CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Babala TV'de katıldığı program hakkında gözlemlerini Twitter üzerinden paylaştı. Kaftancıoğlu, iktidar destekçilerinin Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden rahatsız olduğunu ve Kılıçdaroğlu'nun sorulara özgüvenle yanıt verdiğini belirtti. Ayrıca, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'ye, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun karşılıklı olarak seçmenlerinin karşısına çıkması için çağrıda bulundu.
22 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile anne-babalara hitap ederek, kız çocuklarına kötü gözle bakan zihniyetlerin iktidara gelmemesi için sandığa gitmeleri gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, seçmenlere oylarını sadece kendisi için değil, evlatları ve vatan sevgisi için kullanmaları gerektiğini ifade etti ve bu seçimin bir referandum niteliği taşıdığını vurguladı.
22 Mayıs 2023

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi maaş zamlarıyla vatandaşlara 'yalancı bir bahar' vadettiğini ve seçim sonrası Türkiye'nin 'kara kışa' sürükleneceğini iddia etti. Babacan, Türkiye'nin enflasyonla mücadele edecek politika ve iş bilen kadrolardan yoksun olduğunu, bu durumun devam etmesi halinde yoksulluğun artacağını ve temel gıda maddelerine erişimin zorlaşacağını belirtti. Ayrıca, iktidarın seçimler öncesinde ekonomiyi sağlam tutmak için döviz işlemlerine sınırlama getirdiği ve Merkez Bankası rezervlerini kullanarak dolar kurunu sabit tutmaya çalıştığına dikkat çekti.
22 Mayıs 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleşen seçimlerde, sandık tutanaklarının yüzde 15'ine ıslak imza ile ulaşılamadığını ifade etti. Sarıgül, bu durumu bir özeleştiri olarak nitelendirerek, eksikliğin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ve CHP listesinden Erzincan milletvekili adayı olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin ikinci turunun ardından 29 Mayıs'ta okulların tatil edileceğini duyurdu. Bu tatil gününde öğrenciler izinli olacak ve öğretmenler idari izinli sayılacak. İlk tur seçim sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 ve Sinan Oğan yüzde 5,17 oranında oy almış ve seçim ikinci tura kalmıştı.
22 Mayıs 2023

Sivil toplum örgütü Oy ve Ötesi, 28 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimler için gönüllü başvuru sayısının 210 bine ulaştığını açıkladı. Bu sayı, 14 Mayıs'taki seçimler için yapılan başvuruların üç katıdır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Oy ve Ötesi'ni hedef alarak, seçimlerde sandık başında olmalarının yasak olduğunu iddia etti ve ikinci turda bu duruma müsaade edilmeyeceğini belirtti. Oy ve Ötesi'nin yasal olarak sayım esnasında sandık başında bulunabileceği belirtiliyor.
22 Mayıs 2023

İktidara yakın gazeteci Abdulkadir Selvi, ata ittifakının cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini öne sürdü. Seçimlerin ilk turunda Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Oğan sırasıyla yüzde 49,50, 44,89 ve 5,17 oy almıştı. Oğan, ikinci turda destekleyecekleri tarafı açıklamadan önce 'istikrar' vurgusu yapmıştı. Selvi, Oğan'ın Erdoğan ile dört maddelik bir mutabakata vardığını ve bu mutabakatın terörle mücadele ve sığınmacı politikalarını içerdiğini belirtti.
22 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Ata İttifakı'nın adayı Sinan Oğan, ikinci turda kimi destekleyeceğini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Oğan, kararını Türkiye'nin geleceği, birlik ve bütünlüğü ile istikrarını göz önünde bulundurarak vereceğini ifade etti. Erdoğan ve Bahçeli'nin Oğan'a yönelik eleştirileri ve Adalet Partisi'nin Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması gibi gelişmeler de makalede yer aldı.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda düşük oy oranı alan Sinan Oğan'ı destekleyen Ata İttifakı'nın partilerinden Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz, ittifakın resmen sona erdiğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nin oluşturduğu ittifak genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Öz, ittifakın seçimle başlayıp seçimle sona erdiğini ve ikinci turda devam etmeyeceğini belirtti. Sinan Oğan'ın ikinci turda kimi destekleyeceği konusunda kararını pazartesi günü açıklayacağı bildirildi.
21 Mayıs 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden 7 Kasım 2015 seçimleri öncesinde yaptığı bir konuşmayı paylaşarak, yurttaşlara seçim kampanyasında aktif olmaları çağrısında bulundu. 28 Mayıs'ta düzenlenecek cumhurbaşkanlığı genel seçimlerinin ikinci turuna bir hafta kala, Demirtaş seçmenlere kapı kapı dolaşmalarını ve seferberlik ruhuyla hareket etmelerini önerdi. İlk turda Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 44,88, Sinan Oğan'ın yüzde 5,17 ve Muharrem İnce'nin yüzde 0,43 oy aldığı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Kızılay yönetim kurulu yedek üyesi ve Koza Holding CEO'su Mahmut Çelik, Saadet Partisi Avrupa Kadın Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Merve Nalbant'ın, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için destek isteyen bir kadının fotoğrafını paylaşmasına, 'Allah seni ve senin gibileri helak etsin' şeklinde yorum yaptı. Nalbant, Çelik'e tepki gösterdi ve Çelik daha sonra yorumunu sildi. Çelik aynı zamanda Güreş Federasyonu yönetim kurulu üyeliği gibi görevler de üstleniyor.
21 Mayıs 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, partisinin genel idare kurulu toplantısında Sinan Oğan ile yolların ayrılabileceğini ancak iletişimin devam edeceğini söylediğini yazdı. Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalınca, Oğan'ın desteğinin önemi arttı ve hem muhalefet hem de iktidar tarafından görüşmeler yürütülüyor. Oğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü ve bu görüşmeyi Özdağ ile sonrasında paylaştı. Özdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu desteklemeyeceklerini ve Kılıçdaroğlu'nun herhangi bir vaatte bulunmadığını belirtti.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan'ı destekleyen Adalet Partisi, ikinci turda Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. Adalet Partisi ve Zafer Partisi'nden oluşan ata ittifakı genel seçimlerde yüzde 2,44 oy alarak milletvekili çıkaramadı. Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz, daha önce Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için belirli şartlar öne sürmüş ve bu şartlar arasında Oğan'a etkin cumhurbaşkanı yardımcılığı ve ittifak partilerine bakanlık verilmesi gibi talepler bulunuyordu. Resmi kararın Kılıçdaroğlu'nun Adalet Partisi genel merkezine yapacağı ziyarette açıklanacağı belirtildi.
21 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu en yüksek oyu alarak ikinci tura kalmışlardır. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile ikinci tur seçimin bir referandum niteliği taşıdığını ifade etmiş ve gençlere seslenerek videonun yayılmasını ve sandığa gidilmesini istemiştir. Ayrıca, Suriyeli mültecilerin durumuna da değinerek seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunmuştur.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında oy verme işlemi başladı. İlk gün itibarıyla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından 452 bin 257'si temsilciliklerde, 19 bin 477'si ise gümrük kapılarında olmak üzere toplamda 471 bin 734 kişi oy kullandı. İlk turda yurt dışında yüksek katılım gözlenmiş ve Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan yüzde 57,5, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 39,6 oranında oy almıştı. Oy verme işlemi yurt dışı temsilciliklerde 24 Mayıs'a, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17:00'ye kadar devam edecek.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,17 oy alarak elenen Sinan Oğan, ikinci turda destekleyeceği adayı pazartesi günü açıklayacağını duyurdu. Oğan, her iki ittifakla da görüştüğünü ve destek karşılığında bazı talepleri olduğunu belirtti. Talepler arasında sığınmacıların gönderilmesi, terörle bağlantılı partilerin hükümette yer almaması, cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık pozisyonları bulunuyor. Gazeteci Fatih Altaylı ile yaptığı görüşmede henüz bir karar vermediğini ifade eden Oğan'a, kararını geç açıkladığı için tepkiler olduğu da belirtiliyor.
20 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu toplumu düşmanlaştırmakla itham etti. Erdoğan, muhalefeti sık sık 'LGBTİ'ci', PKK ve 'FETÖ'cü olmakla suçluyor ve bu yönde montaj görüntüler paylaşıyor. Avrupa Konseyi, Türk yetkililerin azınlık grupları, LGBTİ+ bireyler ve göçmenlere yönelik nefret söyleminin alarm verici seviyelere ulaştığı konusunda uyarıda bulunmuştu. Erdoğan'ın bu suçlamaları, Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur öncesi kampanyasında daha sert bir dil kullanmaya başlamasının ardından geldi.
20 Mayıs 2023

CHP Milletvekili Özgür Karabat, Batı ülkelerinin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu yerine Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini savundu. Karabat, Batılı ülkelerin Türkiye'den nitelikli insan gücünü almayı ve sığınmacıları Türkiye'de tutmayı tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, seçim öncesinde Batı basınında Erdoğan aleyhine artan yayınların AKP ve MHP seçmenini konsolide ettiğini ifade etti. Karabat, Türkiye'nin nitelikli iş gücünün yurt dışına gitmesinin ve mültecilerin Türkiye'de tutulmasının Batı ülkeleri için avantajlı olduğunu ve bu durumun Türkiye'nin ekonomik gelişimine zarar verdiğini dile getirdi.
20 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yaptığı ilk açıklamada, seçim kampanyası sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmaları ve ikinci tur için planladıkları stratejileri paylaştı. Akşener, İstanbul'da yoğun bir saha çalışması yapacaklarını ve mikro düzeyde çalışacaklarını belirtti. Ayrıca, Millet İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu kazanmasının önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesinin engellenmesi gerektiğini ifade etti. Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na Sinan Oğan, Muharrem İnce ve diğer konularda tam yetki verdiklerini ve Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmeleri yürüttüğünü söyledi.
20 Mayıs 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Pazar günü Babala TV'de gençlerin sorularını yanıtlayacağı bir programda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı da tartışmaya davet etti. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, salonda ağırlıklı olarak AK Partili gençlerin olacağını belirterek Erdoğan'ı gençlerin önünde mertçe yüzleşmeye çağırdı.
20 Mayıs 2023
İşaretlediklerim