Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, hakemlere yönelik fiili saldırılarda uygulanacak olan puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Bu karar, Fenerbahçe, Beşiktaş ve diğer büyük kulüplerin itirazları sonucu alındı. İptal edilen madde, futbolcu, yönetici veya kulüp görevlilerinin hakemlere saldırması durumunda uygulanacak cezaları içeriyordu. Bu kararla birlikte, hakemlere yönelik saldırılar sonucunda uygulanacak disiplin cezalarında bir değişiklik yapılmış oldu.
22 Mart 2024

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, bordo-mavili taraftarların sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara ve teknik heyete saldırması, futbolda şiddet olaylarının yeni bir örneği oldu. Bu sezon yaşanan diğer şiddet olaylarıyla birlikte, Türk futbolunun içinde bulunduğu durum ve geleceği sorgulanmaya başlandı. Hilmi Türkay, yaşanan bu olayları futbolda bir kara leke olarak nitelendirerek, sporda artan şiddetin zirve noktasına ulaştığını belirtti.
19 Mart 2024

Süper Lig'in 30. haftasında, 17 Mart Pazar günü saat 20.30'da oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçının hakemi Halil Umut Meler olarak belirlendi. Haftanın diğer maçları ve hakem atamaları da açıklandı. Bu hafta, 15 Mart Cuma gününden itibaren başlayacak olan maçlar, 17 Mart Pazar gününe kadar devam edecek ve toplamda 10 maç oynanacak.
14 Mart 2024

Türkiye'de Süper Lig kulüpleri için önemli olan ara transfer dönemi, 11 Ocak'ta başladı ve 29 gün sürdü. Bu dönemde 20 Süper Lig kulübünden 19'u kadrosuna en az bir yeni oyuncu katarken, toplamda 87 futbolcuyla sözleşme imzalandı. Transfer edilen oyuncular arasında yerli ve yabancı birçok önemli isim bulunuyor. Bu hareketlilik, takımların ligdeki performanslarını artırmayı hedeflediklerini gösteriyor.
10 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig'in 22. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, Başakşehir, Adana Demirspor, Rizespor, Trabzonspor, İstanbulspor ve Gaziantep FK'ye para cezaları uyguladı. En yüksek ceza Trabzonspor'a verilirken, Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Sami Uğurlu ve Alanyaspor Antrenörü Orhan Çıkırıkçı'ya da maç men cezaları verildi. İstanbulsporlu futbolcu Mendy Mamadou ise rakibe yaptığı ciddi faul nedeniyle iki maç men cezası aldı.
30 Ocak 2024

Fenerbahçe yönetimi, hakem Bahattin Şimşek'in Fenerbahçe-Samsunspor ve Galatasaray-İstanbulspor maçlarındaki yönetimine dikkat çekmek için TFF'ye yedi soruluk bir mektup gönderdi. Mektupta, Şimşek'in kararları, maçlarda uygulanan kuralların tutarlılığı ve Merkez Hakem Kurulu'nun bu hatalı kararlar karşısındaki tutumu sorgulandı. Ayrıca, maçlarda verilen uzatma sürelerinin yeterliliği ve hakem kararlarının standartları konusunda endişeler dile getirildi.
27 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in 20. haftasında görev yapacak hakemleri duyurdu. Bu kapsamda, Halil Umut Meler'in pazar günü İstanbulspor ile Konyaspor arasında oynanacak maçta hakem olarak görev alacağı açıklandı. Haber güncellenecek bilgisi ile son buluyor.
12 Ocak 2024

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

Fenerbahçe, Süper Lig'in 19. haftasında İstanbulspor'u 5-1 mağlup etti. Cengiz Ünder, maçta dört gol atarak kariyerindeki ilk hat-trick'ini yaptı ve takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu performansıyla geçen sezonun gol kralı Enner Valencia'nın ardından Süper Lig'de bir maçta dört gol atan ikinci futbolcu oldu. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 47'ye yükselterek liderliğini sürdürdü.
7 Ocak 2024

TFF'nin Riyad'da düzenlenmesine karar verdiği Süper Kupa finali öncesinde, Suudi yönetimi Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Atatürk posteri ve barışçıl sloganlarını içeren pankartlarına itiraz etti. Her iki kulüp, bu engel kaldırılmadığı sürece maça çıkmayacaklarını duyurdu. Türkiye'deki farklı futbol kulüpleri ve oyuncuları sosyal medya üzerinden Atatürk'ü anarak birlik mesajları yayınladı. Resmi bir dönüş kararı açıklanmamış olmasına rağmen, Galatasaraylı oyunculara maçın oynanmayacağı bildirildi.
29 Aralık 2023

Süper Lig'in 17. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta hakem kararlarına itiraz eden İstanbulspor Başkanı Sarıalioğlu'nun talimatıyla takım 73. dakikada sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), İstanbulspor'u 3-0 hükmen mağlup sayarak 3 puan silme cezası uyguladı. Ayrıca Başkan Sarıalioğlu'na sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 90 gün hak mahrumiyeti ve 780 bin lira para cezası verildi. İstanbulspor ayrıca taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratlar sebebiyle bir sonraki iç saha maçında cezalı olacak.
24 Aralık 2023

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred, Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor ile oynanan maçta kırmızı kart görmüş ve hakeme İngilizce küfrettiği iddiasıyla rapor edilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu, Fred'i 'hakaret' gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etmiş ve sonuç olarak Fred'e üç maç men ve 39 bin lira para cezası verilmiştir. Bu ceza nedeniyle Fred, Galatasaray, İstanbulspor ve Konyaspor maçlarında forma giyemeyecek.
23 Aralık 2023

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, Süper Lig'in 17. haftasında oynanan Trabzonspor maçında hakem kararlarına öfkelenerek takımını 73. dakikada sahadan çekti. Sarıalioğlu, VAR'ın beş dakikada karar verememesini eleştirdi ve Trabzonspor maçının tesadüf olduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu ifade etti. TFF ile görüşmeler yaptığını ve adaletin sağlanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, takımın maçtan galip gelmiş gibi primlerini vereceğini ve kararının arkasında durduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor, Trabzonspor ile karşılaştı. Maçta Trabzonspor'un attığı ikinci gol VAR incelemesi sonrası verildi. İstanbulspor yönetimi, gol öncesinde faul olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu, 73. dakikada oyuncularını sahadan çekmek istedi, ancak oyuncular maça devam etmek istedi. Sonunda takım sahadan çekildi ve maç yarıda kaldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili kararı bekleniyor. Ayrıca, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir hakeme saldırısı ve sonrasında yaşananlar da makalede yer alıyor.
19 Aralık 2023

Galatasaray, Süper Lig'in dokuzuncu haftasında Beşiktaş'ı 2-1 yendi. Maçın gollerini Galatasaray adına Mauro Icardi attı. Bu sonuçla Galatasaray, puanını 25'e çıkartarak liderliğe oturdu. Beşiktaş ise 16 puanda kaldı. Galatasaray, bu galibiyetle Süper Lig'de çıktığı son sekiz maçı da kazanmış oldu. Ayrıca, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Mauro Icardi, bu maçla birlikte Süper Lig'de Galatasaray forması altında derbilerde en fazla gol atan yabancı futbolcu oldu.
21 Ekim 2023

Süper Lig'in 9. haftasında Galatasaray, Beşiktaş'ı ağırlayacak. Galatasaray, sekiz müsabakada yedi galibiyet, bir beraberlik alarak 22 puanla haftaya lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada girdi. Beşiktaş ise oynadığı sekiz maçta beş galibiyet, bir beraberlik ve iki yenilgi yaşayarak 16 puanla 4. sırada yer alıyor. Galatasaray'da sakatlığı geçen Hakim Ziyech'in durumu ve milli takımlardan dönen Wilfried Zaha ve Davinson Sanchez'in durumu belirsiz. Beşiktaş'ta ise Eric Bailly, Salih Uçan ve Umut Meraş'ın yarın kadroda yer alması beklenmiyor.
20 Ekim 2023

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu kura çekimi İstanbul'da gerçekleştirildi. Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve 2. eleme turu müsabakalarında tur atlayan takımlar olmak üzere toplam 68 ekip mücadele edecek. Karşılaşmalar 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında oynanacak. Eşleşmeler arasında MKE Ankaragücü-Malatya Arguvanspor, Boluspor-Karaman FK, Gaziantep FK-Efeler 09 Spor ve İstanbulspor-Kepezspor gibi maçlar bulunuyor.
17 Ekim 2023

Beşiktaş taraftar grubu çArşı, Avrupa Konferans Ligi'nde İsviçre'nin Lugano takımına yenilen ve maç sonrası taraftarların çağrısına rağmen sahaya dönmeyen Beşiktaşlı futbolcuları protesto etme kararı aldı. Protesto, İstanbulspor maçının ilk beş dakikasında gerçekleştirilecek. Grup, futbolcuların taraftarların desteğini görmezden gelmesini ve stadı terk etmesini eleştirdi.
7 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bakımını yapan firmanın sözleşmesini feshettiğini duyurdu. Bu karar, Süper Lig'in üçüncü haftasında İstanbulspor-Galatasaray karşılaşmasında çimlerin gıda boyasıyla boyanması sonucu oyuncuların yemyeşil olması skandalının ardından geldi. TFF, saha bakım konularında eksiklikler ve yetersizliklerin gözlendiğini belirtti.
27 Eylül 2023

Süper Lig'in üçüncü haftasında oynanan İstanbulspor-Galatasaray maçında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın çimlerinin yanıklar nedeniyle gıda boyasıyla boyandığı iddia edildi. Bu durum, maç sırasında futbolcuların formalarının ve saçlarının yeşile boyanmasına neden oldu. Olay, sosyal medyada geniş yankı buldu ve Galatasaray Kulübü dahil birçok kişi ve kuruluş durumu eleştirdi. Maç sonunda zeminle ilgili soruya Galatasaray'ın Uruguaylı futbolcusu Lucas Torreira, zeminin daha iyi olması gerektiğini belirtti.
26 Eylül 2023
İşaretlediklerim