Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 25 Ocak 2024 tarihinde güne yüzde 0,63 artışla 8.142,06 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak pozitif bir seyir izliyor. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar gösteriyor. Bir önceki işlem gününde BIST 100 endeksi yüzde 1,77 değer kazanarak günü 8.090,90 puandan kapatmıştı.
25 Ocak 2024

Türkiye'nin dokuz farklı ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen IŞİD operasyonlarında toplam 28 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Gözaltına alınanlar arasında Sakarya, Ankara, Denizli, Gaziantep, Adana, Düzce, Yalova, Bursa ve İstanbul illerinde bulunan şüpheliler yer alıyor. Operasyon sırasında yapılan aramalarda büyük miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu.
25 Ocak 2024

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Dr. Tolga Sütlü, görevinden haksız yere uzaklaştırıldığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı. İstanbul 12'inci İdare Mahkemesi, Sütlü'nün görevden uzaklaştırılmasını hukuka aykırı bularak iptal etti ve ödenmeyen maaşların faiziyle birlikte ödenmesine karar verdi. Sütlü, bu süreçte Acıbadem Üniversitesi'nde öğretim üyeliğine başlamıştı. Davanın sonucunu sosyal medya üzerinden paylaşarak, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti.
24 Ocak 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan yağmur nedeniyle trafik yoğunluğu yüzde 90 seviyelerine çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yoğunluk haritasına göre Avrupa Yakası'nda yüzde 83, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90 trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu, Basın Ekspres Caddesi, TEM Otoyolu ve Şile Otoyolu gibi ana arterlerde trafik ağır ilerledi. İş çıkışı saatlerinde toplu taşıma duraklarında da yoğunluk oluştu.
24 Ocak 2024

Endeksa'nın Aralık 2023 raporuna göre Türkiye genelinde ortalama ev fiyatları 3 milyon lirayı aşarak 3 milyon 92 bin 700 lira oldu. Metrekare başına satış fiyatı 23 bin 790 lira olarak belirlendi. Konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 15 yıl olarak hesaplandı. Aralık ayında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 33 azalırken, İstanbul, Ankara ve İzmir'de fiyatlar sırasıyla yüzde 73, yüzde 102 ve yüzde 78 arttı. Hatay'da ise fiyatlar bir yılda yüzde 124 artış gösterdi.
24 Ocak 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İstanbul belediye başkanı adayının Buğra Kavuncu olduğunu duyurdu. Aynı zamanda, Balıkesir belediye başkanı adayının Turhan Çömez olduğu bilgisi paylaşıldı. Bu adayların açıklanması, yerel seçimler öncesinde İYİ Parti'nin stratejilerini ve aday tercihlerini göstermesi açısından önemli.
24 Ocak 2024

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, İstanbul Finans Merkezi'nde yaptığı açıklamada, 2024 yıl sonu için dolar/TL kuru tahmininin 39-40 lira olacağını belirtti. Enflasyonun mayıs ayında zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçeceğini ve yıl sonunda yüzde 40-45 seviyelerine inmesinin beklendiğini ifade etti. Çakar, enflasyonun kalıcı olmadan düşürülmesinin önemine vurgu yaparken, kredi kartı harcamalarıyla ilgili düzenlemelerin olabileceğini ve bu konuda aksiyon alınacağını düşündüğünü söyledi.
24 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 24 Ocak 2024 tarihinde güne 7.950,06 puandan başlangıç yaptı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak artış eğiliminde olmasına rağmen, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar gösteriyor.
24 Ocak 2024

Kabataş-Bağcılar tramvay hattında bir kara yolu aracının arızalanması sonucu tramvay seferleri etkilendi. Arıza nedeniyle tramvay seferleri sadece Kabataş-Soğanlı istasyonları arasında gerçekleştirildi. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada durum bilgilendirildi.
24 Ocak 2024

Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı olan ve 12 farklı ilde bulunan toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine Cumhurbaşkanı Kararı ile karar verildi. Bu taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli gibi çeşitli yöntemlerle özelleştirilecek. İstanbul ve İzmir'de en fazla taşınmazın özelleştirileceği iller arasında yer alıyor. Özelleştirme işlemlerinin 31 Aralık 2027 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.
24 Ocak 2024

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 'Genç Gönüller, Çocuk Gönüllerle Buluşuyor' adlı yeni bir projeyi duyurdu. Proje kapsamında, üniversite ve lise öğrencisi Diyanet genç gönüllülerinin ilkokul öğrencilerine değerler eğitimi vereceği belirtildi. Eğitimler, pilot olarak seçilen 10 ilde Diyanet gençlik hizmet mekanları ve camilerde manevi danışmanlar ve din görevlileri nezaretinde gerçekleştirilecek. Projenin 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında tüm il ve ilçelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.
23 Ocak 2024

İstanbul 41'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' olarak bilinen dolandırıcılık davasında, sanıklar Seçil Erzan ve Nazlı Can'ın telefonlarına ilişkin yeni bilirkişi raporları dosyaya eklendi. Raporda, müşteki Arda Turan ile sanık Erzan arasındaki mesajlaşmalar ve sanık Can'ın mesajları yer alıyor. İddianamede, sanık Erzan'ın banka müdürü olarak çalıştığı sırada müştekileri yüksek kar vaadiyle kandırdığı ve sahte belgelerle dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.
23 Ocak 2024

sahibinden.com ve Bahçeşehir Üniversitesi BETAM işbirliğiyle hazırlanan rapora göre, Türkiye genelinde konut satış fiyatları altı aydır düşüşte. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yıllık reel fiyat artış oranları geriledi. Konut talebi dört ayın ardından artış gösterdi. Kiralık konut piyasasında ise ilan sayıları azalırken, reel kira fiyatlarındaki yıllık artış oranı yavaşladı.
23 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday gösterebileceği iddiaları üzerine yorum yapmaktan kaçındı. İmamoğlu, bu konunun DEM Parti'nin karar vereceği bir konu olduğunu belirtti. Başak Demirtaş ise henüz kendisine bir teklif gelmediğini, ancak teklif gelirse düşünebileceğini ifade etti.
23 Ocak 2024

'Kızıl Goncalar' adlı dizi, tarikatların hedef göstermesi ve RTÜK yaptırımlarına rağmen yayınlanan üçüncü bölümüyle reytinglerde tüm kategorilerde zirveye oturdu. Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı dizi, tarikatların kamusal alandaki etkisini ele alıyor. RTÜK, Fox TV'ye para ve yayın durdurma cezası vermiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İstanbul Vakıflar 1'nci Bölge Müdürlüğü çekim izinlerini iptal etmişti. Üç haftalık bir aradan sonra yayınlanan bölüm, sosyal medyada da yoğun ilgi gördü.
23 Ocak 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 23 Ocak 2024 tarihinde güne yüzde 1,14 artışla 8.101,23 puandan başladı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'ın ekonomi yönetimine katılmasının ardından borsa genel olarak pozitif bir seyir izliyor. Ancak, İsrail-Hamas çatışması nedeniyle endeks dalgalanmalar yaşamakta. Önceki günü yüzde 0,17 artışla 8.010,14 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe yükselişle başlamıştır.
23 Ocak 2024

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, daha önce sıkça savunduğu Kanal İstanbul projesi hakkında net bir yanıt vermekten kaçındı. Bir gazetecinin sorusu üzerine, İstanbul halkının gündeminde olmayan hiçbir şeyin kendilerinin de gündeminde olmayacağını belirtti ve İstanbul halkının istekleri doğrultusunda çalışacaklarını ifade etti. Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev yaparken projeyi 'Türkiye'nin en çevreci şehircilik projesi' olarak nitelendirmişti.
22 Ocak 2024

İstanbul Taksim'de 13 Kasım 2022'de gerçekleşen ve altı kişinin ölümü, 99 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıya ilişkin davanın dördüncü duruşmasında üç sanık tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar Bakar Carkes, Hasan Aburas ve Muhap Ammari'nin suç vasfının değişme ihtimali ve tutukluluk sürelerini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi. Ayrıca, sanıkların terör örgütüyle bağlantılarının araştırılması için ilgili güvenlik kurumlarına yazı yazılmasına ve duruşmanın 12 Şubat'a ertelenmesine karar verildi.
22 Ocak 2024

'Kızıl Goncalar' adlı dizi, tarikatların kamusal alandaki etkisini eleştirdiği için RTÜK tarafından para ve yayın durdurma cezasına çarptırılmıştı. Üç haftalık bir aradan sonra yeni bölümüyle geri dönen dizi, çekim mekanlarını değiştirmek zorunda kalmış ve sanatçılar ile vatandaşlar tarafından sansüre karşı tepkiler ortaya konmuştu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizinin milli ve manevi değerlerle dalga geçtiğini iddia ederek cezayı savunmuş, ancak dizi uluslararası medyada da yer bulmuş ve sansür tartışmalarını alevlendirmiştir.
22 Ocak 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projeleri kapsamında riskli yapılarda oturan malik ve kiracılara yapılan kira yardımını artırdı. Maliklere 18 ay boyunca aylık 4 bin 500 lira olan yardım 7 bin liraya, kiracılara 12 ay sağlanan 4 bin 500 lira yardım da 7 bin liraya yükseltildi. Binada ikamet etmeyen maliklere verilen aylık 3 bin lira yardım ise yüzde 50 artışla 4 bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca, İBB'den yardım alanlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sağladığı kira yardımından da faydalanabilecek.
22 Ocak 2024
İşaretlediklerim