Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda bir asansörün arızalanıp düşmesi ve bir üniversite öğrencisinin hayatını kaybetmesi sonrasında asansörlere karekod koyacaklarını açıkladı. Bu karekodlar sayesinde herkes asansörün tüm bakım sürecini görebilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini ancak asansörün tamir edilmediğini dile getirmişti.
3 Kasım 2023

Üniversite öğrencilerinin barınma problemi için kurulan Barınamıyoruz Hareketi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki yemeklerden çıkan böcekleri paylaştı. Çoğu taze gözükmeyen yemeklerden tırtıl, sinek, salyangoz gibi böcekler çıktığı belirtildi. Hareket, Twitter hesabından Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne hitaben, öğrencilere derhal nitelikli ve doyurucu öğünler verilmesi gerektiğini ifade etti.
31 Ekim 2023

Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün arızalanması sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurduna verilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki İBB yurdunun açılışında Zeren Ertaş'ın isminin öğrenci yurduna verileceğini açıkladı.
30 Ekim 2023

Sayıştay'ın geçmiş yıllardaki raporlarında, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait bazı yurtlardaki asansörlerin gerekli şartları sağlamadığı belirtildi. Bu durum, Aydın'da bir KYK yurdunda asansörün düşmesi ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesi olayının ardından gündeme geldi. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini ancak asansörün tamir edilmediğini dile getirdiler. Sayıştay'ın raporlarında, yurt olarak kullanılan binaların asgari şartları sağlamadığı ve bazı sözleşmelerin süresinin uzatıldığı belirtildi.
26 Ekim 2023

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, asansörün birinci kattayken kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak öldüğünü belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü iddia ediyorlar. Olayın ardından öğrenciler yurdun dışında eylem yaptı ve polis ve jandarma müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyurdu.
26 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın gençlere vergisiz telefon vaadi, 'Yükseköğretim Öğrencilerine Teknolojik Cihaz Ve İnternet Desteği Verilmesine İlişkin Karar' olarak Resmi Gazete'de yayınlandı. 1 Kasım'da yürürlüğe girecek olan kararla, 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yükseköğretim öğrencilerine bir defaya mahsus olmak üzere teknolojik cihaz desteği ve bir yıllık internet desteği sağlanacak. Destek, nihai satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan mobil telefon ve bilgisayarların elektronik faturayla alımlarında kullanılacak.
25 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda oynanacak maçlar için Beşiktaş Park Stadyumu'nu aday göstermeyen TFF'ye yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükekşi, 'suyu bulandırmanın manası yok' dedi ve UEFA'nın kriterlerine göre en yüksek seyirci kapasitesi olan statları bildirmeleri gerektiğini belirtti. Ayrıca, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin Süper Kupa mücadelesinin Suudi Arabistan'da oynanmasının kesinleşmediğini de söyledi.
11 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçta Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye parmak salladığı iddialarını reddetti. Büyükekşi, parmağıyla protesto seslerinin yükseldiği kale arkası tribününü ve diğer tribünü gösterdiğini ifade etti. Büyükekşi, protestoların organize olduğunu ve bu durumu Çebi'ye belirttiğini söyledi.
7 Ekim 2023

Beşiktaş'ın Lugano ile oynadığı maçta taraftarların küfürlü protestosuyla karşılaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, durumu 'organize bir olay' olarak nitelendirdi. Büyükekşi, maçı izlemek için stadyuma gitmiş ancak protesto sonrasında stadyumu terk etmişti. Protesto, Büyükekşi'nin Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye sinirli bir şekilde bir şeyler söylemesi ve parmak sallaması sonrasında başlamıştı. Maçın ardından Beşiktaş, 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı' düzenleme kararı almış ve teknik direktör Şenol Güneş istifa etmişti.
6 Ekim 2023

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci maçında İsviçre'nin Lugano takımıyla oynadığı maçı izlemek için Tüpraş Stadı'na gelen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, küfürlü protesto sonrasında stattan ayrıldı. Büyükekşi'nin Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye 'Bana bu küfürleri siz ettiriyorsunuz' diyerek çıktığı görüldü. Beşiktaş, 2-0 öne geçtiği maçta 3-2'lik skorla mağlup oldu.
5 Ekim 2023

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Süleyman Soylu ve komisyon üyeleri, Ankara'da iki gün önce düzenlenen bombalı saldırı nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundu. Ziyaretçiler arasında AKP, MHP ve İYİ Parti'den milletvekilleri de vardı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Yerlikaya'yı ziyaret etti.
3 Ekim 2023

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz, Altın Portakal Film Festivali'nin iptaline tepki gösterdi. Poyraz, festivalin iptalinin trajik olduğunu belirtti ve 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin sansürlemesinin festivalin iptaline yol açtığını ifade etti. Poyraz, sanatın ve sanatçının, basın özgürlüğü kapsamında gazetecinin eserlerini haberlerini görüşlerini ifade etme ve sergileme hakkının olduğunu vurguladı. Festivalin iptalinin darbeci ve sansürcü zihniyetlerin arzusunu gerçekleştirmek anlamına geldiğini belirtti.
30 Eylül 2023

Altın Portakal Film Festivali, 'Kanun Hükmü' belgeseli nedeniyle yaşanan tartışmalar sonucunda iptal edildi. Belgesel, festivalden 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle çıkarılmış, ancak sanatçıların direnişi sonucunda yeniden seçkiye alınmıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmiş, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da bu kararı 'çok değerli' bulmuştu. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, belgeselin yeniden seçkiden çıkarıldığını duyurmuştu. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, festivalin 'kendileri dışında oluşan ve oluşturulan süreç' sebebiyle iptal edildiğini duyurdu.
29 Eylül 2023

Altın Portakal Film Festivali, 'Kanun Hükmü' adlı belgeselin seçkiden çıkarılmasıyla sansür krizi yaşadı. Festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nun tutarsız açıklamaları sonrası sanat dünyasından istifa çağrıları geldi. Ancak Boyacıoğlu'nun istifasının önünde maddi bir engel olduğu belirtildi. Festival jürisi ve sinemacılar, sansürün kabul edilemez olduğunu belirterek belgeselin seçkiye geri alınmasını talep etti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivalden çekildi.
29 Eylül 2023

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Kanun Hükmü' adlı belgeseli gerekçe göstererek Altın Portakal Film Festivali'ne verdiği desteği çektiğini duyurdu. Belgesel, KHK ile kamu görevinden çıkarılan doktor Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın mücadelesini anlatıyor. Festival yönetimi, belgeseli 'filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği' gerekçesiyle festivalden çıkarmış, ancak sanatçıların direnişi karşısında belgeseli yeniden seçkiye almıştı. Bu durum üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı festivalden çekilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı da festivalden desteğini çektiğini açıkladı.
29 Eylül 2023

Down Sendromlu Özel Futsal Milli Takımı, İtalya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Portekiz'i 2-1 yenerek şampiyon oldu. Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona ererken, ikinci yarıda Türkiye'nin attığı iki golle maç 2-1 sonuçlandı. Maçın bitiş düdüğüyle büyük bir coşku yaşayan milli takım, hep birlikte 'Türkiye' tezahüratları yaptı.
9 Eylül 2023

Milli sporcu Kuzey Tunçelli, İsrail'de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. Erkekler 800 metre serbest kategorisinde yarışan Tunçelli, 7.48.75'lik derecesiyle şampiyona rekoru kırdı ve olimpiyat A barajını geçti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tunçelli'yi tebrik etti.
6 Eylül 2023

Somali Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çin'in Çengdu kentinde düzenlenen FISU Dünya Üniversite Oyunları'nda yarışan ve 100 metrelik koşuyu zorla bitiren Somalili atlet Nasra Abukar Ali hakkında soruşturma başlattı. Bakan Mohamed Barre, atletin bakanlıkça gönderilmediğini ve seçilme sürecine ilişkin soruşturma başlatıldığını belirtti. Bu durum sosyal medyada geniş yankı buldu ve bazı kullanıcılar hükümeti suçlayarak sporcunun yolsuzlukla gönderildiğini iddia etti.
2 Ağustos 2023

Eski TÜGVA başkanı Enes Eminoğlu, gençlik ve spor bakan yardımcılığına atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan atamalar arasında Halis Yunus Ersöz, Hamza Yerlikaya ve Safa Koçoğlu'nun isimleri de yer aldı. Eminoğlu daha önce AKP'den milletvekili adayı olmuştu. Ersöz ve Yerlikaya mevcut bakan yardımcıları olarak görevlerine devam edecekler, Koçoğlu ise aile bakanlığında danışmanlık yapmıştı.
22 Haziran 2023

Azerbaycan'da düzenlenen Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda Kadınlar 49 kiloda yarışan Merve Dinçel, son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit'i yenerek altın madalya kazandı. Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, bu başarısını Türkiye'nin pes etmeyen kadınlarına ve çocuklarına adadığını belirtti. Ayrıca, ailesine, nişanlısına, antrenörlerine, Türkiye Taekwondo Federasyonu'na, İBB Spor Kulübü'ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkürlerini iletti ve halkın desteğinin kendisi için çok kıymetli olduğunu ifade etti.
1 Haziran 2023
İşaretlediklerim