İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, iktidar ve muhalefetin güçlü adaylarına rağmen önde görünüyor. Ancak, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin oy oranları Kurum'un lehine değişiklik yaratabilir. İktidar, DEM Parti'nin görünürlüğünü artırarak İmamoğlu'nun işini zorlaştırmayı hedefliyor. 21 Mart Nevruz Bayramı, DEM Parti'nin İstanbul'da büyük bir miting düzenleyerek tabanını birleştirme ve oylarını artırma fırsatı olarak değerlendiriliyor.
6 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 6 Mart 2024 tarihinde güne yüzde 0,05 oranında düşüşle 8.856,29 puandan başladı. Bu düşüş, Borsa İstanbul'un bir önceki günü 8.860,52 puandan kapatmasının ardından gerçekleşti. Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesi sonrasında borsanın genel olarak artıda seyrettiği belirtiliyor.
6 Mart 2024

Borsa İstanbul'da KARTN, TURGG, YAYLA ve KLGYO hisselerine yeni tedbirler getirildi. KARTN ve TURGG hisseleri 5 Nisan'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. YAYLA hisseleri aynı dönemde emir paketi tedbiriyle, KLGYO hisseleri ise brüt takas tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirlerin uygulanmasının ardından Borsa günü düşüşle kapattı.
6 Mart 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından olumlu bir görünüm sergileyen piyasada, dün en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler açıklandı. Kazananlar arasında QNBFL, KERVN, EKIZ gibi hisseler yer alırken, kaybettirenler arasında ISBTR, POLTK, PLTUR gibi hisseler bulunuyor. Buna rağmen, Borsa İstanbul günü genel bir düşüşle tamamladı.
6 Mart 2024

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde yıkılan ve 14 kişinin ölümüne neden olan Hatay, İskenderun'daki 17 katlı MCG Towers ile ilgili davada, binanın yapımında görevli 13 sanık 'bilinçli taksirle adam öldürme' suçundan yargılanmaya başladı. İlk duruşma İskenderun 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşti ve 31 Mayıs'a ertelendi. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken, müştekiler ve yakınları adalet talebinde bulundu. Duruşma sonrası yapılan açıklamalarda, binanın her aşamasının yanlış ve kusurlu olduğu, sorumluların insanların ölebileceğini öngördüğü ancak hiçbir önlem almadığı belirtildi.
5 Mart 2024

Yazar Eylem Tok, 17 yaşındaki oğlunun İstanbul'da bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan trafik kazasının ardından Mısır'a kaçırdı. Tok, kaçışın ardından yaptığı açıklamada, oğlunun başına bir şey gelmesinden korktuğu için böyle bir adım attığını ve 'annelik içgüdüsüyle' hareket ettiğini belirtti. Ancak, kaçış görüntülerinin ortaya çıkmasının ardından, Tok ve oğlunun adalete teslim olacaklarını duyurdu.
5 Mart 2024

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayan yağmur, trafik yoğunluğunu önemli ölçüde artırdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, Avrupa Yakası'nda yüzde 80, Anadolu Yakası'nda ise yüzde 90'a varan trafik yoğunluğu yaşandı. Özellikle D-100 kara yolu ve TEM otoyolu üzerindeki bazı noktalarda araçlar güçlükle ilerledi. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki geçişlerde de yoğunluk gözlemlendi.
5 Mart 2024

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu, İstanbul'da ciple emniyet şeridinde duran bir gruba çarparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kazadan sonra Tok ve oğlu, Mısır'a kaçtı. Polis, kazayı yapan sürücünün Tok ve Cihantimur’un oğlu olduğunu tespit etti. Anne ve oğlu, kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a uçtu.
5 Mart 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da düzenlenen 'İstanbul KÖİ Haftası' etkinliğinde ekonomi programının amaçlarını ve uygulanan politikaları anlattı. Şimşek, Merkez Bankası'nın yeterli sıkılaştırma yaptığını ve ekonomi programının başarılı olacağına inandıklarını ifade etti. Haziran 2023'te göreve gelen Şimşek ve ekibi, faiz oranlarını yüzde 45'e kadar yükseltmiş, Merkez Bankası Şubat ayında faiz oranını sabit bırakarak artış döngüsünün sonlandığına dair işaretler vermişti. ABD'li yatırım bankası JPMorgan, enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası Merkez Bankası'nın Nisan ayında faiz oranını 500 baz puan artıracağını öngörmüştü.
5 Mart 2024

Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan 36 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara, İstanbul, İzmir, Manisa ve Mersin'de düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 21 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından Ankara Adliyesine sevk edilecek.
5 Mart 2024

Burçak Kazdal, Amerika'da aldığı endüstriyel tasarım eğitimi sonrası şeflik kariyerine yönelmiş ve çeşitli deneyimlerin ardından İstanbul'da Apartıman Yeniköy adlı restoranı açmıştır. Kazdal, kariyerinde karşılaştığı cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık ve toplumsal önyargılar hakkında deneyimlerini paylaşarak, kadınların ağır işlerde de başarılı olabileceğini ve cinsiyetçi kodları kırabileceğini vurgulamaktadır. Ayrıca, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve liderlik etmesi gerektiğini, bu durumun sektöre ve topluma olumlu katkılar sağlayacağını belirtmiştir.
5 Mart 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından partililere yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kazanılmasını önemli bir hedef olarak belirlemiştir. Murat Kurum'un bakanlık döneminde, 7 milyon bağımsız bölüme 'yapı kayıt belgesi' verildiği, bunların büyük bir çoğunluğunun konutlardan oluştuğu belirtilmiştir. Kurum, bu uygulamayı 'imar barışı' olarak adlandırarak, vatandaşların temel hizmetlere erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını savunmuştur. Ancak, bu durumun mevzuata aykırı yapıları meşrulaştırdığı ve kaçak yapıları teşvik ettiği eleştirileri bulunmaktadır.
5 Mart 2024

Emre Kongar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay ve İstanbul'daki konuşmalarını eleştirerek, iktidarın halkın vergileriyle finanse edilen kaynakları kendi siyasi çıkarları için kullanmakta olduğunu iddia ediyor. Erdoğan'ın, merkezi ve yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekerek, AKP'nin yerel yönetim adaylarını destekleme çağrısında bulunduğu belirtiliyor. Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a destek verdiği aktarılıyor. Kongar, bu durumu halkın parasının siyasal şantaj aracı olarak kullanılması olarak değerlendiriyor.
5 Mart 2024

Eski Ak Parti milletvekili Resul Tosun, Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) İstanbul, Ankara ve İzmir'deki adaylarını yerel seçimlerden önce çekeceğini iddia etti. Bu iddia, Ak Parti camiası tarafından yoğun bir ilgi ve baskı ile karşılanıyor. YRP'nin anketlerdeki oy oranı ve üye sayısındaki artış, partiye olan ilgiyi artırıyor. YRP'nin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde stratejik bir rol oynadığı ve Erdoğan'ın partiyle anlaşma yaparak Fatih Erbakan'ın adaylıktan çekilmesini sağladığı belirtiliyor. YRP, yerel seçimlerde de benzer bir stratejik pozisyon almayı hedefliyor ve iktidarla yapılan görüşmelerde 30 maddelik şartların yerine getirilmediğini vurguluyor.
5 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 5 Mart 2024 tarihinde güne yüzde 0,06 artışla 8.913,41 puandan başladı. Bu yükseliş, Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetimine getirilmesinin ardından borsanın pozitif bir seyir izlemesine bağlanıyor. Önceki günü 8.907,65 puandan kapatan Borsa İstanbul, yeni işlem gününe hafif bir artışla başlamış oldu.
5 Mart 2024

MİT ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği operasyon sonucunda, MOSSAD'a bilgi satmakla suçlanan, aralarında bir özel dedektifin de olduğu yedi şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk de bulunuyor. Ayberk'in, para karşılığı MOSSAD'a bilgi sızdırdığı ve 'Victoria' isimli bir ajanla temas kurduğu belirlendi.
5 Mart 2024

Borsa İstanbul BIST-100 endeksinde, seçimlerin ardından piyasaların yükselişe geçmesiyle birlikte, dün en çok kazandıran hisseler arasında QNBFL, KERVN, OTTO gibi şirketler yer aldı. Aynı gün içerisinde en çok değer kaybeden hisseler ise SNKRN, YONGA, ATATP gibi şirketler oldu. Borsa İstanbul, 4 Mart 2024 tarihinde günü düşüşle tamamladı.
5 Mart 2024

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenen 56. SİYAD Ödülleri'nde, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmi dokuz dalda ödül kazandı. Film, aralarında en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo ödüllerinin de bulunduğu dokuz kategoride ödüle layık görüldü. Deniz Celiloğlu ve Merve Dizdar, sırasıyla en iyi erkek ve kadın oyuncu ödüllerini aldı. ‘Karanlık Gece’ filmi en iyi müzik, ‘Hayat’ filmi ise yardımcı rolde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandı.
5 Mart 2024

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul'da da hissedildi. Bursa'nın Nilüfer ilçesinde yaşayan bir vatandaş, deprem korkusuyla ikinci kattan atlayarak ağır yaralandı ve kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu trajik olayı sosyal medya hesabından duyurdu.
4 Mart 2024

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 4 Mart 2024 tarihinde yüzde 2,08 oranında değer kaybederek 8.907,65 puana geriledi. Gün içinde bankacılık endeksi yüzde 3,29, holding endeksi ise yüzde 0,94 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında orman kağıt basım sektörü yüzde 3,90 ile en çok kazandıran olurken, finansal kiralama faktoring sektörü yüzde 4 ile en fazla değer kaybeden oldu. Analistler, BIST 100 endeksinin teknik seviyelerini ve gelecek dönem beklentilerini de paylaştı.
4 Mart 2024
İşaretlediklerim