Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmayacağını belirtti. Türkiye'de asgari ücretin Avrupa ülkeleri arasında en düşük seviyelerde olduğu vurgulandı. Emeklilere ise tahmini yüzde 25 zam yapılacak, ancak refah payı verilmeyecek. Türkiye'deki emekli maaşlarının Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça düşük olduğu ve gelir dağılımındaki adaletsizlikler ele alındı.
28 Haziran 2024

Paris'te 26 Temmuz - 1 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat oyunlarının rekor sıcaklıklarda oynanacağı tahmin ediliyor. Meteo France'ın raporuna göre yazın nem oranının normalin üzerinde olması bekleniyor ve bu durum sporcuların sağlığını ve performansını olumsuz etkileyebilir. Britanya Sürdürülebilir Spor Derneği'nin raporunda da sporcular aşırı sıcaklar nedeniyle oluşabilecek sağlık sorunlarına karşı uyarıldı. Fransa'da geçen yıl aşırı sıcaklar nedeniyle 5 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.
27 Haziran 2024

Albert Einstein’ın 1939’da Başkan Franklin D. Roosevelt’e yazdığı ve ABD’yi nükleer bomba geliştirmeye teşvik eden mektup, açık artırmaya çıkarılacak. Mektup, Nazi Almanyası’nın nükleer silah üretebileceği konusunda uyarıda bulunuyor ve ABD’nin kendi atom programını başlatmasını öneriyor. Mektup, 2018’de ölen Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’ın koleksiyonuna ait ve Eylül ayında New York’taki Christie’s’de satışa sunulacak. Mektubun tahmini değeri 4 milyon ile 6 milyon dolar arasında.
26 Haziran 2024

Saatte 93 bin kilometre hızla ilerleyen 2011 UL21 adlı asteroit, son 125 yılda Dünya’ya en fazla yaklaşan gök cismi olacak. Gökbilimciler, asteroitin dünyaya çarpmayacağını düşünüyor. Dağ büyüklüğündeki asteroitin geçişi internetten ya da iyi bir teleskopla takip edilebilecek ve Youtube’taki canlı yayın 27 Haziran 23.00’da başlayacak. Avrupa Uzay Ajansı, çarpışma olasılığının sıfır olduğunu fakat 2011 UL21’in Dünya’ya çarpması halinde kitlesel yıkıma yol açacağını belirtti.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim