Üç farklı anket şirketinin yaptığı araştırmalara göre, Memleket Partisi'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmesi düşük ihtimalli görünüyor. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura kalma ihtimali ise yüksek. MetroPOLL, PanoramaTR ve Türkiye Raporu isimli anket şirketlerinin verilerine göre İnce'nin ve partisinin oy oranları farklılık gösteriyor. Anketlerde, İnce'nin özellikle AKP ve CHP'den oy alabileceği belirtiliyor. Ancak anketlerin güvenilirliği konusunda, anketlerin gerçekleştirilme şekli ve metodolojisi hakkında yeterli bilgi verilmediği için eleştiriler bulunuyor.
31 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tavrını duyuracağını bildirdi. İttifak, HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş başkanlarıyla yaptığı görüşmede parti kapatmalarına ve kayyum uygulamalarına karşı olduklarını ifade etmiş ve Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözümünün TBMM'de olması gerektiğini vurgulamıştı. HDP'nin adaylık konusunda kararını en kısa sürede açıklayacağı belirtilmiş, gazeteci İsmail Saymaz ise HDP'nin aday çıkarmayacağını iddia etmişti.
22 Mart 2023

Gazeteci Fatih Portakal, YouTube yayınında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kendisine programına katılmayacağını söyleyerek kırıldığını belirttiğini açıkladı. İnce ise Fatih Altaylı'ya verdiği demeçte, Portakal'ın program davetini reddettiği için Portakal'ın kendisine kızdığını iddia etti. Portakal, İnce'nin iddialarını yalanlayarak WhatsApp yazışmalarını gösterebileceğini söyledi ve İnce'ye kızmadığını, ancak kendisine üstüne gelinmemesi gerektiğini ifade etti.
20 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ve finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ile arasının neden bozuk olduğunu anlattı. İnce, Mengü'nün yazdığı bir şeye itiraz edince Mengü'nün telefonu yüzüne kapattığını, Portakal'ın davetine katılmayı reddettiği için kızdığını, Saymaz'ı CHP sözcüsü gibi gördüğü için ve Demirtaş'ın siyaset hakkındaki yorumlarına katılmadığı için onlarla sorun yaşadığını belirtti. Gazeteciler ve Demirtaş ise İnce'nin kendilerine küstüğünü ve iletişim kurmadığını ifade etmişler.
19 Mart 2023

Almanya merkezli Deutsche Welle'nin Türkçe servisi (DW Türkçe), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından çalışma lisansının uzatılmaması sebebiyle Türkiye'deki ofisini kapatma kararı aldı. Geçen yıl DW Türkçe'nin televizyon yayıncılığı lisansı için başvuru yapmadığı gerekçesiyle web sitesine erişim engellenmişti. DW Türkçe'ye iki yıllık çalışma izninin uzatılması için yapılan başvuru, faaliyet alanının yanlış seçildiği gerekçesiyle ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın görüşü doğrultusunda reddedildi. Ofisin kapanmasıyla çalışanlar telifli modele geçirilecek ve yeni bir basın şirketi kurulması planlanıyor.
17 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, finans uzmanı Prof. Özgür Demirtaş ve gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Saymaz ile arasının açıldığını ifade etti. İnce, bu kişilere mesajlar göndererek siyasetten anlamadıklarını ve kendisine oy veren kitleler hakkında yanlış bilgilendirdiklerini öne sürdü. Bu durum, İnce'nin Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anketlerde önde gözükmesine rağmen seçimin ikinci tura kalabileceği ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi yönünde artan kamuoyu baskısının bir parçası olarak görülüyor.
16 Mart 2023

Halktv.com.tr'de yer alan bir yazıda, Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) emek ve özgürlük ittifakından ayrılabileceği iddia edildi. Yazıda, TİP'in en az 41 şehirde kendi amblemi ve adaylarıyla seçime katılma isteğinin HDP tarafından reddedilmesi durumunda ittifaktan ayrılabileceği ve bağımsız adaylar gösterebileceği belirtildi. Ancak TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, Twitter üzerinden bu iddiaları yalanlayarak ittifakın 'ufak hesaplarla' dağılmayacağını ve büyük iddiaları olduğunu ifade etti.
16 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketinin ardından bölgeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, iktidarlarında protestonun suç olmayacağını belirtti ve yönetimin eksikliklerine dikkat çekerek, ölümlere yol açan yöneticilerin görevden ayrılması gerektiğini vurguladı. Bir vatandaşın protestosu üzerine Kılıçdaroğlu, protestonun doğal bir hak olduğunu ve Millet İttifakı iktidarında bu hakkın suç sayılmayacağını ifade etti.
15 Mart 2023

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrası en ağır hasar gören şehirlerden Hatay'da salgın riskine karşı alınan tedbirleri anlattı. Bakan Koca, güvenilir su ve gıda sağlanması, hijyenik WC'lerin kurulması ve çöp toplama gibi konularda yoğunlaştırılan tedbirlerden bahsetti. Ayrıca, şebeke suyunun sadece temizlik amaçlı kullanılması gerektiğini belirtti. Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği ise mevcut yaşam koşullarının bulaşıcı hastalıklar için risk oluşturduğunu ve önlemlerin hızla alınması gerektiğini duyurdu.
22 Şubat 2023

AKP'nin kurucularından Bülent Arınç, Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinin ertelenmesi gerektiğini öne sürdü. Anayasa'nın 78. maddesi sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirtirken, Arınç bu maddeye tabu gibi bağlı kalınamayacağını ifade etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer muhalefet temsilcileri Arınç'ın bu önerisine sert tepki gösterdi. Arınç ise kendisinin tarafsız bir konumda olduğunu ve AKP'nin işine yarayacak bir öneride bulunmadığını savundu.
17 Şubat 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolmasıyla 2 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan İrfan Fidan'ın başkanlık için adaylığını açıklaması Saray'da endişe yaratmıştır. İddialara göre, HDP'nin Hazine yardımlarına bloke konulması kararının kıl payı alınması, Saray'ı AYM'nin gelecekteki kararları konusunda tedirgin etmiştir. İktidar yanlısı üyelerin bile Fidan'ın adaylığına karşı olduğu belirtilmektedir.
2 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'ya yapacağı ziyaret sırasında, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulunacak. İmamoğlu ayrıca Gemlik Belediyesi Tarım Laboratuvarı'nın açılışını gerçekleştirecek ve CHP'li Nilüfer ve Mudanya belediyelerini ziyaret edecek. Sinan Ateş cinayeti, muhalefet tarafından gündemde tutulurken, AKP ve MHP tarafından sessizlik sürdürülüyor.
26 Ocak 2023

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Erkam Yıldırım'ın Erzurum'da bir mağazada otururken Erzurum Valisi Okay Memiş ve İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Fotoğraf, Erkam Yıldırım'ın '1001 Hatim' duası sonrası verdiği yemeğe katılan vali ve komutanın yanında otururken çekildi. Ayrıca, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Erkam Yıldırım'ı geçmişte uyuşturucu trafiği ile ilişkilendirmiş, ancak Binali Yıldırım bu iddiaları reddetmişti.
19 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda kampanyasını yürütecek bir model sundu ve bu model Kılıçdaroğlu tarafından kabul gördü. İmamoğlu daha önce Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıklamıştı. Sunum, İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı ve İmamoğlu'nun danışmanı tarafından CHP merkez yürütme kurulu üyelerine anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
17 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanı adayı olması halinde izlemesi gereken seçim kampanyası stratejisini içeren bir sunum yaptı. Sunum, Dudullu-Bostancı metrosunun açılışının ardından gerçekleşti ve İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nın başkanı Emrah Şahan ile İmamoğlu'nun danışmanı Gökhan Günaydın tarafından CHP'nin merkez yürütme kurulu üyelerine de anlatıldı. Model, maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok alandan oluşuyor ve işlemesi için en az 150 kişilik bir ekip gerektiriyor.
16 Ocak 2023

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı Emin Şen'in bakanlıkta basın müşaviri olarak çalıştığını ve ihaleler aldığını iddia etti. Şen, bu iddiaları kabul ederek, aldığı ihalelerin küçük meblağlar olduğunu ve 'Ebabil Harekatı' adlı gruba sadece takipçi olduğunu belirtti. Ayrıca, eski tweet'lerinin ironik olduğunu savundu. Gazeteci İsmail Saymaz'ın Şen ile yaptığı röportajda, Şen'in devlet memuru olmadığını, ancak bakanlıkta müşavir olarak gösterildiğini ve yüksek meblağlı ihaleler aldığını ifade etti.
14 Ocak 2023

Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in ailesi, AKP Bursa İl Başkanı Davut Gürkan tarafından ziyaret edildi. Gürkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek, olayın çözüleceği ve desteklerinin süreceği mesajını verdi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Hem AKP hem de MHP'den cinayetle ilgili uzun süre herhangi bir açıklama yapılmamıştı.
6 Ocak 2023

Aktivist Fatma Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü politikasını protesto etmek amacıyla başörtüsü yakma eylemi yapacağını duyurdu. Yavuz, bu eylemin dini ve manevi değerlere karşı olmadığını, Erdoğan'ın nefret ve kutuplaştırma siyasetine tepki olduğunu belirtti. Gazeteci İsmail Saymaz, Yavuz'un eylemini provokatif bulduğunu ve muhalefete zarar verebileceğini ifade etti. Saymaz'ın
5 Ocak 2023

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek olan 'altılı masa' toplantısında, ortak aday konusunun ele alınacağını ifade etti. Karamollaoğlu, adayın altılı masadan biri de olabileceğini veya dışarıdan biri olabileceğini, önemli olanın seçilme şansı yüksek bir aday olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çoklu aday ihtimaline sıcak bakmadığını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık şansını anketlere dayanarak yüksek gördüğünü belirtti.
5 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Ateş'in babası Musa Ateş'i telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin olaya sessiz kalmasına dikkat çekerek cinayetin aydınlatılmasını talep ediyorlar.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim