2019 yılında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun linç girişimine uğradığı sırada Çubuk kaymakamı olan Uğur Sezer'in eşi Fatime Yavuz Sezer'in RTÜK'te daire başkan yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. Uğur Sezer, linç girişiminden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanlığına ve daha sonra AFAD Başkan Yardımcılığına atanmıştı. Fatime Yavuz Sezer, Gelir Dairesi Başkanlığı'ndan Devlet Malzeme Ofisi'ne ve oradan RTÜK'e hızla yükselmiş. Ayrıca, Adalet Bakanlığı bünyesinde uzlaştırmacı olarak da görev yapıyor.
25 Ocak 2023

Emniyet Genel Müdürlüğü, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in davasıyla ilgili sosyal medyada yer alan 'gizli tanık konuştu' iddialarını reddetti. Twitter üzerinden paylaşılan ve bir kişinin gizli tanık olduğunu iddia eden görüntüler ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Tanık Koruma Kurulu tarafından bu şahıs için herhangi bir koruma kararı verilmediği ve adli kararların yargı organlarının yetkisinde olduğu ifade edildi. Emniyet, iddialarla ilgili olarak yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.
25 Ocak 2023

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Almanya'nın Lützerath kentinde linyit maden sahasının genişletilmesine karşı düzenlenen protestolarda gözaltına alındı. Sosyal medyada ve bazı basın organlarında Thunberg'in gözaltına alınmasının kurgu olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ancak yerel polis sözcüsü ve Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı bu iddiaları yalanladı ve gözaltına alınan kişilerin lojistik nedenlerle bir süre bekletildiğini, bunun rutin bir uygulama olduğunu açıkladı.
19 Ocak 2023

İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaparken 'terörist' olarak nitelendirilerek gözaltına alınan gazeteci Aziz Oruç, 'örgüt üyeliği' suçlamasından beraat etti. Ağrı 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, 'terör örgütü propagandası' suçlaması da mükerrer olduğu için reddedildi. Aynı davada yargılanan Dicle Müftüoğlu ve diğer dört kişiye 'suçluyu kayırmak' iddiasıyla altı ay hapis cezası verildi, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı.
18 Ocak 2023

Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Brovari şehrinde bir helikopter düştü. Kazada, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve diğer yetkililer dahil olmak üzere toplam 16 kişi öldü. Yaralanan 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Kazanın nedeni araştırılıyor ve ilgili tüm birimler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, danışmanı Emin Şen'in 'trolbaşı' olmakla suçlanmasına sessiz kalırken, Aydınlık gazetesinin iddiasına dayanarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Soylu, İmamoğlu'na soru soran bir muhabire yüksek maaşla iş teklif edildiğini öne süren bir haber üzerinden İmamoğlu'nu eleştirdi ve bu teklifi 'ahlaksız' olarak değerlendirdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Soylu'nun danışmanı Şen ve 'Ebabil Harekatı' adlı grubu gündeme getirerek, Şen'in ihaleler ve sosyal medya üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili iddiaları dile getirmişti.
15 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in bakanlıkta basın müşaviri olarak çalıştığını ve ihaleler aldığını iddia etti. Şen, bu iddiaları kabul ederek, aldığı ihalelerin küçük meblağlar olduğunu ve 'Ebabil Harekatı' adlı gruba sadece takipçi olduğunu belirtti. Ayrıca, eski tweet'lerinin ironik olduğunu savundu. Gazeteci İsmail Saymaz'ın Şen ile yaptığı röportajda, Şen'in devlet memuru olmadığını, ancak bakanlıkta müşavir olarak gösterildiğini ve yüksek meblağlı ihaleler aldığını ifade etti.
14 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya hesabından 2010 yılında 'Anıtkabir yakılacak' şeklinde bir paylaşım yaptığını iddia ederek Soylu'ya istifa çağrısında bulundu. Özel, daha önce de Şen'in Jandarma ve Emniyet'in resmi Twitter hesaplarına erişimi olduğunu ve ihaleler aldığını iddia etmişti. Şen ve bakanlık ise iddiaları reddediyor.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in sosyal medya üzerinden trollük faaliyetleri yürüttüğü ve bakanlıktan ihale aldığı iddialarını gündeme getirdi. Emin Şen ve İçişleri Bakanlığı, Şen'in memur olmadığını ve resmi hesaplara erişiminin olmadığını savunarak iddiaları reddetti. Özel, bakanlığın ve Şen'in açıklamalarını panik içinde yapıldığını belirterek, Şen'in AKP döneminde İstanbul ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden ihale aldığını ve troll ordularını yönettiğini iddia etti.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'i AKP'nin troll ekibinin başı olarak nitelendirdi. Özel'in iddialarını açıklamasının ardından Emin Şen'in bakanlıkta danışman olarak gösterildiği profil bir süre erişime kapalı kaldıktan sonra tekrar erişime açıldı. Şen'in profilinde, medya kuruluşlarında danışmanlık yaptığı ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif rol aldığı bilgileri yer alıyor.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in, sosyal medya üzerinden yürütülen ve 'Ebabil Harekatı' adı verilen bir trol organizasyonunun başında olduğunu öne sürdü. Özel, bu hareketin sosyal medya yönetimi yaptığını ve hazırlanan içeriklerin binlerce trole servis edildiğini iddia etti. Ebabil Harekatı ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Özgür Özel'e cevap verdi ve onun gerginliğini anladıklarını belirtti.
12 Ocak 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı olduğu iddia edilen Emin Şen'in, Aydın Valiliği tarafından 'İçişleri Bakanı danışmanı' olarak ağırlandığını duyurdu. Özel, Emin Şen'in sosyal medya hesabını 2010'dan beri kullandığını ve Süleyman Soylu ile birlikte dolaşarak 'trollük dersleri' verdiğini iddia etti. Aydın Valiliği'nin sosyal medya hesabında yer alan bilgilere göre, Emin Şen 25 Haziran 2020'de dönemin valisi Hüseyin Aksoy tarafından kabul edilmiş.
12 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan yeni dava hakkında konuştu. İmamoğlu, bu dosyanın yıllar önce incelendiğini ve Danıştay tarafından sorun görülmediğini belirtti. İmamoğlu, ihale işlemlerinde kendi imzasının olmadığını ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay'ın kendisi hakkında herhangi bir suçlama yapmadığını ifade etti. Ayrıca, iki yıldır savcılıkta bekleyen dosyanın birden dava haline geldiğini ve bu durumun planlı kötülükler olarak değerlendirildiğini söyledi.
11 Ocak 2023

İçişleri Bakanlığı'nın ihbarı üzerine, Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen bir ihale ile ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla dava açıldı. İmamoğlu daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza almış ve siyasi yasak süreci başlamıştı. İçişleri Bakanlığı'nın incelemesi sonucu hazırlanan rapor üzerine Büyükçekmece Başsavcılığı soruşturma izni istedi ve Danıştay izni onayladı. Savcılık, İmamoğlu dahil yedi isim hakkında üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası talep etti ve 53. Madde uygulanmasını istedi. Dava 15 Haziran 2023'te görülecek.
11 Ocak 2023

ABD Maliye Bakanlığı ve Türk Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucunda, IŞİD'e finansal kaynak sağladığı tespit edilen dört kişi ve iki kurumun varlıkları donduruldu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, beş gerçek ve iki tüzel kişinin malvarlıklarının dondurulmasına karar verildiğini açıkladı. ABD Maliye Bakanlığı, bu kişi ve kurumların IŞİD'e eleman kazandırma ve para transferi gibi konularda önemli roller üstlendiklerini belirtti. El Kutani ve oğullarının kurduğu finans ağının yanı sıra, Mersin'de kurulu iki şirketin de IŞİD'e para transferinde kullanıldığı tespit edildi.
5 Ocak 2023

Türkiye'de 2023 yılı, seçim hazırlıklarıyla başladı ve Ocak ayı muhalefet için önemli gelişmeleri beraberinde getirecek. 'Altılı masa' ve 'emek ve özgürlük ittifakı' toplantıları yapılacak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yargı süreçleri ve HDP'ye Hazine yardımının durdurulması gibi konular gündemde olacak. 'Altılı masa' hükümet programı ve geçiş süreci planını sonlandıracak, muhalefet ortak adayını belirlemeyi hedefliyor. 'Emek ve özgürlük ittifakı' ise seçim stratejilerini tartışacak. Ayrıca, İmamoğlu'nun görevden alınması ihtimali ve HDP'ye yapılan Hazine yardımının durdurulması konusunda Anayasa Mahkemesi'nin kararı bekleniyor.
4 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'de çalışan bazı kişilerin terör örgütü irtibatı olduğu iddialarına karşılık, Soylu'nun bu kişileri işten çıkarma yetkisini kullanmadığını ve görev suçu işlediğini belirtti. İmamoğlu, Soylu'nun benzer yetkileri farklı belediyelerde kullandığını ve bu durumu belgelerle kanıtladığını ifade etti. Ayrıca, geçmiş dönemlerde İBB'de işe alınan bazı kişilerin terör bağlantılı olduğunu ve bu durumun İmamoğlu döneminde değil, önceki dönemlerde de yaşandığını söyledi. İmamoğlu, Soylu ve diğer yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.
4 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim