İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, yasadışı geçişlere dikkat çekmek amacıyla Türkiye-İran sınırını yürüyerek 'kaçak' geçti. Türkoğlu ve ekibi, kaçak geçişleri yerinde tespit etmek için Van'a gitti ve beş gün boyunca sınır hattını dolaştı. Türkoğlu, geçiş esnasında hiçbir şekilde sorgulanmadığını veya 'Dur' denmediğini belirtti.
18 Ağustos 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partisinin 2024 yerel seçimlerine 'sanki tek başına girecekmişiz gibi' hazırlanacağını ifade etti. Kavuncu, tüm teşkilatların yoğun bir adaylık konusunu tartıştığını ve ciddi bir hazırlık süreci olduğunu belirtti. İYİ Parti'nin iddiasının iktidar olmak olduğunu vurgulayan Kavuncu, İzmir'deki yerel sorunlara odaklanacaklarını ve kent hayatını nasıl iyileştirebileceklerini konuşacaklarını söyledi.
15 Ağustos 2023

Sümela Manastırı'ndaki dini ayin, İYİ Partili ve Yeniden Refah Partili siyasilerin iptal edilmesi için başlattığı kampanyalara rağmen düzenlendi. Ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yönetiminde gerçekleşti ve çok sayıda Ortodoks Hristiyan'ın katılımıyla yapıldı. Ayin nedeniyle Sümela Manastırı ve tören yerinde güvenlik tedbirleri alındı. Ayine, Trabzonsporlu futbolcular Anastasios Bakasetas ve Dimitrios Kourbelis de katıldı.
15 Ağustos 2023

Ortodoks Hristiyanların 'Meryem’in göğe alınışı' bayramı için 15 Ağustos’ta Sümela Manastırı’ında düzenlenecek ayin, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin tarafından eleştirildi. Ayinin, Trabzon'un fethi olarak kabul edilen 15 Ağustos’a denk getirildiği belirtildi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nun geçen yıl fetih tarihini 15 Ağustos olarak değiştirdiği hatırlatıldı.
14 Ağustos 2023

Gaziantep'teki Şireci Tekstil fabrikasında çalışan işçiler, 'sefalet zammı'na karşı greve çıktı. İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, greve destek veren EMEP ve BİRTEK-SEN'i hedef alarak, 'işçileri provoke etmeye çalışan bazı siyasi kesimlerin orada olduğunu' ifade etti. Gürban, tepkiler üzerine Twitter'da birçok yurttaşla tartışmaya girdi. Gazeteci Bahadır Özgür, Gürban'ın 2021'de 'piyasa dolandırıcılığı'ndan ceza aldığını hatırlattı.
12 Ağustos 2023

İYİ Parti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yerel seçimlerde ortaklık teklifine, partinin genel başkanı Meral Akşener'in 26 Ağustos'ta yapacağı konuşmayla yanıt vereceğini belirtti. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in konuşmasının 'Türk siyasetinde önemli bir başlangıç olacağını' ifade etti. Akşener'in 'siyasette yeni bir zemin açma iradesi'ni ortaya koyduğu ve 'millete kulak verileceği' belirtildi.
11 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti'ye 'Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına' şeklinde bir çağrıda bulundu. Bu çağrı, Bahçeli'nin CNN Türk programına gönderdiği mesajda yer aldı ve MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Bahçeli'nin bu çağrısı, daha önce MHP'de yer alıp sonradan İYİ Parti'ye geçen isimlere yönelikti.
11 Ağustos 2023

MetroPoll Araştırma'nın 15-19 Temmuz tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Türkiye'deki bazı parti seçmenlerinin bir kısmı oy verme konusunda pişmanlık duyuyor. Ankete katılan 1746 kişi arasında en çok pişmanlık duyan seçmenler sırasıyla Zafer Partisi, HDP, İYİ Parti ve AKP seçmenleri oldu. Pişmanlık oranları ise Zafer Partisi için %37.1, HDP/YSP için %26.2, İYİ Parti için %24.8 ve AKP için %22.5 olarak belirlendi.
9 Ağustos 2023

CHP'li Özgür Özel, Yeşil Sol Partili (YSP) Hakkı Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş, Demokrat Partili (DP) Cemal Enginyurt dahil 12 vekilin 15 dokunulmazlık dosyası Meclis başkanlığına sunuldu. Dosyaların sekizi YSP, üçü CHP, ikisi Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), birer tanesi İYİ Parti ve DP milletvekiline ait. Öcalan, Oluç ve Aydeniz'in ikişer dosyası bulunuyor.
8 Ağustos 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, Mersin'deki CHP seçmeninin %57,5'i belediye başkanı Vahap Seçer'i tekrar başkan olarak görmek istiyor. İYİ Parti seçmeninin %47,4'ü ise eski Mersin belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ı tercih ediyor. Anketin kimin adına yapıldığı ve örneklem belirleme yöntemi gibi bilgilere ulaşılamadı.
4 Ağustos 2023

ORC Araştırma'nın 27 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği ankete göre, İYİ Partili ve CHP'li seçmenlerin çoğunluğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ikinci dönemde de görmek istiyor. CHP seçmeninin yüzde 53,9'u ve İYİ Parti seçmeninin yüzde 45,4'ü Mansur Yavaş'ı tercih ederken, AKP seçmenlerinin ilk tercihi yüzde 27,6 ile Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Anketin kimin adına yapıldığı, kim veya hangi parti tarafından finanse edildiği, örneklem belirleme yöntemi ve kararsızların nasıl dağıtıldığı bilgileri verilmedi.
4 Ağustos 2023

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul ve ilçe seçimlerini kazanacaklarını belirtti. Bu açıklama, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'yola devam etme' mesajlarıyla paralel görünüyor. Ancak İmamoğlu'nun partisi, 2019 yerel seçimlerinde belediye meclisinde çoğunluğu sağlayamamıştı. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi ikiye ayrılmış bir görünüm veriyor.
4 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Isparta'nın Uluborlu ilçesinde yaptığı konuşmada, partisinin seçim yenilgisini kabul etti. Akşener, siyasetçinin milletin tercihlerine saygı duymak zorunda olduğunu belirtti ve seçmeni sorgulamanın büyük bir saygısızlık olduğunu ifade etti. Ayrıca, seçmenin sesini daha iyi dinlemek gerektiğini vurguladı.
29 Temmuz 2023

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, CHP ile olan ittifakın işlevsiz olduğunu ve AKP-MHP ittifakının desteklenebileceğini belirtti. Hatipoğlu, İYİ Parti'nin kazananı belirleyecek durumda olduğunu ve CHP ile işbirliğinin tartışmaya açılabileceğini ifade etti. İYİ Parti ve CHP'nin 2023 genel seçimleri için ittifaklarını sürdürüp sürdürmeyecekleri henüz belirsiz.
28 Temmuz 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan 'değişim' ve 'yenilenme' tartışmaları Bursa'da devam ediyor. Bursa'da 'değişim' tartışması genelden ziyade yerel özelinde tartışılıyor. Kentte özellikle ittifak adaylarıyla birlikte CHP adaylarının belirlenmesi sürecinde örgütün ve yerelin dengelerin gözetilmediği konuşuluyor. CHP'nin Bursa'daki örgütlerinin dağınıklığı ve iletişim eksikliği, değişim sürecini etkiliyor. Bursa'daki CHP'liler, genel merkezde değişiklik olmasını arzuluyor ve değişimin yalnızca lider düzeyinde değil, kadro, örgütsel sorunlar, tüzük ve CHP'nin ideolojik duruşunun netleşmesi üzerine kurulması gerektiğini düşünüyor.
27 Temmuz 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

2019 yerel seçimlerinde Aydın'ın İncirliova ilçesinde İYİ Parti'den belediye başkanı seçilen Aytekin Kaya, AKP'ye geçti. İki gün önce İYİ Parti'den istifa eden Kaya'nın AKP'ye katılımını, AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz duyurdu. Kaya'nın rozetini Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan taktı.
27 Temmuz 2023

Aydın'ın İncirliova İlçe Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Kaya, istifasının gerekçesi olarak 'delege seçimlerindeki kavgaları' gösterdi ve 'millet ittifakından da ayrıldığını' belirtti. Ancak başka bir partiye geçip geçmediğine dair bir bilgi vermedi. Bu istifa ile İYİ Parti'nin Aydın'da belediyesi kalmamış oldu.
24 Temmuz 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Satuk Buğra Kavuncu, Eskişehir Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş'ın evinde bir saldırıya uğradığını açıkladı. Kavuncu, saldırganın Sivrihisar'daki bir caminin müezzini olduğunu ve daha önce Toptaş'a tehditlerde bulunduğunu belirtti. Kavuncu, saldırganın Toptaş'a yönelik 'Seni öldüreceğim, evini yakacağım' gibi tehditler savurduğunu ve bu kişinin televizyonda siyasi eleştirilerde bulunan kişilerden cesaret aldığını ima etti.
19 Temmuz 2023
İşaretlediklerim