İstanbul'da bir kişi, iki ayrı ilçede iki kadını öldürdükten sonra intihar etti. Olayla ilgili İstanbul başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, medyada yer alan yayınların toplum sağlığı ve kamu düzenini bozabileceği gerekçesiyle yayın yasağı talep edildi. İstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı ve internet ortamındaki haberlerin erişiminin engellenmesi kararını onayladı.
4 Ekim 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı Ali Rıza Yılmaz dahil 13 kamu görevlisi hakkında iki yıl altışar aydan 17’şer yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 33’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanırken, ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmiş ve beş kişi için tutukluğa devam kararı verilmişti.
23 Eylül 2024

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınıyla ilgili olarak, dönemin Beşiktaş belediye başkan yardımcısı dahil 13 kamu görevlisi hakkında iddianame hazırlandı. Sanıklar, 'görevi kötüye kullanma' ve 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma' suçlarından iki yıl altışar aydan 17'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. İddianame, İstanbul 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması süren ana dava dosyasıyla birleştirildi. Ana davada dokuz kişi yargılanıyor ve ilk duruşmada iki kişi tahliye edilmişti.
23 Eylül 2024

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, 67 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Kolivar, Kasım 2022'de ekmeğin aptal toplumların gıda maddesi olduğunu söyleyerek tartışma yaratmış ve bu sözleri nedeniyle hükümet tarafından hedef alınmıştı. Türk milletini alenen aşağılama ve cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarıyla gözaltına alınan Kolivar, daha sonra tahliye edilmişti. Kolivar'ın vefatını avukatı Bilge Çiftçi Kolivar duyurdu.
4 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 18 Ağustos 2024 itibariyle 2 bin 483 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Son olarak, Yargıtay Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
18 Ağustos 2024

İstanbul Başsavcılığı, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma başlattı. Savcılık, usulsüz toplanan paralarla satın alındığı öne sürülen taşınmazın hazine adına tapuya tescil edilmesini ve paraların hazineye aktarılmasını talep etti. Görüntülerdeki paraların, SEAS Besicilik şirketi yetkilisi Ali Rıza Braka tarafından Sarıyer ilçesindeki 14 taşınmazın CHP’ye satılması sırasında kullanıldığı tespit edildi. Soruşturma kapsamında bazı CHP yetkililerinin ifadeleri alındı.
11 Ağustos 2024

İspanya'dan İstanbul'a estetik ameliyatı için gelen Perla Virginia Baez Garay, özel bir hastanede geçirdiği cerrahi operasyondan birkaç saat sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. 42 yaşındaki Garay, 5 Ağustos'ta Şişli'deki özel bir hastanede estetik cerrahla anlaştı ve operasyon geçirdi. Solunum sıkıntısı çeken Garay, yoğun bakıma alındı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İstanbul başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
7 Ağustos 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 28 Temmuz 2024 itibariyle 2 bin 463 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi.
29 Temmuz 2024

Denizbank’ın Levent Büyükdere şubesinin eski müdürü Seçil Erzan ve Nur Erkasap hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Erzan, nitelikli dolandırıcılık ve özel belgede sahtecilik suçlamalarıyla 10 yıla kadar, Erkasap ise 30 yıla kadar hapis cezası ile yargılanıyor. İddianamede, Erzan’ın Galatasaray camiasından tanınmış isimler dahil birçok kişiyi yüksek getiri vaadiyle dolandırdığı belirtiliyor. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erzan’ın 93 yıldan 305 yıla kadar hapsi isteniyor.
26 Temmuz 2024

Dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanan Seçil Erzan'ın Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma, İstanbul Başsavcılığı tarafından takipsizlikle sonuçlandı. Soruşturma kapsamında, Erzan'ın rahat ve özgür olduğu, istediği zaman istediği kişiyle iletişim kurabildiği tespit edildi. Erzan'ın hürriyetinden yoksun kılındığına dair kesin ve inandırıcı delil bulunamadı.
6 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımına küfürlü bir yanıt verilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldı. İBB'ye bağlı 'Ulaşım İstanbul' hesabı, siber saldırıya uğradıklarını ve söz konusu mesajın kendilerine ait olmadığını açıkladı. İstanbul Başsavcılığı ise 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
28 Haziran 2024

Acun Ilıcalı, asılsız iddia ve hakaretler nedeniyle Aziz Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ilıcalı, Yıldırım'a 10 milyon liralık tazminat davası açtı. Bu gelişme, Yağız Sabuncuoğlu'nun sosyal medya paylaşımıyla duyuruldu.
6 Haziran 2024

Hrant Dink cinayeti davasında savcı, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu sekiz sanık için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Dava, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 16-17 Temmuz’a ertelendi. Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de suikaste kurban gitmişti ve dava süreci 2016 yılında başlamıştı.
31 Mayıs 2024

Astrolog Meral Güven, Galatasaray'ın Konyaspor galibiyeti sonrası Fenerbahçeli taraftarlara sosyal medya üzerinden küfür ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. İstanbul Başsavcılığı, Güven'in halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan soruşturma başlattı. Güven'in toplam altı suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Bu suçlar arasında tehdit ve hakaret, kişilerin huzur ve sükununu bozma, kasten yaralama ve uyuşturucu madde bulundurma gibi suçlar bulunuyor.
27 Mayıs 2024

Denizbank Levent Büyükdere şubesi müdürü Seçil Erzan, yüksek karlı gizli fon vaadiyle ünlü futbolcular ve iş insanları dahil birçok kişiyi dolandırmakla suçlanıyor. İstanbul 41’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Denizbank yöneticisi Sermin Tekin tanık olarak dinlendi ve Erzan'ın tehdit edildiğini ve zor zamanlar geçirdiğini söyledi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 29 Mayıs'a erteledi.
24 Mayıs 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme, yeniden yargılama için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) vereceği bir kararın gerekliliğini belirtti. AİHM, Kavala'nın ikinci başvurusuna öncelik verdiğini ve Türk hükümetinden savunma istediğini duyurdu. Kavala'nın olası yeniden yargılanma ve tahliyesi için tek umut, AİHM'in vereceği karara bağlı.
15 Mayıs 2024

Şarkıcı Kalben Sağdıç, evinde uyuşturucu madde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul'daki Cihangir semtindeki evine narkotik şube ekipleri tarafından operasyon düzenlenmişti. İstanbul başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Kalben'e yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmasına karar verildi.
9 Mayıs 2024

İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan Baron İddianamesi, uyuşturucu kaçakçılarının kara para aklama yöntemlerini detaylandırıyor. Araştırmada, lüks araç alım-satımı ve emlak projeleri üzerinden para aklama faaliyetleri ile şifreli haberleşme programlarındaki mesajlar yoluyla para trafiğinin çözümlendiği belirtiliyor. Ayrıca, Hawala sistemi ve Token adı verilen şifre yöntemi ile uluslararası düzeyde kara para aklama işlemlerinin yapıldığı ortaya konuluyor.
6 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleri hakkında konuştu. Erdoğan, bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. CHP İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savundu. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Adalet Bakanı ve Kaftancıoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen 'para sayma' görüntüleri hakkında soruşturmaya müdahil oldu ve bu paraların Kandil'e gönderildiğini iddia etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde desteler halinde paraların sayıldığı görülüyor. CHP, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu iddialar üzerine soruşturma başlattı. Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç, bu görüntüleri seçim öncesi CHP'ye yönelik eleştirilerde kullanıyor.
30 Mart 2024
İşaretlediklerim