Avustralya Merkez Bankası, Kraliçe 2. Elizabeth'in vefatının ardından tahta çıkan Kral 3. Charles'ın portresinin yeni beş dolarlık banknotlarda yer almayacağını açıkladı. Yeni banknotlar, yerli Avustralyalıların kültür ve tarihini onurlandıracak şekilde tasarlanacak ve birkaç yıl içinde basılacak. Mevcut banknotlar ise bu süreçte kullanılmaya devam edecek. Karar, muhalefet lideri Peter Dutton tarafından eleştirilirken, Yeşiller partisi senatörü Lydia Thorpe tarafından olumlu karşılandı.
2 Şubat 2023

Britanya'da öğretmenler, devlet memurları, demiryolu-otobüs görevlileri ve üniversite çalışanları, ücret artışlarının yetersizliği ve hayat pahalılığı gerekçesiyle greve çıktı. Bazı sendikalar onlarca yıl sonra ilk kez grev kararı alırken, yaklaşık 500 bin kişinin iş bıraktığı belirtiliyor. Grev, ülkede son 10 yılın en büyük ve en kapsamlı grevi olarak nitelendiriliyor. Enflasyonun geçen yıl %11'e ulaşarak 40 yılın en yüksek düzeyine çıkması, grevlerin ana nedenlerinden biri olarak gösteriliyor.
1 Şubat 2023

Sussex Dükü Prens Harry, 10 Ocak'ta yayımlanacak 'Spare' adlı anı kitabında, Britanya Kraliçesi 2'nci Elizabeth'in ölüm haberini BBC'nin internet sitesinden öğrendiğini belirtti. Kitapta, babası Kral 3'üncü Charles'ın sağlık durumu kötüleşen kraliçe hakkında kendisini telefonla bilgilendirdiğini ve Balmoral Şatosu'na gitme planları yaparken Meghan Markle'ın yanında gelmemesi gerektiğinin söylendiğini ifade etti. Prens Harry, İskoçya'ya uçakla indiğinde cep telefonundan kraliçenin vefatını öğrendiğini aktardı.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim