Madrid'deki Adolfo Suarez Barajas Havalimanı'nda sığınma talebinde bulunan dört Faslı düzensiz göçmen, tavandaki bir boşluktan kaçarak kayıplara karıştı. Havalimanında toplam 229 düzensiz göçmen bekletilirken, bazıları sığınma taleplerinin reddedilmesi nedeniyle sınır dışı edilmeyi reddetmişti. Havalimanı çalışanları, mevcut güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirtti. Olay, İspanya'da siyasi tartışmalara yol açarken, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, göçmenlere sığınma hakkı verilmesini savundu.
3 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılandığı davada dosya, mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Mahkeme, bilirkişi raporunda İmamoğlu'nun ihale sürecinde herhangi bir usulsüzlük yapmadığını belirtti. İçişleri Bakanlığı'nın itirazı reddedildi ve dava dosyası savcıya iletildi. İddianamede, İmamoğlu ve diğer sanıklar hakkında üçer yıldan yedişer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
2 Ekim 2024

Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Irak Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faig Jabro, Iraklıların gönüllü geri dönüşü için işbirliği mutabakat zaptı imzaladı. Bu anlaşma, düzensiz göçle mücadele ve iki ülke arasındaki işbirliğini artırmayı hedefliyor. Ayrıca, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için Türkiye'ye vizesiz giriş uygulaması 1 Eylül'de başlamıştı. Aynı şekilde, Irak da Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat imkanı tanımıştı.
2 Ekim 2024

Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresindeki kentlerde meydana gelen sel ve heyelanlar sonucunda 100 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi ise kayboldu. Nepal İçişleri Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve bazı ana yolların toprak kaymaları nedeniyle kapandığını bildirdi. Hükümet, bölgede eğitime üç gün ara verdi. Ülkede her yıl haziran-eylül döneminde görülen muson yağmurları, can ve mal kaybına neden oluyor.
29 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesindeki Bir el-Abid mahallesine bir hava saldırısı düzenledi. Saldırının hedefinde Hizbullah’ın silahlı kanadının komutanlarından Ali Karaki olduğu iddia edildi. Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, saldırılarda 24’ü çocuk, 39’u kadın olmak üzere 274 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1024 kişinin yaralandığını açıkladı. Lübnan Eğitim Bakanlığı, ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu.
23 Eylül 2024
İşaretlediklerim