İstanbul’un Maltepe ilçesinde seyir halindeki bir motosiklete silahlı saldırı düzenlendi. Olayda motosiklet sürücüsü M.D. hayatını kaybederken, beş yaşındaki oğlu Ö.M.A. yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, ancak M.D. kurtarılamadı. Polis, saldırıyı gerçekleştiren şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
21 Ağustos 2024

Kongo Demokratik Cumhuriyeti başta olmak üzere Afrika'da M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlatılıyor. Avrupa Birliği, ABD, Japonya ve biyoteknoloji şirketi Bavyera Nordic'in aşı tedarikine ilişkin taahhütlerinin ardından, Afrika Birliği Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi kısa sürede aşı dozlarına ulaşacaklarını açıkladı. Afrika'da bu yıl yaklaşık 19 bin M çiçeği vakası tespit edildi ve çoğu KDC'de görüldü. Avrupa Birliği, Afrika ülkelerine 200 bin doz aşı bağışlarken, Fransa 100 bin doz aşı sözü verdi.
21 Ağustos 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde dört çocuk, bir çocuğu öldürme suçlamasıyla tutuklandı. Olay, 17 Ağustos'ta Ayazağa Mahallesi'nde bir kavga ihbarı üzerine polisin müdahalesiyle ortaya çıktı. Kavgada yaralanan Emir K., hastaneye kaldırıldı ancak hayatını kaybetti. Polis, kavgaya karıştığı tespit edilen dört çocuğu gözaltına aldı ve sosyal medyada yaşanan atışmaların kavgaya neden olduğunu belirledi.
21 Ağustos 2024

İstanbul'da sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü enfeksiyonu salgını yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı, 2-20 Ağustos tarihleri arasında yedi ilçede 15 lokasyonda vaka tespit etti. KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Anadolu ve Avrupa yakasındaki hastanelerde toplam 13 hastanın menenjit ve ensefalit nedeniyle tedavi gördüğünü belirtti. Virüsle enfekte olanların sayısının 2-3 bin arasında olduğu tahmin ediliyor. Marmara Bölgesi'nde de dört vaka bildirildi. Hastalığın insandan insana bulaşmadığı, ancak sivrisinekler aracılığıyla yayıldığı vurgulandı.
21 Ağustos 2024
İşaretlediklerim