İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Erzurum merkezli 20 ilde 'Sibergöz-20' adı verilen eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonda, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturulan oltalama siteleri üzerinden vatandaşlardan para talep ederek haksız kazanç sağlayan 64 şüpheli yakalandı. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, döviz, Türk lirası, altın ve dijital materyaller ele geçirildi.
29 Ocak 2024

Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde deprem riskinin arttığına dair uyarılarda bulundu. Doğu Anadolu Fayı (DAF) ve Bitlis-Zagros bindirme kuşağının etkilediği Bitlis, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Şanlıurfa, Şırnak ve Gaziantep illerinde deprem tehlikesinin yükseldiğini ifade etti. Görür, bu bölgelerdeki tektonik hareketliliğin ve levha sınırlarının depremleri tetiklediğini, son depremlerle Arap Levhası'nın kuzeye doğru hareket ettiğini ve Anadolu Levhası'nın batıya kaymasına neden olduğunu belirtti.
29 Ocak 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2023 Gelir Dağılımı İstatistikleri bültenine göre, Türkiye'de en yüksek gelire sahip yüzde 20'lik kesim toplam gelirin yüzde 49,8'ini alıyor. Gini katsayısı, gelir dağılımı eşitsizliğinin arttığını gösteriyor ve 0,433 olarak tahmin ediliyor. Yıllık ortalama hane halkı kullanılabilir geliri yüzde 70,7 artışla 167 bin 983 liraya yükselmiş durumda. En düşük gelir ise Van, Muş, Bitlis ve Hakkari bölgelerinde kaydedilmiş.
29 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 26 ilini 'sarı' ve 'turuncu' kodlarla sağanak yağış ve kar için uyardı. Sarı kodla uyarılan iller arasında Ağrı, Artvin, Bingöl gibi iller yer alırken, turuncu kodla uyarılan iller Bolu, Hakkari ve Şırnak olarak belirtildi. Uyarılarda, sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği, rüzgarın kuvvetli eseceği ve olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları da açıklandı.
27 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Batı Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde bulunan 31 il için kuvvetli kar yağışı konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşların ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, don olayı ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi. Uyarılar, AFAD'ın X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bilgileri doğrultusunda yapıldı.
25 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Van, Erzurum, Kars, Siirt, Şırnak, Bitlis, Hakkari, Muş ve Ardahan olmak üzere 10 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade eder. Ayrıca, meteoroloji renk kodları yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı olarak sıralanarak, her birinin ne anlama geldiği açıklandı.
23 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 23 il için sarı kodlu meteorolojik uyarı yayımladı. Uyarıda, bu illerde kuvvetli yağmur ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi. Ayrıca, meteoroloji renk kodlarının anlamları açıklandı: yeşil kod herhangi bir uyarı gerektirmeyen durumları, sarı kod potansiyel tehlikeli hava durumlarını, turuncu kod tehlikeli hava durumlarını ve kırmızı kod ise çok tehlikeli hava durumlarını ifade ediyor.
22 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aralarında İstanbul ve Ankara'nın da bulunduğu 10 ilin milli eğitim müdürlerini görevden alarak yerlerine yeni atamalar yaptı. Görevden alınan ve yeni atanan milli eğitim müdürlerinin isimleri Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla duyuruldu. Bu değişikliklerle birlikte toplam 28 ilin milli eğitim müdürlüğü pozisyonunda yeni isimler göreve başladı.
20 Ocak 2024

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Türkiye'de 2023 yılında toplam 1 milyon 225 bin 926 konut satıldı ve bu, 2014'ten bu yana en düşük yıllık konut satışı olarak kaydedildi. Satışlar, bir önceki yıla göre yüzde 17,5 azalırken, ipotekli konut satışları yüzde 36,6 düşüş gösterdi. İstanbul, en çok konut satışının yapıldığı il olurken, yabancılara yapılan konut satışları da yüzde 48,1 azaldı. Konut fiyatları ise bir önceki yıla göre yüzde 82,8 artış gösterdi.
19 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı'yı sarı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak'ı turuncu kodla uyararak bu illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinleri buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı uyarıldı. Bu hava durumu uyarısı üç gündür devam etmektedir.
14 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışı beklentisi nedeniyle 11 il için turuncu ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Sarı kodla uyarılan iller Ağrı, Giresun ve Trabzon iken, turuncu kodla uyarılan iller Bitlis, Hakkari, Rize, Şırnak, Van, Artvin, Muş ve Siirt olarak belirtildi. MGM'nin uyarı sistemi mavi, sarı, turuncu ve kırmızı olmak üzere dört renkten oluşuyor.
13 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı'yı sarı kodla, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak'ı ise turuncu kodla uyararak bu illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinlerine buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.
12 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı'yı sarı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak'ı turuncu kodla uyararak bu illerde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Bölge sakinlerine buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar ve çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuldu.
11 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 11 ilini sarı kodla uyararak, çeşitli yağış türleri beklendiğini duyurdu. Artvin, Bitlis, Hakkari, Rize ve Van'da kar; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de gök gürültülü sağanak; Batman'da yağmur; Siirt ve Şırnak'ta ise hem yağmur hem kar yağışı öngörülüyor. Bölge sakinleri, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
5 Ocak 2024

31 Aralık 2023 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD tarafından paylaşılan bilgilere göre deprem yerel saat ile 19.37'de gerçekleşti ve yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Depremin koordinatları enlem olarak 37.34222 N ve boylam olarak 43.98806 E olarak belirlendi.
31 Aralık 2023

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul ve diğer yedi ilde düzenlenen 'Kafes-26' operasyonu kapsamında, 'Fergio House' isimli sosyal medya hesabı üzerinden müstehcen içerikli videolar paylaşan 19 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya operasyon hakkında bilgi verdi ve şüphelilerin organize bir şekilde hareket ettiklerini, ayrıca iki bin adet sahte 100 dolarlık banknota el konulduğunu açıkladı. Şüpheliler, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve müstehcen paylaşımlar yapma suçlarıyla karşı karşıya.
28 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgar, yağmur ve kar beklenen 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Hakkari, Kars, Muş, Van ve Ardahan'da rüzgar; Bolu, Çankırı, Giresun, Kastamonu, Trabzon, Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kar; Rize'de yağmur; Artvin, Sinop ve Düzce'de ise hem kar hem yağmur bekleniyor. Bölge sakinleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
24 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz bölgesinde saatte 105 kilometreye ulaşan fırtına beklendiğini açıkladı. Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Batman, Bitlis, Siirt ve Van illeri için sarı kod, Şırnak ve Hakkari için turuncu kodlu uyarı verildi. Ayrıca, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren fırtına beklendiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından duyuruldu.
23 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Hakkari ve Şırnak illerini turuncu kod, Adıyaman, Antalya, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Van ve Batman illerini ise sarı kod ile uyararak yağmur ve kar yağışı beklendiğini duyurdu. Antalya'da gök gürültülü sağanak yağışın olacağı, diğer illerde ise yağmur ve kar yağışının beklendiği belirtildi. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, çığ tehlikesi ve yüksek kesimlerde tipi ile buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.
22 Aralık 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme saatlerinde değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, mevsim ve bölge özellikleri ile ulaşım durumları göz önünde bulundurularak, 32 ilde oy verme saatleri 07:00-16:00 olarak güncellendi. Diğer illerde ise oy verme saatleri 08:00-17:00 olarak belirlendi.
20 Aralık 2023
İşaretlediklerim