Kurban Bayramı boyunca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda 1 milyon 253 bin 657 yolcu ve 7 bin 18 uçuşla tüm zamanların rekoru kırıldı. İSG CEO'su Alp Er Tunga Ersoy, bu başarıda emeği geçen tüm çalışanlara ve iş ortaklarına teşekkür etti. Bayram tatili dönüşünde günlük yolcu ve uçuş sayısında bugüne kadarki en yüksek rakama ulaşıldı. İSG, Türkiye'nin ikinci, Avrupa'nın dokuzuncu en yoğun havalimanı olarak kayda geçti.
24 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 24 Haziran 2024 tarihinde güne yüzde 0,19 artışla 10.791,65 puandan başladı. Cuma günü dalgalı bir seyir izleyen endeks, günü yüzde 0,29 artışla 10.771,36 puandan kapatmıştı. Bu artış, haftanın ilk işlem gününde borsanın pozitif bir başlangıç yapmasını sağladı.
24 Haziran 2024

Çanakkale'de yapılan bir operasyon sonucunda, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Güven Adıgüzel'in oğlu Tunahan Adıgüzel, göçmen kaçakçılığı ve PKK üyeliği suçlamalarıyla tutuklandı. Operasyonda, Yunanistan bayraklı bir teknede 11 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi ve toplamda altı kişi gözaltına alındı. Tunahan Adıgüzel, ifadesinde Yunanistan'da yaşayan 'Azat' adlı bir kişiyle internet üzerinden tanıştığını ve göçmen kaçakçılığı için iki araba kiraladığını belirtti. Güven Adıgüzel, oğlunun suçlamalarını kabul ederken, büyük oğlunun da kara para cezası nedeniyle Yunanistan'a kaçtığını ve PKK'lılarla tanıştığını ifade etti.
24 Haziran 2024

BIST 30 ve BIST 100-30 endekslerinde yılbaşından bu yana dikkat çeken kazançlar ve kayıplar yaşandı. BIST 100 Endeksi %44,19, BIST 30 Endeksi %46,50 ve BIST 100-30 Endeksi %38,71 yükseldi. Banka, ulaştırma, iletişim ve otomotiv sektörleri yüksek performans gösterirken, gübre, cam, enerji ve çimento sektörleri zayıf performans sergiledi. Garanti Bankası, TAV Havalimanları, Mavi Giyim, Ülker Bisküvi, Türk Telekom ve Akfen Yen. Enerji en yüksek kazanç sağlayan hisseler oldu.
24 Haziran 2024

Adalar'da 'azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin hizmete alınmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yapacağı görüşme öncesinde konuşmayacağını belirtti. Adalılar, Akpolat'ın daha önce 'azmanbüsler' konusunda verdiği sözleri tutmadığını iddia ediyor. Bu durum, yerel yönetim ve İBB arasındaki yetki ve inisiyatif tartışmalarını da gündeme getiriyor.
24 Haziran 2024

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanan CHP, Areda Survey'in mayıs ayı anketine göre yüzde 34 oy oranıyla birinci sırada yer alıyor. AK Parti ise yüzde 32 ile ikinci sırada bulunuyor. DEM Parti yüzde 9, MHP yüzde 7.5, İYİ Parti yüzde 4.9 ve Yeniden Refah Partisi yüzde 4.8 oy oranına sahip. Parti sadakati en yüksek olan parti yüzde 97.1 ile DEM Parti olurken, İYİ Parti seçmeninin yüzde 64'ünü kaybetmiş durumda.
24 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması bekleniyor. Ege, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında sıcaklıkların 40 dereceyi aşacağı öngörülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, bazı bölgelerde yaz yağmurları etkili olacakken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmiyor. Uzmanlar, aşırı sıcaklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.
24 Haziran 2024

Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattında seferler normale döndü. Metro İstanbul, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bu istasyonların 23 Haziran'da kapatılacağını duyurmuştu. Kapatma kararının, Taksim'de düzenlenmesi planlanan 10'uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı düşünülüyordu. Seferler, bir günlük aranın ardından yeniden başladı.
23 Haziran 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu cinayetle ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Kurban Bayramı tatilinde Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi, tatilcilerin akınına uğradı ve nüfusu bazı günler 500 bine kadar yükseldi. İlçede dört kat fazla ekmek üretildi ve belediye 450 ton çöp topladı. Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, tatilcilerin mağduriyet yaşamaması için önlemler aldıklarını belirtti. İlçede büyük bir trafik kazası veya ölüm vakası yaşanmadı.
23 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024

Melih Altınok, Suudi Arabistan'da hac sırasında yaşanan ölümlerin artışını ele alıyor. 2022-23 sezonunda yaklaşık 200 kişi hacda hayatını kaybederken, bu yıl ölü sayısının artmasında kavurucu sıcakların ve kaçak hacıların etkili olduğu belirtiliyor. Altınok, Suudi Arabistan'ın sağlık hizmetleri ve acil müdahale ekiplerinin yetersizliğini vurguluyor ve hacı gönderen ülkelerin Suudi Arabistan'ı bu konuda daha fazla sorumluluk almaya zorlaması gerektiğini savunuyor.
23 Haziran 2024

Borsada yılbaşından bu yana 24 sektörden sadece 7'si yüzde 50 olan politika faizinin üzerinde performans sergiledi. En dikkat çekici yükseliş sigorta sektöründe gerçekleşti ve BIST Sigorta Endeksi yüzde 103 artış gösterdi. Diğer öne çıkan sektörler arasında iletişim, banka, ticaret, bilişim, turizm ve teknoloji yer aldı. Bu veriler, sigorta, iletişim ve banka sektörlerinin son altı aylık getirilerde öne çıktığını gösteriyor.
23 Haziran 2024

İlber Ortaylı, Palermo'nun Avrupa'da beş vakit ezanın duyulduğu nadir başkentlerden biri olduğunu vurguladı. Şehrin Belediye Başkanı Roberto Lagalla'nın Müslümanlarla bayram namazlarına katıldığını belirten Ortaylı, Palermo'nun Kudüs, Beyrut ve İstanbul gibi şehirlerle benzerlik gösterdiğini ifade etti. Sicilya'nın tarihsel ve kültürel katmanlarını anlatan Ortaylı, şehrin Avrupa Birliği fonlarıyla restore edilen binaları ve sıcak iklimiyle dikkat çektiğini belirtti.
23 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 23 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 427 gündür hapiste. Kavala, Gezi eylemleri ve 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında hükümeti ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlamalarıyla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
23 Haziran 2024

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

İstanbul'un Kartal ilçesinde, evinde 1,5 metre uzunluğunda timsah besleyen A.P. isimli kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine yaptıkları çalışmada, A.P.'nin timsahı evinde beslediğini ve sosyal medyada paylaştığını tespit etti. Şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, timsah Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.
22 Haziran 2024

Bayram tatilinde İstanbullular, Adalar'a akın etti ve nüfusu 17 bin olan dört ada günde 60-70 bin kişiyi ağırladı. Adalılar, faytonların kaldırılmasından sonra kullanılan 13 kişilik elektrikli araçların yerine daha büyük minibüslerin getirilmesini protesto etti. Protestolara polis müdahale etti ve bazı protestocular gözaltına alındı. Yazar, küçük yerlerde doğru adımlar atmayanların büyük laflarının inandırıcı olmadığını vurguluyor.
22 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 2,87 değer kazanarak 10.771,36 puandan kapattı. Haftanın en çok kazandıran hissesi yüzde 12,69 ile Biotrend Çevre ve Enerji olurken, en çok kaybettiren hisse yüzde 7,42 ile Can2 Termik oldu. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler arasında Koç Holding, Garanti BBVA ve Türk Hava Yolları yer aldı.
22 Haziran 2024
İşaretlediklerim