Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından yardım için gelen İsrail ekipleri, İsrail istihbarat dairesine bağlı '9900' birimi tarafından yönlendiriliyor. Bu birim, uydu görüntülerini kullanarak arama kurtarma çalışmalarını optimize eden özel haritalar oluşturuyor. İsrail ekipleri şu ana kadar en az iki kişiyi enkaz altından kurtarmış durumda. '9900' biriminin komutanı, özellikle özel operasyonlarda kullanılan haritalama tekniklerini hayat kurtarmak için kullandıklarını belirtiyor.
10 Şubat 2023

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin yaptığı ankete göre, Türkiye'de halkın yüzde 59'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesini istiyor. Ankette 'hayır' yanıtını verenlerin oranı yüzde 28,9 iken, 'fikrim yok' veya cevap vermeyenlerin oranı yüzde 12,1 olarak belirlendi. Erdoğan, geçmişte Esad yönetiminin devrilmesini desteklemiş olmasına rağmen, son dönemde görüşme yapmak istediğine dair sinyaller vermişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Suriyeli mevkidaşlarıyla Moskova'da görüşmeler yapmıştı.
6 Ocak 2023

Ankara'da eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında, MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş gözaltına alındı. Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı. Soruşturma devam ederken, cinayetle ilgili iki özel harekat polisinin de gözaltına alındığı iddia ediliyor ve firari şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.
3 Ocak 2023
İşaretlediklerim