İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir Bornova'da bombalı eylem hazırlığındaki IŞİD üyelerine düzenlenen operasyonda 10 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyon, MİT Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi. Dağlık arazide yapılan aramalarda silah ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
22 Eylül 2023

Irak'ın Kerkük kentinde gerilim tırmanınca sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kerkük polisi, kentte düzenlenen protestolardan dolayı şehir sakinlerine evlerine dönmesi çağrısı yaparak, sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu. Protestocular, 2017'ye kadar KDP tarafından kullanılan binanın tekrar partiye teslim edilmesine karşı çıkanlarca kapatılan Erbil-Kerkük yolunun da açılmasını istiyor. Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Kerkük'te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ve olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatı verdi.
2 Eylül 2023

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ülkede faaliyet gösteren ve Rusya Askeri İstihbaratına (GRU) çalıştığı iddia edilen casus ağının çökertildiğini açıkladı. Blaszczak, bu ağın Kremlin tarafından Polonya'yı istikrarsızlaştırmak için terör saldırıları düzenlemeye yönelik kurulduğunu öne sürdü. Mart ve temmuz aylarında Rus askeri istihbaratı için casusluk faaliyetleri yürütmekle suçlanan 15 kişi tutuklanmıştı. Ayrıca, Rus paralı asker şirketi Wagner grubunun Belarus’a gelmesinin de Polonya için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.
20 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 955. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabına göre en az 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler daha sonra serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 954. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda sürdürmek istedi. Polis eyleme müdahale ederek en az 30 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar yaklaşık dokuz saat sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan kişilerin isimleri ve serbest bırakıldıkları bilgisi Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabından duyuruldu.
8 Temmuz 2023

İçişleri Bakanlığı, orman yangınlarıyla mücadele amacıyla bir genelge yayımladı. Genelgeye göre, yangın riski taşıyan bölgelerdeki ormanların çevresinde ve içinde 31 Ekim'e kadar ateş yakmak ve belirli kritik dönemlerde orman alanlarına giriş yasaklandı. Bu karar, orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için alınmış bir tedbir olarak duyuruldu.
6 Temmuz 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 953. haftada Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis tarafından müdahale edildi ve en az 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
1 Temmuz 2023

ABD Kongre saldırısına ilişkin hazırlanan rapor, istihbaratın saldırı öncesinde şiddet olasılığını doğru analiz edemediğini belirtiyor. Rapor, FBI dışında İç Güvenlik Bakanlığı’nın İstihbarat ve Analiz Ofisi’nin saldırı öncesinde şiddet olasılığını hafife aldığını ve bu nedenle hükümetin başkent Washington için gereken güvenlik önlemlerini hazırlayamadığını ifade ediyor. Ayrıca, FBI'ın sosyal medyayı izlemek için sözleşmeli olduğu şirketin değiştiği ve bu nedenle sosyal medyadaki tehditleri izleme kabiliyetinin olumsuz etkilendiği belirtiliyor.
28 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rus paralı asker şirketi Wagner'in başlattığı 'silahlı ayaklanma' üzerinden iktidara eleştirilerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki SADAT'ın, Rusya'daki Wagner'e benzediğini belirtti ve halk düşmanı hiçbir paramiliter yapıya izin vermeyeceklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, daha önce de SADAT'ın merkezine giderek, seçimi gölgeleyecek bir durum olursa sorumlunun SADAT ve Saray olduğunu söylemişti.
24 Haziran 2023

BBC Dünya Servisi'nin bir yıllık araştırması sonucunda, makak maymunlarına işkence edilerek öldürülmesi görüntülerini satan bir çete tespit edildi. Çete, YouTube'dan başlayarak faaliyetlerini Telegram'a taşıdı. Çetenin müşterileri arasında ABD ve Britanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yüzlerce kişi bulunuyor. Şu ana kadar küresel çapta en az 20 kişi soruşturma altında, Endonezya polisi iki zanlıyı tutukladı ve ABD'de üç ana hedef üzerinde soruşturma yürütülüyor.
20 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 950. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve Cumartesi Anneleri'nin Twitter hesabına göre en az 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakıldı.
10 Haziran 2023

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 949. hafta eylemlerini Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme müdahale etti ve en az 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınanlara eylemlerin neden ve kim tarafından yönlendirildiği soruldu.
3 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim zaferini kutlamak için sokağa çıkanlar, silahla havaya ateş ederek kutlama yaptı. Bu kutlamalar sırasında Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde Emirhan Gelgir isimli 14 yaşındaki çocuk, eve dönerken başına isabet eden yorgun mermi ile ağır yaralandı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Benzer olaylar sonucunda Ordu'da bir İYİ Parti üyesi bıçaklanarak öldürüldü ve Mersin'de de 15 yaşındaki bir çocuk başına isabet eden mermi ile yaşamını yitirdi.
1 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi'nin kötü muamele kararına rağmen terfi eden emniyet müdürü Kenan Şaban Süzgün, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaralanan Aydın Aydoğan'ın gözaltında kötü muameleye maruz kaldığı iddiası üzerine yargılanması gerektiği belirtilmişti. Süzgün, hakkında haber yapan ve kendisini 'Gezi işkencecisi' olarak nitelendiren medya kuruluşlarına karşı şikayetçi oldu ve bu kuruluşları 'marjinal', 'terör örgütleri ile iltisaklı' ve 'sözde legal' olarak tanımladı. Ayrıca, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili öfkesini de ifadesinde dile getirdi.
31 Mayıs 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde seçim çalışmaları yaparken protesto edildi. Soylu, protesto edenlere ve muhalefete yönelik suçlamalarda bulundu ve LGBTİ+ topluluğunu da hedef aldı. Polis, Soylu'ya tepki gösteren kişileri gözaltına aldı. Soylu'nun ziyareti sırasında yaşanan arbedede gözaltına alınanlar olduğu bildirildi.
25 Mayıs 2023

CHP Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü Türk Silahlı Kuvvetleri'nden zırhlı araçların hazır bulundurulmasını talep ettiğini öne sürdü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, bakanlığın Yüksek Seçim Kurulu'ndan bağımsız olarak seçim sonuçlarını toplayıp işleyecek bir sistem kurduğunu iddia etmişti. YSK, İçişleri Bakanlığı'nın veri toplama ve işleme talebini reddetti. Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında beş ayrı suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.
12 Mayıs 2023

İçişleri Bakanlığı'nın, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) paralel olarak veri topladığı ve işlediği bir sistem kullanmış olabileceği iddiaları ortaya atıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın seçim sonuçlarını ayrı bir sistemle topladığını ve işlediğini açıkladı. 2014 ve 2018 seçimlerinde kullanıldığı belirtilen ve enisonu.com adlı sitede toplanan verilerin hangi kurum tarafından toplandığı belirsiz. Sitenin şu anki sürümünde 'Seçim 2023 (Başkanlık/Milletvekilliği)' ibaresi bulunuyor, ancak sitenin bu seçimlerde kullanılıp kullanılmayacağına dair net bir bilgi yok.
11 Mayıs 2023

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve çok sayıda kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırı sonrası İmamoğlu'nu 'provokatör' ilan etti ve Erzurum'daki olayları 'milliyetçi hassasiyet' olarak nitelendirdi. Soylu, İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu'nun Van'da yaptığı zafer işaretini saldırının bir gerekçesi olarak gösterdi ve Erzurum'da yeterli güvenlik önlemlerinin alındığını savundu. Erzurum Valisi Okay Memiş ise olayları küçümseyerek sadece su şişelerinin atıldığını ve gerekirse gözaltı yapılacağını belirtti.
7 Mayıs 2023

Türkiye'de 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhur İttifakı temsilcilerinin sert açıklamalarının ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Mersin'de muhalefet temsilcilerine saldırılar gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkanvekili Binali Yıldırım'ın seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendiren açıklamaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de muhalefeti hedef alan tehlikeli ifadeleri sonrası şiddet olayları yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı düzenlendi, Trabzon'da CHP milletvekili adayının seçim stantlarına saldırı girişimi oldu, Mersin'de Yeşil Sol Parti seçim aracına saldırı gerçekleşti ve İstanbul Kadıköy'de polis müdahalesi sonucu bir kadın gözaltına alındı.
7 Mayıs 2023

Erzurum'da düzenlenen miting sırasında Ekrem İmamoğlu'na taşlı saldırı gerçekleşti ve bu saldırıda birçok kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İmamoğlu'nu 'provokatör' olarak nitelendirdi. AKP'li bazı siyasetçiler saldırıyı övücü ifadeler kullanarak İmamoğlu'nu suçladı ve saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. AKP Erzurum Belediye Başkanı ve milletvekilleri de benzer suçlamalarda bulundu.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim