İstanbul’un Maltepe ilçesinde seyir halindeki bir motosiklete silahlı saldırı düzenlendi. Olayda motosiklet sürücüsü M.D. hayatını kaybederken, beş yaşındaki oğlu Ö.M.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak M.D. kurtarılamadı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
21 Ağustos 2024

Kongo Demokratik Cumhuriyeti başta olmak üzere Afrika'da M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlatılıyor. Avrupa Birliği, ABD, Japonya ve biyoteknoloji şirketi Bavyera Nordic'in aşı tedarikine ilişkin taahhütlerinin ardından, Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi kısa sürede aşı dozlarına ulaşacaklarını açıkladı. Afrika'da bu yıl yaklaşık 19 bin M çiçeği vakası tespit edildi ve çoğu KDC'de görüldü. Avrupa Birliği, Afrika ülkelerine 200 bin doz aşı bağışlarken, Fransa 100 bin doz aşı sözü verdi.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024

Belçika'da koyun, keçi, sığır ve ineklerde ölümcül mavi dil hastalığı yayılmaya devam ediyor. Federal Gıda Ajansı verilerine göre, toplam 874 hayvan virüse yakalandı ve bu hayvanların 544'ü Flamanca konuşulan bölgede bulunuyor. Hastalık özellikle koyunlar arasında yayılırken, ölümler de bu tür arasında görülüyor. Virüs insanlara bulaşmıyor ve bir sivrisinek türünden kaynaklanıyor.
20 Ağustos 2024

İstanbul’un Bebek semtindeki evinde düşerek yaralanan gazeteci Reha Muhtar entübe edildi. Olay gece 01:00 sıralarında gerçekleşti ve oğlunun durumu haber vermesi üzerine sağlık ekipleri müdahale etti. Muhtar, Acıbadem Maslak Hastanesi'ne kaldırılarak entübe edildi.
20 Ağustos 2024

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Hacıfeyzullah Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Nurten Balgünsün, evinin bahçesindeki çamaşır makinesine çamaşır atarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Balgünsün'ün çamaşır makinesindeki elektrik kaçağından kaynaklanan akıma kapıldığını belirledi. Kadının cenazesi otopsi işlemleri için Kuşadası Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
19 Ağustos 2024

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 43 yaşındaki Evren Adıgüzel, başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Olay, Adıgüzel'in Panayır Mahallesi'ndeki bir kahvehanede arkadaşlarıyla otururken meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri, Adıgüzel'i Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı ancak kurtarılamadı. Adıgüzel'in ailesi, mutluluğa kurşun sıkılmaması çağrısında bulundu.
19 Ağustos 2024

Yozgat'ta 17 yaşındaki Z.Y., Salih Paşa Camisi önünde sohbet ettiği 14 yaşındaki F.Ü. ve E.G'yi bıçakla yaraladı. F.Ü. hastaneye kaldırıldıktan sonra hayatını kaybetti. Şüpheli, kendisini yakalamak isteyen M.L'yi de yaraladıktan sonra kaçtı ancak daha sonra yakalanarak tutuklandı. Olayın ardından F.Ü.'nün cenazesi Gedikhasanlı köyü mezarlığına defnedildi.
16 Ağustos 2024

Nijerya'da ocak ayından bu yana devam eden kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 176'ya ulaştı. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC), salgının başkent Abuja dahil 33 eyalette 152 bölgeye yayıldığını ve toplamda 5 bin 951 vaka görüldüğünü açıkladı. Salgından en çok etkilenen yaş grubunun beş yaşından küçük çocuklar olduğu belirtildi. Geçen yıl da benzer bir salgın yaşanmış ve 3 binden fazla vaka kaydedilmişti.
15 Ağustos 2024

İsveç, Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası acil durum ilan ettiği M çiçeği hastalığının Afrika dışında ilk kez görüldüğünü doğruladı. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, ülkede vahim bir tür M çiçeği vakasına rastlandığını açıkladı. Enfekte kişinin Afrika'da büyük bir M çiçeği salgınının görüldüğü bölgede bulunduğu belirtildi. Türkiye'de de 2022'den beri 12 kişiye M çiçeği enfeksiyonu tanısı konulduğu bildirildi.
15 Ağustos 2024

Ankara'da yaşayan Zeki Can Akhun, 16 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucu beyin travması yaşamış ve iki yıl boyunca komada kalmıştı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'nde uygulanan medikal ve manyetik tedaviler sayesinde Akhun, komadan çıkarak yürümeye ve konuşmaya başladı. Akhun'un babası, oğlunun tedavi sürecini ve yaşadıkları duygusal anları anlattı. Akhun, şimdi yeni hayaller kurarak hayatına devam ediyor.
15 Ağustos 2024

Türk Tabipler Birliği (TTB), Türkiye'de şimdiye kadar 12 kişiye M çiçeği enfeksiyonu tanısı konulduğunu açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ise Mpox salgınını küresel acil durum ilan etti. Sağlık Bakanlığı, süreci takip ettiğini belirterek henüz ek önlemlere ihtiyaç duyulmadığını açıkladı. TTB, Sağlık Bakanlığı'nı ve ilgili kuruluşları Mpox salgınıyla ilgili gerekli izlem ve önleme çalışmalarını yapmaya davet etti.
15 Ağustos 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan özel bir huzurevinde yangın çıktı ve üç kişi yaralandı. Yangın, huzurevinin birinci katında bilinmeyen bir nedenle başladı. Yaralılar ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. İtfaiye, polis ve huzurevi personeli, vatandaşların da yardımıyla içeride kalan diğer kişileri tahliye etti.
14 Ağustos 2024

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde Bodrum'dan Van'a giden bir yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada üçü ağır olmak üzere 14 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralılar Malatya'daki hastanelere kaldırıldı.
14 Ağustos 2024

Sakarya'da 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin şantiye alanında işçilerin kaldığı prefabrik yapının metal tavanı çöktü. Olayda 15 işçi yaralandı ve çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu, sadece bir işçinin ayağında kırık tespit edildiği bildirildi. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, olayla ilgili idari ve adli soruşturmaların yapılacağını belirtti.
14 Ağustos 2024

Eskişehir'de 18 yaşındaki Arda K., Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda bıçakla beş kişiyi yaraladı. Saldırgan, gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Olayla ilgili yayın yasağı kararı alındı. Saldırının 'oyun bağımlılığı' ile bağlantılı olabileceği belirtildi.
13 Ağustos 2024

Kayseri'nin Develi ilçesinde yedi yaşındaki bir çocuk, kaçak sünnet operasyonu sonrası kangren oldu. Olayla ilgili olarak üç kişi gözaltına alındı ve soruşturma başlatıldı. Sünnetin yapıldığı özel sağlık kabini kapatıldı ve sünneti gerçekleştiren H.Ç. açığa alındı. Çocuğun tedavisi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor.
13 Ağustos 2024

Güney Kore, dört haftada altı kat artan Covid-19 vakalarına karşı önlemleri sıkılaştırma kararı aldı. Ülkede yaz döneminde vakalar hızla artarken, Ağustosun ilk haftasında hastaneye başvuranların sayısı 861’e yükseldi. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), vakaları kontrol altına almak için önlemleri artıracağını ve müdahale ekiplerini genişleteceğini duyurdu. Yetkililer, vaka sayısının ağustos sonuna kadar artmaya devam etmesini bekliyor.
13 Ağustos 2024

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde, Şehit Rüstem Demirbaş Parkı’ndaki bir çay bahçesinde beş kişiyi bıçaklayan Arda K. polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın kafasında kask, belinde balta, yüzünde maske ve üzerinde hücum yeleği olduğu belirtildi. Yaralılar Eskişehir Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı ve ikisinin hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Arda K.'nın saldırıyı oynadığı bilgisayar oyununun etkisinde kalarak gerçekleştirdiği iddia edildi.
12 Ağustos 2024
İşaretlediklerim