamaları nedeniyle disipline gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Beşiktaş Kulübü yöneticisi Emre Kocadağ da Gaziantep FK maçı sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
31 Ekim 2023

Galatasaray, Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına Mauro Icardi attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 25'e çıkartarak liderliğe oturdu. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig'de çıktığı son sekiz maçı da kazanmış oldu. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, bu maçla birlikte Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.
21 Ekim 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Gaziantep FK ve Mondihome Kayserispor'u PFDK'ye sevk etti. Galatasaray ve Trabzonspor'un saha olayları, Fenerbahçe'nin talimatlara aykırı hareketi, Gaziantep FK'nin çirkin ve kötü tezahüratla saha olayları ve Mondihome Kayserispor'un talimatlara aykırı hareketi nedeniyle bu karar alındı.
20 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Sözcü gazetesinde yer alan bir haberde, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Kulüpler Birliği toplantısında Türkiye Süper Lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi önerisinde bulunduğu ve bu önerinin bazı kulüpler tarafından destek gördüğü iddia edildi. Beşiktaş Kulübü, bu haberin ardından bir açıklama yaparak, Çebi'nin böyle bir öneride bulunmadığını ve haberlerin asılsız olduğunu duyurdu. Kulüp, kamuoyuna kasıtlı olarak üretilmiş bu tür haberlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.
23 Şubat 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonucu etkilenen illerin futbol takımları, liglerden çekilmeye başladı. Malatyaspor'un ardından Gaziantep FK ve Adanaspor da ligden çekilme kararı aldı. Gaziantep FK, futbolcularını kiralık olarak diğer kulüplere göndermeyi planlıyor.
11 Şubat 2023

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında, etkilenen illerin futbol takımları liglerden çekilmeye başladı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, 1. Lig'de yer alan Yeni Malatyaspor'un ligden çekildiğini duyurdu. Ayrıca, Adanaspor'un da ligden çekilmek için resmi başvuru yapması bekleniyor. Daha önce Süper Lig ekibi Hatayspor ve Gaziantep FK'nin de ligden çekileceği açıklanmıştı.
10 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Süper Lig maçlarının 3-4 Mart tarihine ertelendiğini açıkladı. Bu kararın, yaşanan büyük acı nedeniyle alındığını belirtti. Ayrıca, Hatayspor'un bu sezon maçlarını oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, hakları korunarak ligde 17 takımla devam edilmesinin planlandığını ifade etti.
9 Şubat 2023

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK, Konyaspor ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta, Gaziantep FK penaltı atışları sonucunda 7-6 galip gelerek çeyrek finale yükseldi. Gaziantep FK'nın golünü Mustafa Eskihellaç atarken, Konyaspor'un golünü Diouf kaydetti. Konyaspor'un bir penaltı atışını ise Gaziantep FK kalecisi Günay Güvenç kurtardı.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim