İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Hrant Dink cinayeti davasında savcı, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu sekiz sanık için ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Dava, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşma 16-17 Temmuz’a ertelendi. Hrant Dink, 19 Ocak 2007'de suikaste kurban gitmişti ve dava süreci 2016 yılında başlamıştı.
31 Mayıs 2024

Aralarında Marmara Forum ve Forum İstanbul’un da bulunduğu dokuz AVM için 28 milyar lira borç nedeniyle konkordato süreci başlatıldı. İstanbul 3’üncü Asliye Ticaret Mahkemesi, bu AVM'lerin sahibi olan şirketlere bir yıl kesin süre verdi ve bu süre içinde alacaklıların icra takibi yapamayacağını belirtti. AVM'leri satın almak isteyen üç grup arasında Yeni Gimat GYO, Nata Holding ve Rönesans GYO'nun isimleri öne çıkıyor.
31 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 31 Mayıs 2024 tarihinde güne yüzde 0,36 artışla 10.519,11 puandan başladı. Bir önceki gün dalgalı bir seyir izleyen endeks, günü yüzde 0,02 artışla 10.481,30 puandan kapatmıştı. Bu artış, yatırımcıların güne olumlu bir başlangıç yapmasını sağladı.
31 Mayıs 2024

Geçen yıl Haziran ayında TCMB'nin faiz-enflasyon ilişkisinde duruşunu değiştirmesi ekonomiyi uçurumun kenarından aldı, ancak kademeli sıkılaşma politikası beklenen etkiyi yaratmadı. Enflasyon yaklaşık 35 puan artarken, iç talep güçlü kalmaya devam etti. Kamu maliyesinde deprem ve seçim öncesi alınan kararlar bütçe açığında yapısal bozulmalara yol açtı. Yüksek enflasyon ve belirsizlik ortamında yapılan ücret artışları tüketime yönelirken, para politikasındaki sıkılaşmanın etkileri mevduat ve kredi tarafında görülmeye başlandı.
31 Mayıs 2024

İstanbul Boğazı'nda Beşiktaş önlerinde bir gemide makine arızası meydana gelmesi nedeniyle gemi trafiği çift yönlü olarak geçici süreyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 'CORNELIA' isimli 176 metre boyundaki geminin arızası için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin olay yerine yönlendirildiğini açıkladı. Boğaz trafiğinin ne zaman normale döneceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
31 Mayıs 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, yazar Aşkım Kapışmak'ın da aralarında bulunduğu 127 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır riskle yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Aşkım Kapışmak, İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra sorgu için Ankara'ya gönderildi.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim