Oktay Ekşi, Devlet Bahçeli'nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanlığına geldiği 1997 yılından bu yana en az 27 seçim kaybettiğini belirtti. Ekşi, Bahçeli'nin bu süreçte partiyi iktidara taşıyamadığını ve sürekli olarak diğer partilere destek konumunda kaldığını vurguladı. Ayrıca, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 seçim kaybettiği için ağır eleştirilere maruz kaldığını, ancak Bahçeli'nin benzer bir eleştiriyle karşılaşmadığını ifade etti.
15 Haziran 2024

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Tayyip Erdoğan'ı desteklemesinin ardından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda birinci çıkması durumunda onu destekleyeceklerini belirtti. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önerdiğini ancak bunu kabul etmediklerini söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile mesafe koyması ve parlamento çoğunluğunu elde etmesi durumunda destek verebileceklerini ifade etti.
1 Haziran 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı hakaret davası, Bayraktar’ın şikayetini geri çekmesi ve yasama dokunulmazlığı nedeniyle düştü. Dava, Kılıçdaroğlu’nun 17-25 Aralık sürecinde dört bakana yönelik yolsuzluk eleştirileri nedeniyle açılmıştı. İstanbul 51’inci Asliye Ceza Mahkemesi, kovuşturma şartının sağlanmadığı gerekçesiyle davanın düşmesine karar verdi. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, davanın düşürüldüğünü sosyal medya hesabından duyurdu.
30 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Candaş Tolga Işık’ın ‘Az Önce Konuştum’ programında 2023 genel seçimlerinde hatalar yaptıklarını belirtti. İmamoğlu, ekonomik durumun ve deprem gibi etkenlerin seçim sonuçlarını etkilediğini, ancak stratejik hatalar yaptıklarını ifade etti. Ayrıca, Altılı Masa'nın stratejisinin zamanla değiştiğini ve bu durumun seçim kampanyasını olumsuz etkilediğini söyledi. İmamoğlu, 2024 seçimlerinde ise daha iyi bir zemin oluşturduklarını ve vatandaşların desteğini aldıklarını belirtti.
28 Mayıs 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ı Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere konuşan Kılıçdaroğlu, Demirtaş ve eski HDP Diyarbakır Büyükşehir belediye başkanı Adnan Selçuk Mızraklı ile Türkiye ve dünya siyasetini konuştuklarını belirtti. Kılıçdaroğlu, Demirtaş'ın dışarıda olması durumunda sivil siyasetin daha rahat ilerleyeceğini ve terör olaylarının biteceğini ifade etti.
28 Mayıs 2024
İşaretlediklerim