Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan 27 yaşındaki Cihan Çelik, babasının bir ayı saldırısından sonra aile hayvanlarına bakmaya başladı. Çelik, 'Sakıb' adını verdiği eşeğin kapıyı açma anlarını kaydedip Instagram hesabından paylaştı ve bu videolarla sosyal medyada dikkat çekti. Çelik, Sakıb ile olan dostluğunu gösteren videolar çekmeye devam ediyor ve aldığı olumlu geri dönüşlerden bahsediyor.
15 Ocak 2023

Kolombiyalı şarkıcı Shakira, eski eşi İspanyol futbolcu Gerard Pique ile olan 12 yıllık ilişkisini 'aldatma' iddiaları sonrası bitirdi. Shakira'nın Pique'ye gönderme yaptığı düşünülen yeni şarkısı 'Music Sessions #53', sosyal medyada büyük ilgi gördü ve üç gün içinde YouTube'da 110 milyondan fazla izlendi. Shakira, şarkının kendisi için bir 'arınma ve rahatlama' olduğunu ve bu yaşta İspanyolca bir şarkıyla dünyada bir numaraya ulaşmayı asla düşünmediğini ifade etti. Ayrıca, kendisini önemsiz hisseden kadınlara destek mesajı verdi.
15 Ocak 2023

Instagram fenomeni Merve Taşkın, 'müstehcen yayınların yayınlanmasına aracılık etmek' suçlamasıyla yargılandığı duruşmaya mini etek giyerek katıldı. Kendisini ve paylaşımlarını savunan Taşkın, Instagram topluluk kurallarını ihlal etmediğini belirtti. Avukatı Feyza Altun, müvekkilinin beraatini talep etti ve Taşkın'ın paylaşımlarının alışveriş sitelerindeki iç çamaşırı görsellerinden farksız olduğunu savundu. Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. Taşkın'ın duruşmaya katılım şekli sosyal medyada da gündem oldu.
12 Ocak 2023

Amerikalı rapçi 50 Cent, bir radyo programında 2022 Dünya Kupası için kendisi ve Eminem'e yapılan 9 milyon dolarlık performans teklifini Eminem'in istememesi üzerine reddettiklerini belirtti. Teklifte Eminem'e 8 milyon, 50 Cent'e ise 1 milyon dolar önerilmişti. Ayrıca, 50 Cent ve Eminem'in 2002 yapımı '8 Mil' filminin dizi versiyonu üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaştı.
12 Ocak 2023

Eski kick boksçu Andrew Tate ve kardeşi, Romanya'da insan ticareti, tecavüz ve organize suç örgütü kurma suçlamalarıyla gözaltına alındıktan sonra, serbest bırakılmaları için yaptıkları temyiz başvurusu reddedildi. İklim aktivisti Greta Thunberg ile yaşanan bir tartışmanın ardından gözaltına alınan Tate kardeşler, Romanya'da 'Cehennem Deliği' olarak bilinen hapishanede ek 30 günlük gözaltı süresini tamamlayacaklar. Andrew Tate, ayrıca cinsiyetçi açıklamaları ve aşırı sağ ideolojiye sahip çevrelerdeki popülaritesiyle biliniyor ve birçok sosyal medya platformunda yasaklanmış durumda.
11 Ocak 2023

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya üzerinden iktidarın ahlaki değerleri yıkıp yandaş yığınlar yarattığını belirtti. Demirtaş, muhalefete seçimlerle ilgili öneri ve eleştirilerde bulunarak, demokrasi için geniş katılım çağrısı yaptı. Ayrıca Instagram hesabını aktif kullanacağını duyurdu ve çeşitli karikatürlerini paylaştı.
8 Ocak 2023

Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, eski Sultanahmet Cezaevi'nin mescit olarak kullanılan bölümünde çektiği ve Instagram hesabından 'mutlu yıllar sevgililerim' notuyla paylaştığı fotoğraf nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan soruşturmaya tabi tutuldu. Taşpınar, ifadesinde çekim yerinin ibadethane olduğunu bilmediğini ve fotoğrafları korktuğu için kaldırdığını belirtti. Dini değerlere saygı duyduğunu ve böyle bir niyetinin olmadığını ifade etti. İfade işlemleri sonrasında adliyeden ayrıldı.
4 Ocak 2023

Oscar ödüllü 'Satıcı' filmiyle tanınan İranlı oyuncu Terane Alidusti, Mehsa Emini'nin ölümünden sonra başlayan protestolara destek vermek için başörtüsüz fotoğrafını sosyal medyada paylaşmış ve 'rejim karşıtı gösterilere destek vermek', 'yanlış içerikler paylaşmak' ve 'eylemleri kışkırtmak' suçlamalarıyla 17 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. Dünya çapında ünlü sanatçılar Alidusti'nin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. Alidusti'nin annesi Nadire Hekimullahi, kızının şartlı tahliyeyle serbest bırakıldığını Instagram hesabından duyurdu.
4 Ocak 2023

META, eski ABD başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak Kongre baskını sonrasında Facebook ve Instagram'dan süresiz olarak engellenmesinin ardından, bu platformlara geri dönüşüne izin verip vermeyeceğine karar verecek. Financial Times'ın haberine göre, bu kararın ocak ayının ilerleyen günlerinde açıklanması bekleniyor. META, karar vermek için bir çalışma grubu oluşturdu. Bu gelişme, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk'ın Trump'a yönelik kalıcı yasağı iptal etmesinin ardından geldi. Trump ise Twitter'a dönmeyi planlamadığını belirtti.
1 Ocak 2023
İşaretlediklerim