Metro İstanbul, Yenikapı-Kirazlı metro hattında meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle seferlerin gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, arızanın etkisiyle seferlerin gecikmeli gerçekleştirildiği belirtildi. Bu durum, bazı duraklarda yolcu yoğunluğunun oluşmasına neden oldu.
1 Mart 2024

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan yoğun sis, özellikle İstanbul Boğazı'nın yüksek ve kuzey bölgeleri ile bazı köprüler çevresinde etkili oluyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, trafikte de aksamalar yaşanıyor. Şehir Hatları, yoğun sis sebebiyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini ve İstanbul Boğazı'nda gemi trafiğinin durdurulduğunu duyurdu. Kent genelindeki trafik yoğunluğu sabah 07:00 itibarıyla yüzde 33 olarak ölçüldü.
29 Şubat 2024

Ayşenur Arslan, eski Başbakan Tansu Çiller'in son zamanlarda gündeme gelmesinin, Murat Kurum'a destek olmak için olduğunu belirtti. Murat Kurum'un Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, Çiller ailesine ait bir şirketin Kilyos'taki arazisinin imar planını değiştirerek doğal SİT alanını imara açtığı iddia edildi. Bu değişiklik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından itiraz edilse de, Bakanlık itirazı reddetti ve plan mahkemeye taşındı. Mahkeme, inşaat alanını beş kat artıran plan değişikliğini iptal etti.
24 Şubat 2024

Metro İstanbul, 15 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Sparta Prag maçına özel olarak M2 hattında sefer düzenlemeleri gerçekleştirdi. Açıklamaya göre, maç günü 18:45-20:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak, 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maçın bitiminden sonra ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak 5 dakikada bir Seyrantepe-Yenikapı arası aktarmasız seferler düzenlenecek.
15 Şubat 2024

DEM Parti'nin yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday olarak düşündüğü iddiaları üzerine, Başak Demirtaş bir açıklama yaptı. Cezaevindeki eşi Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ettikten sonra konuşan Demirtaş, henüz resmi bir teklif almadığını belirtti. Ancak halkın ve partisinin istemesi durumunda, demokrasi ve toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanırsa adaylığı düşünebileceğini ifade etti. Aday olursa, sadece kazanmak için yarışacağını ve iddialı olacağını da sözlerine ekledi.
21 Ocak 2024

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'SES Yılın Kadınları' ödülleri, toplumsal cinsiyet eşitliği ve barış için dayanışmaya katkıda bulunan, kadın hakları mücadelesinde öncü olan 13 kadın ve gruba verildi. Ödüller, Pera Müzesi'nde düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Kızılcık Şerbeti dizisinin oyuncuları ve meme kanseri teşhisinde yenilikçi bir icat geliştiren Canan Dağdeviren gibi isimler yer aldı. Gastronomi alanında ödüllü Şef Ebru Baybara Demir, yaptığı işlerde Atatürk'ten ilham aldığını belirtti.
19 Ocak 2024

Komedyen Şahan Gökbakar, İstanbul'da bir özel halk otobüsünün bozukmuş gibi gösterilerek çekim yapılması ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) karşı bir kumpas olarak planlandığı iddialarını Instagram hesabından tiye aldı. Gökbakar, paylaştığı videoda yeni bir tipleme yaparak, valilik izniyle yapılan bu eylemi eleştirdi. İBB'nin yaptığı incelemeler sonucunda, şoförün otobüsü 15 bin lira karşılığında reklam filmi için kullandırdığı ve sonrasında ruhsatının iptal edildiği ortaya çıkmıştı.
16 Ocak 2024

Büyükçekmece başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye teşkilatı görevlilerine yönelik 'örgütlü rüşvet' soruşturması başlatıldı. Soruşturma kapsamında, iş yeri ruhsatı karşılığında vatandaşlardan yüksek miktarlarda rüşvet istendiği ve bu rüşvetlerin yangın söndürme sistemleri satan bir sivile aktarıldığı belirlendi. Rüşvet verenlerin işlemlerinin kolaylaştırıldığı, vermeyenlerin ise zorlandığı tespit edildi. İstanbul ve Kayseri'de düzenlenen operasyonla 18 şüpheli gözaltına alındı.
12 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Üsküdar Salacak'ta bulunan kaçak yapıları yıkma girişimi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından engellenmişti. İBB'nin mahkemeye başvurması sonucu, 12. İdare Mahkemesi İBB'nin lehine karar vererek yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bakanlığın itirazı da Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu süreçte İBB personeli, kaçak yapıların yıkımı sırasında saldırıya uğramış ve hukuki girişimlerde bulunulmuştu.
9 Ocak 2024

TOKİ'nin 2019 yılında başlattığı '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi' kapsamında evleri teslim edilmeyen yurttaşlar, konut fiyatları ve aylık taksitlerin artırılmasına tepki göstererek Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü önünde toplandı. Eylemciler, dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve şimdiki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a yönelik protesto düzenledi. Fırat Balta adlı bir mağdur, maliyet artışlarının yansıtılmayacağına dair verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi oldu ve dar gelirli vatandaşlara yapılan haksızlıklara dikkat çekti.
7 Ocak 2024

Gazeteci Ayça Söylemez, 18 Şubat 2020 tarihli 'Yetenekli hakim bey' başlıklı yazısı sebebiyle 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamasıyla yargılanıyor. Şikayetçi olan ve şu an adalet bakan yardımcısı olan Akın Gürlek, Söylemez'in yazısının 'silahlı terör örgütlerine hedef gösterme ve servis etme mahiyetinde' olduğunu iddia ediyor. Savcı, Söylemez'in üç yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma 19 Mart 2024'e ertelendi.
22 Kasım 2023

BGST Tiyatro, ünlü yazar Sevgi Soysal'ın yaşamını ve eserlerini konu alan 'Sevgi Soysal Yaşamakta Israr Ediyor' adlı oyunu sahneye koydu. Oyun, Soysal'ın 40. yaş gününde başlayıp, kanser tedavisi için Londra'da geçirdiği süreçte kendi yazdığı karakterlerle geçmişine ve Türkiye'nin tarihine bir yolculuk yapmasını anlatıyor. Oyunda Soysal'ın tanınmış eserlerinden karakterler ve temalar da yer alıyor. Oyun, Kasım ve Aralık aylarında farklı sahnelerde izleyiciyle buluşacak.
13 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), lodosun bugün kuvvetlenerek etkisini artıracağını ve yarın şiddetlenerek fırtınaya dönüşmesi beklenen hava durumu hakkında İstanbulluları uyardı. Fırtınanın yanı sıra kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişi de bekleniyor. İBB ekipleri, olası olumsuzluklara karşı nöbet sistemine geçti.
3 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iptal edilen İBB seçimlerini hatırlatarak rakibini bildiğini ifade etti. İmamoğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenen yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığını kazanmış, ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun iptal etmesi üzerine 23 Haziran 2019'da tekrarlanan seçimde AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin oy fark atarak tekrar kazanmıştı. İmamoğlu, iptal edilen seçimi hatırlatarak, hakkımız olan seçimi elimizden aldıklarını ve bu durumun demokrasiye bir tokat olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

Aydın'daki bir KYK yurdunda asansörün arızalanması sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş'ın ismi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurduna verilecek. Öğrenciler, asansörün arızalı olduğunu ve bunu uzun süredir yurt yetkililerine bildirdiklerini, ancak asansörün tamir edilmediğini belirtmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy'deki İBB yurdunun açılışında Zeren Ertaş'ın isminin öğrenci yurduna verileceğini açıkladı.
30 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak 28-29 Ekim tarihlerinde İstanbul'da kişiselleştirilmiş kartlara ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu. İmamoğlu, bu bilgiyi Twitter hesabından paylaştı. Ücretsiz geçiş için vatandaşların kartlarını kişiselleştirmeleri gerektiğini belirtti.
27 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhuriyet’in 100’üncü yılını Maltepe’de gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 210 kişinin sahne alacağı etkinliklerde, Haluk Bilginer’in seslendireceği temsili Cumhuriyet ağacı, bir kız çocuğuyla yolculuğa çıkacak. Sahnenin ortasında ise 16 metre yüksekliğinde Cumhuriyet çınarı yer alacak. İskender Paydaş yönetimindeki 60 kişilik orkestra ve 40 kişilik koroyla birlikte sahneye sırasıyla Duman, Kubat, Edis, Sıla ve Zülfü Livaneli çıkacak.
24 Ekim 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023

İstanbul'da dolandırıcılar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK) logolarının yer aldığı etiketleri araçların üzerine yapıştırarak, QR kodla kredi kartlarından para çekiyorlar. Park halindeki araçların üzerine İBB ve İSPARK logoları bulunan karekodlu etiketler yapıştırılıyor ve etiketlerin üzerinde park borcunun ödenmesi için QR kodun taratılması gerektiği yazıyor. Kodu okutanlar, ödeme sayfasına yönlendirilerek kredi kartlarından para çekiliyor.
22 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023
İşaretlediklerim