Hırvatistan'ın Rijeka kentinde bir kafede Coca Cola içecekleri tüketen dört kişi hastaneye kaldırıldı. Bu olayın ardından ülke genelinde 34 kişi daha benzer şikayetlerle hastanelere başvurdu. Coca Cola Hırvatistan Temsilciliği, zehirlenme vakalarıyla bağlantılı olduğu iddia edilen ürünleri geri çekme kararı aldı. Devlet Müfettişler Ofisi de şüpheli ürünlerin satışının durdurulmasını talep etti. Yerel medya, içeceklerde sorunlu içerik bulunmadığını bildirdi.
9 Kasım 2023

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda Hırvatistan'a konuk oldu ve mücadeleyi 1-0 kazandı. Karşılaşmadaki golü 30'uncu dakikada Barış Alper Yılmaz kaydetti. A Milli Takım, Hırvatistan’a karşı aldığı galibiyet sonrasında 13 puanla D grubunda liderliğe yükseldi.
13 Ekim 2023

Almanya'da darbe planı yaptığı düşünülen 'İmparatorluk Vatandaşları'na (Reichsbürger) yeni baskınlar yapıldı. Kendilerini 'Alman İmparatorluğu Vatandaşı' olarak gören bu grup, Almanya'yı meşru devlet olarak tanımıyor ve üyeleri arasında Nazi taraftarları da bulunuyor. Münih başsavcılığı, Wolfratshausen'de tutuklanan bir şüphelinin, Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'ın kaçırılması amacıyla Hırvatistan'dan ateşli silah almayı planladığını itiraf ettiğini duyurdu.
10 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Rusya'nın Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nı dondurması ve Ukrayna'nın Karadeniz'deki limanlarına saldırılarını yoğunlaştırması üzerine, Ukrayna Hırvatistan limanları üzerinden tahıl ihracatına başladı. Ukrayna Başbakan Yardımcısı Yulia Sviridenko, bu ticaret yolunun genişletilmesiyle ilgili olduklarını ve bu lojistik rotanın savaştan sonra da iki ülke arasındaki ticaret açısından önemli bir rol oynamaya devam edeceğini belirtti.
7 Eylül 2023

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 2022 verilerine göre, Avrupa Birliği ülkelerinde gençler ortalama 26,4 yaşında ailelerinden ayrılarak kendi evlerini kuruyor. Kadınlar ortalama 25,4 yaşında, erkekler ise 27,3 yaşında ailelerinden ayrılıyor. Gençlerin en erken yaşta evden ayrıldığı ülke Finlandiya olurken, en geç ayrılanlar Hırvatistan'da yaşayan gençler oldu.
4 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, 26-27 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi'nde genişleme planı konusunda teklifler sunacaklarını belirtti. Varhelyi, AB'nin 2030'a kadar genişleme için hazır olması gerektiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Charles Michel'in sözlerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Varhelyi, genişleme konusunda gereksinimleri yerine getiren ülkelerin daha yakın olduğunu ve bu ülkelerin çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

2023'ün ilk çeyreğinde Türkiye'deki konut fiyatları, 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 133 artış gösterdi. Bu artışla birlikte Ankara, İzmir ve İstanbul, dünyada konut fiyatlarının en çok arttığı üç şehir oldu. Bu durum, Türkiye'deki konut ve kira piyasasında yaşanan krizi derinleştirdi. Hükümet, kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirerek sorunu hafifletmeye çalışıyor. Ancak bu durum, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi.
26 Ağustos 2023

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası finalinde Hırvatistan'a 84-71 mağlup oldu. Bu sonuçla Türkiye, gelecek yıl düzenlenecek FIBA Olimpiyat Elemeleri'nde oynama hakkını kaybetti. Hırvatistan ise elemelerde mücadele etme hakkı kazandı. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda 12 takım mücadele edecek.
21 Ağustos 2023

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası yarı finalinde İsveç'i 105-84 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde Türkiye, 20 Ağustos Pazar günü Hırvatistan'la karşılaşacak. Diğer yarı final maçında Hırvatistan, Ukrayna'yı 85-70 mağlup etti. Final maçı, Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak.
18 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Tom Clancy'nin ajan karakteri 'Jack Ryan'ın hikayesini anlatan dizi, dördüncü ve final sezonuyla sona erdi. Dizi, 16 farklı ülkede çekildi ve her sezonu, Tom Clancy'nin farklı romanlarından ilham alarak oluşturuldu. Oyuncular, diziye daha gerçekçi bir his vermek için o sezon kullanılan farklı dilleri öğrendi. Dizinin final sezonunda, Jack Ryan, hem yerli hem yabancı düşmanlarla karşı karşıya gelirken, bir komployu açığa çıkarmakla görevlendirilir.
20 Temmuz 2023

A Milli Erkek Futbol Takımı, FIFA dünya sıralamasında iki basamak yükselerek 41'inci sıraya çıktı. Bu yükseliş, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda oynadığı Letonya ve Galler maçlarını kazanmasının ardından geldi. Arjantin, Fransa ve Brezilya sıralamanın ilk üç sırasını korudu. Bir sonraki FIFA dünya sıralaması 20 Temmuz'da açıklanacak.
29 Haziran 2023

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Hırvatistan'da düzenlenen 2023 CEV Avrupa Altın Ligi Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Ukrayna'yı 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Türkiye, organizasyondaki üçüncü şampiyonluğunu elde etti. Milli takım, final oynadığı için 27-30 Temmuz tarihlerinde Katar'da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası'na katılmaya hak kazandı.
26 Haziran 2023

Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Feyenoord Stadı'nda gerçekleşen UEFA Uluslar Ligi final maçında İspanya, Hırvatistan ile karşılaştı. Normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maç penaltılara kaldı ve İspanya penaltı atışları sonucunda 5-4 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. Ayrıca, İtalya da Hollanda'yı 3-2 yenerek organizasyonu üçüncü sırada tamamladı. UEFA Uluslar Ligi'nin daha önceki şampiyonları Portekiz ve Fransa idi.
19 Haziran 2023

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Hollanda ile Hırvatistan Rotterdam'daki Feyenoord De Kuip Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten maçta Hırvatistan, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 4-2 kazanarak finale yükseldi. Hollanda'nın ilk yarıdaki golüne Hırvatistan ikinci yarıda iki golle yanıt verdi ve maç uzatmalara gitti. Hırvatistan, uzatmalarda attığı iki golle galibiyeti elde etti.
15 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi şef Yunus Emre Akkor, Hırvatistan'da düzenlenen Türk Mutfağı Haftası'nda Türkiye'deki deprem felaketini temsil etmek amacıyla protokol yemeğinde kırık tabaklar kullandı. Bu hareketi, Twitter üzerinden yoğun eleştiri aldı ve birçok kullanıcı tarafından duyarsızlık ve ajitasyon olarak değerlendirildi. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ise Akkor'un paylaşımını beğenip paylaştı.
23 Mayıs 2023

Türkiye'nin 11 yıldır katılmadığı Eurovision Şarkı Yarışması'nın finali, bu gece Britanya'nın Liverpool şehrinde yapılacak. Yarışmada 26 ülke yarışacak ve iki büyük favori olarak İsveç ve Finlandiya gösteriliyor. Britanya, İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve geçen yılın kazananı Ukrayna, finallere otomatik olarak katılıyor. Yarışma, İngiltere saatiyle 20.00'de (TSİ 22.00) başlayacak ve katılım sırası belirlenmiş durumda.
13 Mayıs 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ikinci maçında Bursa'da Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Maçta Hırvatistan'ın gollerini Kovacic attı. Bu sonuçla Türkiye, grupta üç puanla üçüncü sıraya gerilerken, Hırvatistan dört puanla liderliğe yükseldi. Elemelerin grup aşaması 16-21 Kasım 2023 tarihlerinde sona erecek ve her gruptan ilk iki sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılacak.
29 Mart 2023
İşaretlediklerim