Bursa-İstanbul arasında yapılması planlanan sekiz deniz otobüsü seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Bursa Deniz Otobüsleri'nin (BUDO) resmi sitesinden yapılan açıklamada, iptal edilen seferlerin saat ve güzergah bilgileri paylaşıldı. İptal edilen seferler arasında Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) gibi önemli hatlar bulunuyor.
30 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul ve Ankara dahil 28 kentte sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
30 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 30 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 526 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında 'hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar vermiş olmasına rağmen, Türkiye'deki mahkemeler tutukluluğunun devamına karar verdi. Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı ve yeniden yargılanma talebi reddedildi.
30 Eylül 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazartesi ve salı günleri İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinden itibaren sıcaklıkların azalacağı ve gece boyunca sağanağın etkili olacağı belirtildi. İstanbul ve İzmir dahil olmak üzere 10 kent için sağanak uyarısı yapıldı.
29 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlardan gelen serin hava dalgasının etkisiyle Türkiye genelinde sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Kuzey kıyılarında 4 ila 8 derece, iç kesimlerde ise 12 ila 15 derece sıcaklık düşüşü bekleniyor. Soğuk hava dalgası Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde etkili olacak ve perşembe günü yurdu terk edecek. İstanbul ve İzmir dahil 10 kentte kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.
29 Eylül 2024

Türk Hava Yolları (THY), Brüksel'deki havalimanı çalışanlarının grevi nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerinde yapılacak bazı seferlerini iptal etti. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, iptal edilen seferlerin detayları paylaşıldı. Bu iptaller, İstanbul ve Brüksel arasındaki uçuşları etkiliyor.
29 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Kütahya ve Manisa'da sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
29 Eylül 2024

Gebelik sırasında yapılan non-invaziv prenatal test (NIPT), anne kanındaki fetal DNA parçacıklarını analiz ederek yüzde 99 doğruluk oranıyla kromozomal bozuklukları tespit edebiliyor. Bu test, amniyosentez gibi invaziv yöntemlere olan ihtiyacı büyük ölçüde azaltıyor ve fiyatı düştükçe daha yaygın hale gelmesi bekleniyor. Ancak, NIPT tek başına yeterli değil; ultrasonografi ve diğer değerlendirmelerle birlikte kullanılması gerekiyor. Testin bazı kısıtlamaları bulunmakla birlikte, yüksek riskli gebeliklerde özellikle öneriliyor.
29 Eylül 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'a Beykoz'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili tüm şüphelilerin yakalandığını duyurdu. Akın, program çıkışı saldırıya uğramış ve sol ayağına iki, sağ ayağına ise bir mermi isabet etmişti. Hastaneye kaldırılan Akın'ın ameliyatı başarılı geçmiş ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilmişti. Soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, saldırıya karışan beş kişiyi yakaladı ve olayda kullanılan ruhsatsız tabancayı ele geçirdi.
28 Eylül 2024

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu ve spor yorumcusu Serhat Akın, program çıkışında silahlı saldırıya uğrayarak ayağından yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyla ilgili dört şüpheliden ikisinin gözaltına alındığını, diğer ikisinin ise arandığını açıkladı. Soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren motosikletin olay yerinde bulunan bir araçla birlikte hareket ettiği tespit edildi. Soruşturma titizlikle devam ediyor.
28 Eylül 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,24 değer kaybederek 9.777,46 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse senedi yüzde 5,84 ile Ereğli Demir Çelik olurken, en çok değer kaybeden hisse senedi yüzde 12,63 ile BİM Birleşik Mağazalar oldu. Borsa İstanbul Mali Endeksi yüzde 1,26 değer kazanırken, Hizmetler Endeksi yüzde 3,92, Sanayi Endeksi yüzde 2,48 ve Teknoloji Endeksi yüzde 1,72 değer kaybetti.
28 Eylül 2024

Antalya merkezli bir forex dolandırıcılığı soruşturmasında, 30 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 133 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 79'u tutuklandı. Suç örgütü, Londra'da faaliyet gösteren bir şirketin Türkiye'de lisanslı ve yasal danışmanlığını yürütüyor gibi yaparak 66 kişiyi toplam 48 milyon 198 bin 208 lira dolandırdı. Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) incelemesine göre, örgütün yönettiği para trafiği 18 milyar 440 milyon 666 bin 481 lira olarak belirlendi. Şüphelilere ait yaklaşık 2,5 milyar lira mali değere el konuldu.
28 Eylül 2024

New York Belediye Başkanı Eric Adams, en az bir Türk yetkili ve beş iş insanından rüşvet ve yasadışı bağış almakla suçlanıyor. İddianameye göre Adams, Türkiye bağlantılarından 123 bin doları aşkın hediye, seyahat indirimi ve yasadışı bağış aldı. İddianamede Türk yetkili ve iş insanlarının isimleri verilmezken, Adams'ın bu kişilerden aldığı hediyeler arasında THY'den business class uçak biletleri, lüks otellerde konaklama ve İstanbul'da yat turları bulunuyor. Adams, suçlamaları reddederek savunmasını mahkemede yapacağını ve belediye başkanlığından istifa etmeyeceğini belirtti.
28 Eylül 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 28 Eylül 2024 itibariyle 2 bin 524 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'ya 2022 yılında ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi ve yeniden yargılanma talebi 2024 yılında reddedildi.
28 Eylül 2024

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Dünya Dişhekimliği Kongresi İstanbul’da gerçekleştirildi ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Kongrede, ağız hastalıklarının dünya çapında 3.5 milyar insanı etkilediği ve ağız sağlığının genel sağlık için hayati öneme sahip olduğu vurgulandı. Diyabet ve obezitenin ağız sağlığını olumsuz etkilediği, ağız sağlığının ihmal edilmesinin sistemik hastalıklara yol açabileceği belirtildi. Türkiye’nin ağız ve diş sağlığı karnesinin istenilen seviyede olmadığı ve ağız sağlığı politikalarının genel sağlık politikalarıyla entegre edilmesi gerektiği ifade edildi.
28 Eylül 2024

Eylül ayıyla birlikte İstanbul, uluslararası sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapmaya başladı. İstanbul Modern'de Chiharu Shiota ve Olafur Eliasson'un sergileri, Pera Müzesi'nde Macar sanatçıların eserleri, Sakıp Sabancı Müzesi'nde Georg Baselitz'in eserleri ve Borusan Contemporary'de Doug Aitken'in sergisi sanatseverlerle buluşuyor. Bu sergiler, farklı ülkelerden sanatçıların yenilikçi ve etkileyici eserlerini İstanbul'da bir araya getiriyor.
28 Eylül 2024
İşaretlediklerim