İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen konserde Duman grubu, 11 yıl aradan sonra çıkardıkları yeni albümlerinden iki şarkıyı tanıttı. Konser alanı yoğun duman ve neon ışıklarla kaplıydı, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar, yeni şarkıları ezbere söyleyerek coşkulu anlar yaşadı. Konserin sonunda grup, seyircilerin yoğun isteği üzerine sahneye geri dönerek 'Kufi' şarkısını bir kez daha seslendirdi.
30 Haziran 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri açıklarında durdurulan iki lastik botta 19'u çocuk 54 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvacık açıklarında durdurulan lastik botta altısı çocuk 24 kişi kıyıya getirildi. Ayvalık'ta radara takılan lastik bottaki 13'ü çocuk 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.
30 Haziran 2024

Türkiye'de 2025'te devreye girecek olan depozito iade sistemi, ambalaj başına 25 kuruşluk bir bedel belirledi. Ancak Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, bu miktarın yetersiz olduğunu ve sistemin ölü doğmasına neden olacağını belirtti. Gündoğdu, mevcut plastik şişelerin yeniden doldurulmaya uygun olmadığını ve geri dönüşüm oranlarının düşük olduğunu vurguladı. Ayrıca, sanayicilerin baskısıyla depozito ücretinin düşük tutulduğunu ve bu durumun çevreye olan plastik salınımını azaltmayacağını ifade etti.
30 Haziran 2024

Sercan Meriç, Türkiye'de arabesk müziğin yeniden popüler hale geldiğini ve bunun nedenlerini tartışıyor. YouTube Music'in Popüler Şarkılar listesinde arabesk sanatçıların üst sıralarda yer alması, bu müzik türünün farklı türlerle etkileşimini artırdığını gösteriyor. Ancak bu popülerliğin dinleyici tercihlerinden mi yoksa sektörü yönetenlerin etkisinden mi kaynaklandığı sorgulanıyor. Ayrıca, iktidarın ve özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arabesk kültürle olan ilişkisi de bu müziğin seyrine yön vermede etkili olabilir.
30 Haziran 2024

Abbas Güçlü, devlet okullarının da mezunlarının mağdur olmaması için notları şişirdiğini iddia ediyor. Bu durumun sadece özel okullara özgü olmadığını, devlet okullarının da bu kervana katıldığını belirtiyor. Güçlü, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ni (ÖSYM) bu duruma seyirci kalmakla suçluyor. Eğitimde adil ve objektif bir notlandırma sisteminin gerekliliğini vurguluyor.
30 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan LGBTİ+ Onur Yürüyüşü'nü yasakladığını duyurdu. Valilik, çeşitli illegal grupların sosyal medya üzerinden izinsiz protesto çağrıları yaptığını belirterek, bu organizasyonun engellenmesi amacıyla bir dizi tedbir kararı aldı. Bu kapsamda, Taksim Meydanı ve çevresindeki dokuz yol araç trafiğine kapatıldı ve yaya trafiği kontrollü şekilde sağlanacak. Alternatif güzergahlar belirlenerek, kapanan yolların trafiğe kapatılması kararlaştırıldı.
30 Haziran 2024

Sivil toplum ve insan hakları aktivisti Osman Kavala, 30 Haziran 2024 itibariyle 2 bin 434 gündür hapiste. Kavala, 2017 yılında gözaltına alındı ve Gezi eylemleri ile 15 Temmuz darbe girişimi bağlamında çeşitli suçlamalarla tutuklandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Kavala'nın serbest bırakılması yönünde karar verse de, Türkiye'deki mahkemeler bu kararı uygulamadı. Kavala'nın yeniden yargılanma talebi de reddedildi ve Yargıtay, Kavala'nın ağırlaştırılmış müebbet cezasını onadı.
30 Haziran 2024

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) yönetimine aday olan sol bloktaki Etkin Demokratik TTB Grubu ile Tabip Odaları İnisiyatifi, tek liste üzerinde uzlaştı. Yarın yapılacak seçimde bu ittifak, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile TTB’nin iki yıllık yönetimi için yarışacak. Seçim, Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önündeki öğrenci kantininde gerçekleştirilecek. Sol blok, TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla suçladığı Çağdaş Türk Hekimleri Birliği ile rekabet edecek.
29 Haziran 2024

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), elektriğe yapılan yüzde 38'lik zammın dağıtım şirketlerine aktarılan dağıtım bedeline yüzde 58,9 oranında yapılan artıştan kaynaklandığını belirledi. EMO, konutlar için perakende enerji bedelindeki artışın yüzde 2,5 ile sınırlı kaldığını, ancak dağıtım bedelinin fahiş bir şekilde arttığını tespit etti. EMO, bu durumun piyasanın çarpık bir biçimde yapılandığını ve kamu hizmeti olması gereken elektrik dağıtımının özel sektör tarafından başarısız bir şekilde işletildiğini vurguladı. Ayrıca, enerji maliyetlerinin enflasyon üzerindeki etkisini sınırlamak için kamulaştırma önerisinde bulundu.
29 Haziran 2024

Dargeçit belgeseli, 1995 yılında Mardin Dargeçit'te gözaltında kaybolan yedi kişinin hikayesini ve ailelerinin adalet mücadelesini konu alıyor. Yönetmen Berke Baş ve yapımcı Enis Köstepen tarafından çekilen belgesel, 43. İstanbul Film Festivali'nde en iyi belgesel film ödülünü kazandı. Film, Adıyaman'da görülen Dargeçit Jitem davasını 10. duruşmadan karar duruşmasına kadar izliyor ve ailelerin yıllar sonra bulduğu kemiklerin delil sayılması için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Belgesel, Türkiye'deki adalet sisteminin işleyişine ve cezasızlık sorununa dikkat çekiyor.
29 Haziran 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 1,15 değer kaybederek 10.647,91 puandan kapattı. Hafta içinde en çok değer kazanan hisse senedi yüzde 16,16 ile Şekerbank olurken, en çok değer kaybeden hisse senedi yüzde 15,93 ile Agrotech Teknoloji oldu. Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören en değerli şirketler ise Koç Holding, Garanti BBVA ve Türk Hava Yolları olarak sıralandı.
29 Haziran 2024

Vedat Milor, Kaliforniya Körfez Bölgesi'nde üç farklı Türk mutfağından esinlenen lokantayı ziyaret etti. Palo Alto'daki Meyhouse, San Francisco'daki Dalida ve Kitchen İstanbul'u değerlendiren Milor, her bir lokantanın kendine özgü özelliklerini ve yemeklerini öne çıkardı. Milor, bu lokantaların Türk mutfağının uluslararası alanda nasıl evrildiğini ve farklı kültürlerle nasıl harmanlandığını gözlemledi.
29 Haziran 2024

Rahmi Turan, AKP ve CHP arasındaki yumuşama sürecinin sona erdiğini ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın CHP'yi suçladığını belirtti. Erdoğan, muhalefetin normalleşmesi gerektiğini savunarak, CHP'yi eleştirdi. Turan, AKP'nin MHP'nin gölgesinde zayıfladığını ve yanlış yolda ısrar ettiğini iddia etti.
29 Haziran 2024

4 bin 299 hakim ve savcının görev yerini değiştiren atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Adli yargıda 4 bin 9, idari yargıda ise 290 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. 20 ile yeni başsavcı, 45 ilçeye ise başsavcı ataması yapıldı. Antalya, İstanbul, Ankara gibi illerde başsavcı değişiklikleri oldu.
29 Haziran 2024
İşaretlediklerim