Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

Eski Ataşehir belediye başkanı Battal İlgezdi, görevi kötüye kullanma suçundan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. İlgezdi, başkanlık döneminde ruhsata aykırı inşa edilen altı yapıya yıkım kararını uygulamamakla suçlanıyor. İddianamede, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı rapora göre, Ataşehir'de İmar Kanunu'na aykırı projeler bulunduğu ve bu projelerle ilgili yıkım kararlarının belediye görevlileri tarafından yerine getirilmediği belirtiliyor. İlgezdi ve sekiz belediye görevlisi, altışar aydan ikişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.
28 Mayıs 2024

Gezi Parkı eylemlerinin 11. yılında, eylemlerin başlangıcından itibaren yaşanan olaylar ve yargı süreci detaylı bir şekilde ele alındı. Eylemler sırasında polisin orantısız şiddet kullanımı ve sonrasında açılan davalar, yargılamaların adil olup olmadığı tartışıldı. Özellikle Osman Kavala ve diğer sanıkların aldığı cezalar, yargı sürecindeki tutarsızlıklar ve bazı davaların sonuçları vurgulandı. Ayrıca, eylemler sırasında hayatını kaybedenlerin davaları ve bu davalardaki cezasızlık örnekleri de incelendi.
28 Mayıs 2024

Astrolog Meral Güven, Galatasaray'ın Konyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli taraftarlara sosyal medya üzerinden küfür ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul Başsavcılığı, Güven'in halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma başlattı. Güven'in toplam altı suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Bu suçlar arasında tehdit ve hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma gibi suçlar bulunuyor.
27 Mayıs 2024

Mersin'de TAG Otoyolu'nun Yenice Mahallesi mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Kazaya karışan Star Diyarbakır firmasına ait yolcu otobüsünün sürücüsü Ali G, tedavisinin ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı. Kazada yaşamını yitiren 10 kişinin kimlikleri belirlendi ve otopsi işlemleri tamamlandı. Yaralılardan sekizinin durumu ağır.
27 Mayıs 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Galatasaray’ın Konyaspor galibiyeti sonrası sosyal medya hesaplarından Fenerbahçeli taraftarlara küfreden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, Meral Güven'in canlı video kaydında sarf ettiği sözlerin TCK’nın 216. maddesi kapsamında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçunu oluşturduğunu belirtti. Soruşturma, sosyal medyada çok kez paylaşılan bu sözler üzerine re’sen başlatıldı.
27 Mayıs 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda dokuz işçi toprak altında kalmıştı. Aylar süren arama çalışmalarında dört işçinin cansız bedenine ulaşılırken, beş işçi hala kayıp. Olayla ilgili olarak sekiz zanlı tutuklanmış, iki zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bilirkişi raporuna göre, 32 kişi kusurlu bulunmuş ve raporda proje yönetim mekanizmasının doğru işlemediği, uyarı sisteminin yetersiz olduğu belirtilmiştir.
24 Mayıs 2024

Uluslararası Adalet Divanı, Güney Afrika'nın talebi üzerine İsrail'in Gazze'deki Refah saldırılarını derhal durdurmasına karar verdi. Mahkeme Başkanı Nawaf Salam, Gazze'deki insani durumun felaket boyutuna ulaştığını belirtti. Mahkeme ayrıca, insani yardım için Mısır'daki Refah kapısının açılmasını ve gözlemcilerin Gazze Şeridi'ne girişine izin verilmesini talep etti. İsrail'in bu talimatların uygulanmasındaki ilerlemeyi bir ay içinde raporlaması gerekiyor.
24 Mayıs 2024

Uluslararası Adalet Divanı (ICJ), Güney Afrika'nın İsrail'in Gazze'deki Refah saldırılarının durdurulması talebini değerlendirdi ve İsrail'in saldırıları derhal durdurması gerektiğine karar verdi. Mahkeme Başkanı Nawaf Salam, Gazze'deki insanların yaşam koşullarının daha da kötüleştiğini ve insani durumun felaket boyutuna ulaştığını belirtti. İsrail'in saldırılarında ölen Filistinli sayısının 35 bin 647'ye çıktığı ve dört gazetecinin daha öldürüldüğü bildirildi. İsrail, saldırıların sınırlı olacağını belirtse de ateşkes niyetinde olmadığını açıkladı.
24 Mayıs 2024

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, yetkisi olmadan evinde estetik operasyonlar yaptığı belirlenen S.A. isimli kadın gözaltına alındı. Polis, S.A.'nın evine gelen kişilere dolgu ve botoks gibi estetik operasyonlar yaptığı bilgisi üzerine evde arama yaptı. Aramada, içinde sıvı bulunan 22 cam tüp, 22 şırınga, 14 ampul ve 110 enjeksiyon iğne ucu ele geçirildi.
24 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, Artvin Cerattepe'deki madencilik faaliyetlerine yönelik 'ÇED Olumlu' raporuna karşı yapılan bireysel başvuruda 'hak ihlali' kararı verdi ve yeniden yargılanmanın yolunu açtı. Kararda, madencilik faaliyetlerinin bölgenin doğal yapısı, suları ve ekosistem bütünlüğünü olumsuz etkilediği belirtildi. Yeşil Artvin Derneği, bu kararın kamu idaresinin madencilik faaliyetini durdurması için yeterli olduğunu ifade etti. Daha önce Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 'ÇED Olumlu' raporu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden verilmişti.
24 Mayıs 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi iki sanığın tahliyesine karar verdi. Arif Buğra Meşe ve Furkan Anıl Bahar, yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Dava, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hedef aldığı suç örgütlerinden biri olan Ayhan Bora Kaplan ve çetesine yönelik yürütülüyor. Mahkeme, diğer tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Eylül’e erteledi.
24 Mayıs 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapay zeka tarafından oluşturulmuş sesiyle seçmenleri arayan Steven Kramer adlı kişiye 6 milyon dolar ceza verildi. Kramer, sahte kimlik oluşturmak ve seçmenleri kandırmakla suçlandı. Federal İletişim Komisyonu, Kramer’e 6 milyon dolar ceza verirken, aramaları yaptığı Lingo Telecom adlı şirkete de 2 milyon dolar ceza verdi. Kramer’in ayrıca 23 Ocak’taki New Hampshire ön seçimleri öncesi binlerce seçmene yapay zekayla üretilmiş, Biden’ı taklit eden otomatik aramalar nedeniyle 13 suçtan yargılanması istendi.
24 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyenlerin önü Saraçhane'de kesilmiş ve çıkan arbedede 217 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden 182'si serbest bırakılmış, 30 kişi daha gözaltına alınmıştı. 21 Mayıs'ta yapılan ev baskınlarıyla 27 kişi daha gözaltına alındı ve savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, 27 kişinin tamamının tutuklanmasına karar verdi.
23 Mayıs 2024

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Bu olayda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 182'si serbest bırakılmıştı. Daha sonra yapılan operasyonlarla 27 kişi daha gözaltına alınmış ve savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Çağdaş Hukukçular Derneği, bu kişilerin tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldığını duyurdu.
23 Mayıs 2024

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs'ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetin ardından Özdemir tutuklandı ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi, ancak yaşı nedeniyle ceza talebi 18 ila 24 yıla indirildi. Özdemir'in babası Orhan Özdemir de oğlunu sakladığı iddiasıyla tutuklandı ve 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek adam öldürmeye azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
23 Mayıs 2024

İstanbul’un Beyoğlu ilçesindeki bir restoranda asker üniformasıyla garsonluk yapan kişi ve işletme yetkililerine dokuzar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sosyal medya platformu X’te 16 Nisan’da yapılan bir paylaşımda, bir restoranda askeri üniformayla garsonluk yapıldığı görülünce soruşturma başlatıldı. Video, toplumun gelişmesine katkıda bulunmadığı gibi devletin askeri teşkilatını alenen aşağılamaya yönelik bulundu. Garson ve işletme yetkililerine, devletin askeri veya emniyet teşkilatını alenen aşağılama, özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma ve halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama suçlarından dokuzar yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
23 Mayıs 2024

Ölümlü bir kazaya karışan Timur Cihantimuroğlu ve annesi Eylem Tok için kırmızı bülten çıkarıldı. İkilinin ABD'ye kaçtığı bildirildi. Kırmızı bülten, uluslararası polis teşkilatları tarafından aranan kişilerin yakalanması için çıkarılan bir uyarıdır. Bu gelişme, olayın uluslararası boyut kazanmasına neden oldu.
23 Mayıs 2024

Özgür Gürbüz, Marmaris'teki Sinpaş inşaatının tatil yörelerindeki inşaat yasağına rağmen devam ettiğini ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait bir yolun işgal edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Bodrum'da Limak Holding'in çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir kararı alarak 214 odalı bir otel inşaatına başladığını vurguluyor. Gürbüz, Aydın'daki Latmos Dağları'nda ve Manisa'nın Gördes ilçesinde de benzer çevre tahribatlarının yaşandığını ifade ediyor. Yazıda, devletin çevre koruma görevini yerine getirmediği ve halkın bu duruma karşı mücadele ettiği anlatılıyor.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim