Fransa'nın ünlü pop şarkıcısı Françoise Hardy, 80 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hardy'nin ölüm haberini oğlu Thomas Dutronc duyurdu. 1944'te Paris'te doğan Hardy, 1960'larda popülerlik kazandı ve birçok hit şarkıya imza attı. 2004'ten beri lenf kanseriyle mücadele eden sanatçı, 2015'te durumu kötüleşince komaya girdi ve son yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.
12 Haziran 2024

Getir, salgın döneminde hızlı büyüme gösterdi ancak sonrasında finansal sıkıntılar yaşamaya başladı. Şirket, Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya'dan çekildikten sonra Almanya ve İngiltere pazarlarından da çıkmak zorunda kaldı. Bloomberg'in raporlarına göre, Getir'in Avrupalı yöneticileri arasında strateji anlaşmazlıkları yaşandı ve şirketin nakit yakma oranı ayda yaklaşık 50 milyon dolara ulaştı. Bu durum, yatırımcılarla çekişmelere yol açtı ve şirketin küçülmesine neden oldu.
5 Haziran 2024

Ahmet Hakan, Ruanda'dan İstanbul'a sürekli uçak seferleri yapıldığı ve Ruandalı mültecilerin Türkiye'ye getirildiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti. İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu iddiaları çürüten kanıtlar sunduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin Ruanda ile mülteci anlaşması yaptığı iddiasının da doğru olmadığını, bu konuda da yanlış bilgilendirme yapıldığını ifade etti. Hakan, çağımızın en büyük sorunlarından birinin palavralarla mücadele olduğunu söyledi.
4 Haziran 2024
İşaretlediklerim