İspanya'daki Hayvan Hakları ve Çevre Partisi (PACMA) tarafından düzenlenen bir gösteriyle, boğa güreşlerinin yasaklanması talep edildi. Madrid'deki Las Ventas, dünyanın en büyük boğa güreşi arenalarından biri önünde toplanan binlerce kişi, bu sporun ülke genelinde yasaklanmasını istedi. Gösteriye, Portekiz, Şili, Hollanda gibi ülkelerden hayvan hakları savunucusu siyasi partilerin temsilcileri ve yabancı aktivistler de katıldı. Ayrıca, boğa güreşlerinin yanı sıra, boğaların boynuzlarına ateş toplarının bağlandığı 'toro embolado' adlı etkinliklerin de yasaklanması talep edildi.
16 Eylül 2023

Sanat dünyasının 'Indiana Jones'u' olarak bilinen Hollandalı sanat dedektifi Arthur Brand, ressam Van Gogh'un üç buçuk yıl önce müzeden çalınan tablosunu buldu. 1884 tarihli 'Nuenen'deki Papaz Evi Bahçesi' adlı tablo, Amsterdam'da bir evde teslim alındı. Tablonun değeri üç ila altı milyon avro arasında tahmin ediliyor. Tablo, 2020 yılında Singer Laren Müzesi'nden çalınmıştı.
12 Eylül 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Hollanda'da 'Extinction Rebellion' adlı çevreci grup, fosil yakıt kullanımının sonlandırılması için eylem düzenledi. Lahey'de parlamentoya giden A12 ana yolunu kapatarak trafiği aksatan ve hükümetin fosil yakıt politikasını eleştiren göstericiler, hükümet fosil sübvansiyonlarını kaldırana kadar her gün yol kapatma eylemi yapacaklarını belirtti. Eylem sırasında 2 bin 400'den fazla aktivist gözaltına alındı.
10 Eylül 2023

Milli futbolcu Orkun Kökçü, Hollanda Birinci Ligi (Eredivisie) 2022-2023 sezonunun en iyi oyuncusu seçildi. Ödül, Eredivisie kulüplerinin kaptanları ve Hollanda Futbolcular Birliği üyelerinin oylarıyla belirlendi. Geçen sezon Feyenoord formasıyla Eredivisie'de şampiyonluğa ulaşan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, haziran ayında Portekiz Premier Lig ekibi Benfica'ya transfer olmuştu.
4 Eylül 2023

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) 2022 verilerine göre, Avrupa Birliği ülkelerinde gençler ortalama 26,4 yaşında ailelerinden ayrılarak kendi evlerini kuruyor. Kadınlar ortalama 25,4 yaşında, erkekler ise 27,3 yaşında ailelerinden ayrılıyor. Gençlerin en erken yaşta evden ayrıldığı ülke Finlandiya olurken, en geç ayrılanlar Hırvatistan'da yaşayan gençler oldu.
4 Eylül 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'la karşılaşacak. Yarı finalde Hollanda'yı 3-1 yenen Sırbistan, Türkiye'nin finaldeki rakibi oldu. Final maçı 3 Eylül Pazar günü oynanacak.
2 Eylül 2023

Filenin Sultanları, Avrupa Voleybol Şampiyonası yarı final maçında İtalya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi. Bu, milli takımın tarihindeki üçüncü finali olacak. Daha önce 2003 ve 2019'da finale çıkan milli takım, her iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14'üncü galibiyetini aldı. Finalde, Sırbistan-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacaklar.
1 Eylül 2023

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Oliver Varhelyi, 26-27 Ekim'deki AB Liderler Zirvesi'nde genişleme planı konusunda teklifler sunacaklarını belirtti. Varhelyi, AB'nin 2030'a kadar genişleme için hazır olması gerektiğini ifade eden AB Komisyonu Başkanı Charles Michel'in sözlerini memnuniyetle karşıladığını söyledi. Varhelyi, genişleme konusunda gereksinimleri yerine getiren ülkelerin daha yakın olduğunu ve bu ülkelerin çalışmalarını hızlandırmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2023

Belçika Başbakan Yardımcısı Pierre-Yves Dermagne, ülkede marihuana satışına yönelik yasağın sonlandırılması ve satışın düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Dermagne, marihuana kullanımı veya satışı nedeniyle insanlara dava açmanın, tutuklamanın, ceza vermenin artık anlamsız olduğunu belirtti. Ayrıca, marihuana satışının ve üretiminin devlet tarafından düzenlenmesi gerektiğini, bu sayede devletin gelir elde edebileceğini söyledi.
31 Ağustos 2023

Norveç Başbakanı Jonas Gahr, Ukrayna'ya F-16 tipi savaş uçakları hibe edeceklerini açıkladı. Hollanda ve Danimarka'nın ardından bu kararı alan Norveç, Ukrayna'ya 5 ila 10 arasında F-16 hibe etmeyi planlıyor. Ayrıca, Norveç Ukrayna'ya Iris-T tipi uçaksavar sistemleriyle mayın temizleme araçları hibe etmeye ve kış aylarında doğal gaz ve elektrik ihtiyacının karşılanması için yaklaşık 130 milyon euro çapında bir yardım paketi sunmayı planlıyor.
24 Ağustos 2023

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçında Hollanda'nın Twente takımını konuk etti. Maça tutuk başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada gol yiyerek 1-0 geriye düştü. Ancak sarı-lacivertliler, maçın devamında 5 gol atarak 5-1'lik galibiyetle sahadan ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe, tur için büyük avantaj yakaladı.
24 Ağustos 2023

14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek ilk filmler açıklandı. Festival, Cannes'da prömiyerini yapan 'May December' filmi ile açılacak. Festivalin uluslararası programında Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Selanik gibi dünya festivallerinde prömiyerini yapan ve önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Toronto Film Festivali'nin ardından ülkemizde ilk kez Ayvalık'ta gösterilecek yılın merakla beklenen filmleri yer alıyor. Festivalde ayrıca, 'Sararmış Yapraklar', 'Canavar', 'Öğretmenler Odası', 'Kabahatliler', 'Umudunu Kaybetme', 'İnşallah Erkek Olur', 'Dört Kız Kardeş', 'Nasıl Seks Yapacağız?', 'Vurgun Yemek', 'Güzel Günler', 'Çözümler Kitabı' ve 'Yeniden Başla' gibi filmler de izleyiciyle buluşacak.
24 Ağustos 2023

Hızlı teslimat hizmeti sağlayan Getir, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla küresel iş gücünün yüzde 10'dan fazlasını azaltma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde, Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki operasyonlarında yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işine son verileceği belirtildi. Şirket, bu kararın uygulanmasında çalışanların haklarının korunacağını ve ülkelerin yasalarına tam uyum sağlanacağını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, F-16 pilotlarının eğitimi için Yunanistan'ın Ukrayna'ya destek vereceğini belirtti. Zelenski, Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Zirvesi ve Selanik Bildirgesinin 20'nci yıl dönümü vesilesiyle Atina'ya geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşen Zelenski, Ukrayna'nın önceliklerini ele aldıklarını ve F-16 pilotlarının eğitilmesinde Yunanistan'ın desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade etti.
22 Ağustos 2023

ABD, Danimarka ve Hollanda'nın elinde bulunan F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesine onay verdi. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, bu kararı 'muhteşem haber' olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, transfer için yasal güvencelerin verildiğini belirtti. Ancak, Ukrayna'nın F-16'ları kullanmaya başlaması için pilotların eğitimlerini tamamlaması gerekiyor ve bu sürecin aylar alacağı tahmin ediliyor.
19 Ağustos 2023

Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Neymar, Roberto Firmino gibi yıldız futbolcuların oynadığı Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi, Exxen ve TV8,5 kanallarında canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca, Hollanda Birinci Futbol Ligi de bu kanallarda canlı yayınlanacak.
17 Ağustos 2023

Hollanda'da Türkiye kökenli Dilan Yeşilgöz, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) genel başkanı oldu. Bu atama, partinin önceki lideri Mark Rutte'nin aktif siyaseti bırakacağını duyurmasının ardından gerçekleşti. Yeşilgöz, partinin lideri olmanın büyük bir onur olduğunu belirtti ve partisinin sonraki seçimleri kazanması durumunda Hollanda'nın başbakanı olabileceği belirtildi.
14 Ağustos 2023

Hollanda'da son yıllarda gençler arasında cinsel yolla bulaşan hastalıkların artması üzerine, gençlere ücretsiz prezervatif dağıtılması kararlaştırıldı. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü (RIVM) ve Belediye Toplum Sağlığı Merkezleri (GGD), önümüzdeki günlerde gençlere ücretsiz prezervatif dağıtacak. Uygulama, festivaller ve gençlere yönelik etkinliklerde başlayacak. Kampanya çerçevesinde, ilk aşamada gençlere yaklaşık 50 bin ücretsiz prezervatif dağıtılacak.
13 Ağustos 2023
İşaretlediklerim