6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Hatay'da hasarsız evlerin rezerv alan kapsamına alınarak yıkım kararı verilmesi, bölge sakinlerinin tepkisine yol açtı. Evlerini boşaltmaları için 20 gün süre verilen aileler, bu karara karşı çıkıyor ve barınma sorunlarının çözülmediğini belirtiyor. Çekmece Mahallesi'nde yaşayanlar, kira ve taşınma yardımı konusunda belirsizlikler yaşarken, yetkililerin bu konuda adım atmamasından şikayetçi. Mahalle sakinleri, evlerini terk etmeyeceklerini ve tebligatların geri çekilmesini talep ediyor.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta, Burdur, Antalya, Denizli, Konya, Eskişehir, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Yağışların saat 13.00'dan itibaren etkili olması bekleniyor. MGM, hava durumu renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmalarını da açıkladı.
25 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya, İç Ege, İç ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Çanakkale, Bilecik, Bolu, Ordu, Edirne, Kırklareli, Karaman, Hatay ve Van bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Temmuz 2024

Türkiye'de haziran itibarıyla trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı 5 milyon 636 bin 583'e ulaşarak rekor kırdı. Kilis, Manisa, Muğla ve Iğdır'da motosiklet sayısı otomobil sayısını geçti. TÜİK verilerine göre kişi başına en çok motosiklet Muğla'da bulunuyor. İl bazında en fazla motosiklet İstanbul'da, en az motosiklet ise Ardahan'da yer aldı.
22 Temmuz 2024

Diyarbakır merkezli yedi ilde düzenlenen operasyonda, e-Devlet sitesini taklit ederek dolandırıcılık yapan bir suç örgütü çökertildi ve 26 kişi tutuklandı. Suç örgütü, sahte e-Devlet siteleri kurarak ve güvenli ödeme bahanesiyle linkler göndererek mağdurları dolandırdı. Operasyonda çok sayıda dijital materyale el konuldu ve şüpheliler hakkında 76 suç dosyası bulunduğu tespit edildi. Operasyon Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana ve Hatay'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
20 Temmuz 2024

Bahadır Özgür, Türkiye'nin enerji politikalarının ve elektrik hizmetlerinin hızla çöktüğünü belirtiyor. Elektrik kesintilerinin sıklaştığını ve kamu hizmetlerinin yetersiz kaldığını vurguluyor. Özgür, 12 yıl önce temeli atılan bu çöküşün henüz başlangıcında olduğumuzu ve özel şirketlerle kamu hizmetlerinin sürdürülemez hale geldiğini ifade ediyor. Ayrıca, devletin halkı mağdur ederek şirketlerin kârını koruduğunu iddia ediyor.
17 Temmuz 2024

İl sağlık müdürlükleri, aile hekimlerine hepatit B aşısı başta olmak üzere bazı aşılarda sıkıntı yaşanacağını ve yeterli sayıda aşı dağıtılamayacağını bildirdi. Aile hekimlerinden planlamalarını buna göre yapmaları ve önceliği bebeklere vermeleri istendi. Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, bağışıklama hizmetlerinin kırılgan bir sisteme dönüştüğünü belirtti ve aşı tedarikindeki eksikliklerin büyük bir beceri eksikliği olduğunu vurguladı. Birlik ve Dayanışma Sendikası ise özellikle deprem bölgesi Hatay’da bebek ve çocuk aşılarının tedarikinde sonbahara kadar sıkıntılar yaşanabileceğini açıkladı.
15 Temmuz 2024

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde gerçekleştirildi. Derbi haftaları belirlenirken, Trabzonspor-Beşiktaş 5. haftada, Fenerbahçe-Galatasaray 6. haftada karşılaşacak. İlk haftanın maç programı da açıklandı; Kayserispor ilk haftayı bay geçecek. TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Avrupa'da oynayacak takımların belirli haftalarda eşleşmeyeceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

Murat Ağırel, AKP'nin plajları halkın kullanımına açma vaadini eleştirerek, plajları parsel parsel satanın CHP olmadığını belirtti. Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sahillerdeki işgallere izin vermeyeceklerini ve kaçak yapıları yıkacaklarını söyledi. Ağırel, Çanakkale Küçükkuyu sahilinde yaşanan mafyavari yapılaşmalara dikkat çekti ve bu tür yapıların Türkiye genelinde yaygın olduğunu vurguladı.
9 Temmuz 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da depremden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, 10 bin 889 konutun teslim edildiğini açıkladı. Kurum, deprem bölgesinin öncelikli gündemleri olduğunu ve 2025 yılı sonuna kadar tüm depremzedelerin evlerine kavuşmasını hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, tarihi eserlerin restorasyonu ve yerel mimariye uygun konut inşası gibi projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.
7 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde yağışların kuvvetli olacağı belirtildi. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenirken, hava sıcaklıklarının Ege ve Batı Akdeniz'de artacağı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi bekleniyor.
6 Temmuz 2024

Türkiye ile Suriye arasında normalleşme ihtimali gündeme gelirken, Erdoğan ile Esed görüşmesi yönünde gelişmeler yaşanıyor. Ancak, Türkiye ve Suriye'de organize gruplar bu görüşmeyi engellemeye çalışıyor. Bu gruplar arasında savaş lordları, terör örgütleri ve bazı ülkeler bulunuyor. Rusya ve İran, görüşmenin kendi güdümlerinde yapılmasını istiyor. Erdoğan ve Esed'in görüşmesi kısa vadede beklenmiyor.
5 Temmuz 2024

Hatay'da 26 boş aile hekimliği pozisyonu için açılan ek yerleştirme kurasına sadece bir hekim başvurdu. Depremin üzerinden geçen 18 ay, aile sağlığı merkezlerinin toparlanması için yeterli olmadı. Hekimler, yaşam ve sağlık hizmetleri koşulları nedeniyle bölgeyi tercih etmiyor. Hatay Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Yılmaz, Sağlık Bakanlığı'nın bölgedeki durumu göz ardı ettiğini belirtti ve yeni Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na bölgeyi ziyaret etmesi çağrısında bulundu.
4 Temmuz 2024

Eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görevini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'na devretti. Koca, görev süresi boyunca sağlıkta şiddet sorununu önemli oranda çözdüklerini ve birçok sağlık sorununu ele aldıklarını belirtti. Koca, COVID-19 salgını, Elâzığ ve Kahramanmaraş-Hatay depremleri gibi zorlu dönemlerde sağlık sisteminin başarılı bir sınav verdiğini ifade etti. Ayrıca, Beyaz Reform ile sağlık çalışanlarının özlük haklarında iyileştirmeler yapıldığını ve onaylı randevu sistemiyle randevu taleplerinin büyük oranda karşılandığını söyledi.
2 Temmuz 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

Resmi Gazete’de yayınlanan cumhurbaşkanı kararlarıyla Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş, Karaman, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde ve Osmaniye’de demir yolu, kara yolu ve atıksu arıtma tesisi projeleri için bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak. Karaman-Ulukışla İstasyonlarının Çift Hale Getirilmesi Projesi ve Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı İnşaatı ve Elektromekanik Sistemlerin Temini Projesi kapsamında çeşitli illerde kamulaştırma yapılacak. Ayrıca, Manisa’da Kelebek Projesi, Muğla’da Kötekli Kavşağı ve Malatya’da atıksu arıtma tesisi için de acele kamulaştırma kararları alındı. Özelleştirme kapsamında Ankara’nın Çankaya ilçesindeki bazı taşınmazların imar planı değişiklikleri de onaylandı.
28 Haziran 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 2023 yılı nüfus verileri doğrultusunda bazı şehirlerin milletvekili sayılarını değiştirdi. İstanbul’un milletvekili sayısı 98’den 96’ya düşerken, Hatay’ın vekil sayısı 11’den 10’a, Kütahya’nın ise beşten dörde düştü. Buna karşılık, Bursa’nın milletvekili sayısı 20’den 21’e, Eskişehir’in altıdan yediye, Tunceli ve Bayburt’un ise birden ikiye çıkarıldı. Bu değişiklikler Resmi Gazete’de yayınlandı.
27 Haziran 2024

1’inci Lig’e yükselen Amedspor, İngiltere Championship kulübü Hull City’den Adama Traore’yi transfer ettiğini duyurdu. Bu transfer, Amedspor'un ilk yabancı transferi olarak kayıtlara geçti. 28 yaşındaki Malili oyun kurucu Adama Traore, daha önce Fransa Ligue 1 kulüplerinden Monaco ve Metz’de forma giymiş ve Hatayspor’da da oynamıştı.
24 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bazı bölgelerde yaz yağmurları etkili olacakken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
24 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim