İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Ankara'da düzenlediği iftar programında konuştu. Konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu sert bir dille eleştirdi. Akşener, Yavaş'ı CHP'nin 'ev kölesi' olmakla suçlayarak, geçmişte yaşanan zorluklar sırasında İYİ Parti'nin her zaman yanlarında olduğunu ancak şimdi İYİ Parti'ye karşı hainlik yapıldığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti'nin seçimlere bağımsız bir kararla girmesinden sonra Antalya ve İstanbul'daki belediye meclis üyelerinin istifa ettirildiğini ifade etti.
28 Mart 2024

Yazar Murathan Mungan, İYİ Parti tarafından kendisine ait dizelerin izinsiz olarak kullanıldığını belirterek dava açacağını açıkladı. İYİ Parti, 'Maskeli Balo'nun sahte yüzleri' isimli bir reklam yayınladı ve bu reklamda Mungan'ın 'Maskeli Balo' adlı eserinden dizeler kullanıldı. Mungan, bu kullanımın kendi rızası ve bilgisi dışında gerçekleştiğini ve bu nedenle hukuki yollara başvuracağını duyurdu.
28 Mart 2024

Barış Terkoğlu, Türkiye'de yargı mensuplarının ve devlet kurumlarının siyasi tarafsızlığını yitirdiğini ve adaletin militanlaştığını iddia ediyor. Gökçeada Belediye Başkanı örneği üzerinden, seçim kurulu başkanının İYİ Parti'ye karşı tarafsızlığını ihlal ettiğini ve sonrasında ödül gibi yeni bir göreve tayin edildiğini belirtiyor. Ayrıca, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinin uzun süre sonuçlanmaması ve Yargıtay üyelerinin ideolojik bağlarla oy kullanmasının tehlike sinyalleri verdiğini vurguluyor.
28 Mart 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gökhan Zan'ın adaylığı ve ilgili iddialar hakkında yorumlarda bulundu. Özel, Zan'ın tutarsız ve ihtiraslı bir yapıda olduğunu, CHP ve İYİ Parti'den adaylık taleplerinde bulunduğunu ancak sonunda TİP tarafından aday gösterildiğini belirtti. Zan'ın adaylığının, iddia edilen ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla geri çekildiğini ve bu durumun kendisini şaşırtmadığını ifade etti. Özel, Zan'ın Hatay'da deprem sürecinde Lütfü Savaş'a karşı tutumunu eleştirdi ve hukuk sürecini takip edeceklerini söyledi.
20 Mart 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay belediye başkan adayı Gökhan Zan'ı, seçime iki hafta kala adaylıktan çekti. Bu kararın arkasında, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve 'kirli pazarlık' içeren bir ses kaydının sosyal medyada paylaşılması yatıyor. Zan, kaydın montaj olduğunu ve kendisine kumpas kurulduğunu savunuyor. TİP, Zan'ın açıklamalarını inandırıcı bulmayarak adaylığını geri çekti. Zan ise bu durumu bir kumpas olarak değerlendiriyor ve işin içinde diğer siyasi figürlerin de olduğunu öne sürüyor.
18 Mart 2024

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Seçim yasakları 21 Mart'ta başlayıp, seçim propagandası 30 Mart'ta sona erecek. İstanbul, 49 adayla en çok adayın yarışacağı belediye olurken, Gaziantep ve Malatya sırasıyla 29 ve 28 adayla takip ediyor. Oy verme saatleri, mevsim şartları göz önünde bulundurularak doğu illerinde 07.00-16.00, diğer illerde ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.
16 Mart 2024

CHP Genel Merkezi tarafından yapılan ve İstanbul'un ilçe ilçe, mahalle mahalle analiz edilen 484 sayfalık bir ankete göre, Ekrem İmamoğlu, Murat Kurum'un 4.5 puan önünde yer alıyor. Ankete göre İmamoğlu, CHP, DEM Parti ve İYİ Parti seçmenlerinin büyük bir kısmının desteğini alırken, Kurum ise AK Parti, MHP ve YRP seçmenlerinin çoğunluğunun oyunu alıyor. İstanbul'da Sancaktepe ilçesinin CHP'ye geçmesi bekleniyor ve Bayrampaşa, Tuzla ve Üsküdar'da AK Parti ile CHP arasındaki fark bir puanın altına inmiş durumda.
11 Mart 2024

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, iktidar ve muhalefetin güçlü adaylarına rağmen önde görünüyor. Ancak, DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi'nin oy oranları Kurum'un lehine değişiklik yaratabilir. İktidar, DEM Parti'nin görünürlüğünü artırarak İmamoğlu'nun işini zorlaştırmayı hedefliyor. 21 Mart Nevruz Bayramı, DEM Parti'nin İstanbul'da büyük bir miting düzenleyerek tabanını birleştirme ve oylarını artırma fırsatı olarak değerlendiriliyor.
6 Mart 2024

MetroPOLL Araştırma'nın 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlediği ankete göre, İstanbul belediye başkanlığı yarışında CHP adayı Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum'un 3,3 puan önünde bulunuyor. İmamoğlu'nun oy oranı yüzde 43,5 iken, Kurum'un oy oranı yüzde 40,2 olarak belirlendi. Aynı araştırmada yapılan parti oy oranları anketinde ise AKP yüzde 33,1 ile önde, CHP ise yüzde 31,0 ile ikinci sırada yer aldı. Anket 1664 kişiyle yapıldı ve hata payı yüzde 2,4 olarak açıklandı.
3 Mart 2024

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin 21-22 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında mevcut başkan CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP ve MHP'nin adayı Murat Kurum'un 3 puan önünde yer alıyor. Anket, İstanbul'un 39 ilçesinde 1664 kişiyle yapılmış ve hata payı +/- 2,40 olarak belirlenmiştir. İmamoğlu'nun oy oranı %43,5, Kurum'un oy oranı ise %40,2 olarak kaydedilmiştir. Diğer adayların oy oranları ve partilerin seçmen eğilimleri de paylaşılmıştır.
2 Mart 2024

Ahmet Hakan, İstanbul seçimlerinde tırtıklayıcı olarak adlandırılan küçük partilerin önemli bir rol oynayacağını belirtiyor. İmamoğlu'nun desteklediği DEM Parti ve İYİ Parti ile Murat Kurum'un desteklediği Yeniden Refah Partisi'nin performanslarının seçim sonuçları üzerinde belirleyici olacağına dikkat çekiyor. Hakan, seçimlerin son dönemlerinde her iki adayın da bu partilere özel bir önem vermesi gerektiğini vurguluyor.
25 Şubat 2024

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 26 milletvekili belediye başkanlığı için aday olacak. Siyasi partiler, geçici aday listelerini il ve ilçe seçim başkanlıklarına teslim etti. Bu listelere göre, 19 milletvekili büyükşehir, beş milletvekili il ve iki milletvekili ilçe belediye başkanlığına aday gösterildi. İtiraz ve inceleme süreçlerinin ardından kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek.
21 Şubat 2024

Aytunç Erkin, Hatay'da Lütfü Savaş'ın oluşturduğu kadronun gücünden ve CHP'nin yereldeki konumundan bahsediyor. Hatay İl Örgütü, ilçe örgütleri ve vekillerin Lütfü Savaş dışında başka bir seçeneği olmadığını belirttiği bir toplantıdan ve AREA tarafından yapılan bir ankette Lütfü Savaş'ın yüzde 46.7 oy alarak önde olduğu bilgisinden söz ediliyor. Ayrıca, Savaş'ın anket sonuçlarındaki değişiklikler hakkında soruları ve Murat Karan ile yapılan bir görüşme detayları yer alıyor. Karan, Hatay'da yapılan anketin sonuçlarını ve Lütfü Savaş'ın siyasi stratejisini değerlendiriyor.
21 Şubat 2024

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisi hakkında yaptığı eleştirilere yanıt vererek, bu tür siyasi ve muğlak yorumları seçim döneminde muhatap almayacağını belirtti. Akşener, partisinin İstanbul aday tanıtım toplantısında İmamoğlu için 'Eli genel merkezde, gözü başka mevkilerde' ifadesini kullanmış ve İstanbul'un sadece ilgili ve odaklı kişiler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İmamoğlu ise, İstanbul'a dair projeler ve çalışmalar dışında, siyasi ve geçerliliği olmayan söylemlere cevap vermeyeceğini ifade etti.
19 Şubat 2024

İYİ Parti Manavgat eski İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, 31 Ocak'ta evine girmek üzereyken silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırganın silahı tutukluk yapınca Ergen kaçmaya başladı, ancak saldırgan yedi el ateş ederek Ergen'i yaraladı. Ergen, yaşadığı siyasi problemlerin bu saldırının nedeni olduğunu belirtti. İddialara göre, İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ayşen Kurt'un eşi, Ergen'in Kurt ailesi hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ergen'i öldürtmeye karar verdi.
19 Şubat 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'da Lütfü Savaş'a yönelik protestoların bir kısmının organik Hataylılar tarafından yapıldığını, ancak bu grupların organize edildiğini ifade etti. Özel, Ankara'da basın toplantısı düzenleyerek, Hatay'da yapılan anketler sonucunda Lütfü Savaş'ın aday gösterildiğini ve protestoların çoğunun iktidara yönelik olduğunu belirtti. Ayrıca, Gökhan Zan'ın büyük bir grubu organize ettiğini ve sonrasında TİP'in Hatay adayı olduğunu açıkladı. Özel, siyasi partilerin aday belirleme süreçlerine ve DEM Parti ile yapılan görüşmelere de değindi.
15 Şubat 2024

Aytunç Erkin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak, Başak Demirtaş'ın olası adaylığının İstanbul seçim sonuçları üzerindeki etkisini ele aldı. Yapılan bir ankete göre, Demirtaş'ın adaylığı halinde, İmamoğlu'nun oy oranının yüzde 41.1, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un oy oranının yüzde 40.6 olduğu ve Demirtaş'ın yüzde 6.5 oy alabileceği belirtildi. Ancak Başak Demirtaş, aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı. Bu durum, İstanbul seçimlerindeki rekabet dinamiklerini ve stratejileri etkileyebilir.
8 Şubat 2024

İYİ Parti'nin son anket sonuçlarına göre oy oranlarında düşüş yaşandığı ve parti içindeki istifaların arttığı belirtiliyor. 2019 Türkiye geneli oy oranı %7,30 olan İYİ Parti'nin, İstanbul'da %3,6 ve Ankara'da %6,1 gibi daha düşük oranlara gerilediği ifade ediliyor. Partiden ayrılanların ve oyunu heba etmek istemeyen seçmenlerin, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş gibi adayları destekleyeceği öne sürülüyor. Ayrıca, DEM'in büyük şehirlerdeki aday çıkarma politikalarının, mağduriyetten siyasi başarı sağlama veya kaos ortamı yaratma amacı taşıyabileceği tartışılıyor.
8 Şubat 2024

31 Mart seçimlerine doğru İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim çalışmaları hız kazandı. 14 Şubat'ta 24 saatlik bir çalışma temposuna girecek olan İmamoğlu, ilçe ziyaretleri ve açılışlar yapacak. Ayrıca, Başak Demirtaş'ın DEM partisinden aday olması, İmamoğlu'nun seçim stratejisini ve oy potansiyelini nasıl etkileyeceği konusunda bilgiler verildi. İmamoğlu'nun kampanya ekibi, DEM, İYİ Parti ve AKP'den oy almak için çalışacaklarını ve anket sonuçlarına göre İmamoğlu'nun yüzde 2 farkla önde olduğunu belirtti.
7 Şubat 2024

Türkiye'de Mayıs seçimlerinin ardından muhalefet partileri, rejimi yenme amacına ulaşamadıkları için yeni stratejiler geliştiriyorlar. CHP ile aralarına çizgi çeken muhalefet partileri, kendi talep ve beklentilerini ön plana çıkararak bağımsız pozisyonlara yöneliyorlar. Bu durum, yerel seçimlerde muhalefetin ortak bir hedef etrafında birleşmesini zorlaştırıyor. DEM Parti ve İYİ Parti, İstanbul'da seçim kazanma hedefiyle aday belirlemiş olsalar da, gerçekte bu iki partinin İstanbul'u kazanma planı yok. CHP'nin yeni yönetimi ise önceki dönemden kalan siyasi enkazın faturasını ödüyor ve geniş bir yerel seçim birlikteliği oluşturmakta zorlanıyor.
7 Şubat 2024
İşaretlediklerim