Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kayseri'de yaşanan olayların muhalefetin zehirli söylemlerinden kaynaklandığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin seçim sonrası vaatlerini unuttuğunu ve belediyelerin LGBT bayrakları dışında bir icraat yapmadığını iddia etti. Kayseri'de bir çocuğun taciz edilmesi üzerine halkın sokağa dökülmesi ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerlerinin yakılması olayları sonrasında, valilik şüphelinin gözaltına alındığını ve çocuğun korumaya alındığını duyurdu. Kayseri başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
1 Temmuz 2024

Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Trabzon ve Aydın merkezli olarak 19 ilde düzenlenen 'Sibergöz-48' operasyonlarında 65 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin hesaplarında 11 milyar 400 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyon kapsamında çok sayıda bilgisayar, telefon, sim kartı, taşınabilir bellek ve banka/kredi kartıyla soğuk kripto cüzdanına el konulduğunu açıkladı.
1 Temmuz 2024

Akif Beki, Türkiye'nin Gri Liste'den çıkarılmasını ve İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu'nun bu konudaki açıklamalarını eleştirdi. Beki, Türkiye'nin Gri Liste'ye terör ve suç örgütleriyle etkin mücadele etmediği için girdiğini belirtti. Süleyman Soylu ise Türkiye'nin Gri Liste'ye Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakmadığı için alındığını iddia etmişti. Beki, Soylu'nun gerçeği ters yüz ettiğini savundu.
29 Haziran 2024

Deniz Zeyrek, Türkiye'nin FATF'nin gri listesinden çıkarılmasını değerlendirdi. Yazıda, Türkiye'nin 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin politikaları nedeniyle gri listeye alındığı belirtiliyor. Özellikle 'varlık barışı yasası' ve mali şeffaflık eksikliği gibi nedenlerin bu duruma yol açtığı vurgulanıyor. Mehmet Şimşek'in Türkiye'yi bu listeden çıkarmayı başardığı ifade ediliyor.
29 Haziran 2024

Mısır Çarşısı'nda 25 yıl önce meydana gelen patlamaya ilişkin davada sosyolog Pınar Selek'in dördüncü beraat kararının Yargıtay tarafından bozulması üzerine yeniden açılan davanın üçüncü duruşması görüldü. Selek'in avukatları, müvekkillerinin Fransa'da sosyolog olarak çalıştığını ve PKK/KCK etkinliğine bu sıfatla katıldığını belirtti. Mahkeme, Selek hakkındaki tutuklama kararının devamına ve duruşmanın 7 Şubat 2025'e ertelenmesine karar verdi. Selek, 25 yıldır süren dava kapsamında dört kere beraat etmiş, ancak beraat kararlarının hepsi Yargıtay tarafından bozulmuştu.
28 Haziran 2024

Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde 7 bin 216 trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda 72 kişi hayatını kaybetti, 12 bin 274 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinde otoyollarda araç hareketliliğinde yüzde 87,5 artış olduğunu belirtti. Bayram tatili süresince 3 milyon 687 bin 894 araç denetlendi ve 519 bin 242 işlem uygulandı.
25 Haziran 2024

İçişleri Bakanlığı tarafından Kurban Bayramı tatili boyunca gerçekleştirilen 'Kalkan-24' denetimlerinde 1456 düzensiz göçmen yakalandı. Denetimler, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde, polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından Mobil Göç Noktası araçlarıyla yapıldı. Yakalanan göçmenler İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı.
25 Haziran 2024

Diyarbakır Valiliği, Starbucks ve Burger King şubelerine yapılan saldırıya bekçilerin müdahale etmediği iddialarını yalanladı. Valilik, sosyal medyada paylaşılan görüntülerin, bekçilerin eylemcileri dışarıya çıkarttığı anlara ait olduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
24 Haziran 2024
İşaretlediklerim