Deniz Zeyrek, Özgür Özel'in CHP Genel Başkan adaylığı sürecinde Ekrem İmamoğlu'nun desteği olmadan kazanamayacağını vurguluyor. Zeyrek, İmamoğlu'nun 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Özel ile uyumlu çalışması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun ekibinin artık bir güç odağı olmadığını ve bu durumun Erdoğan'ın işine yaradığını ifade ediyor.
28 Haziran 2024

6 Şubat 2023'te Adana'da meydana gelen depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi Hasan Alpargün'e, 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi. Alpargün, savunmasında binayı kanunlara uygun olarak inşa ettiğini ve zemin etüdü yaptırdığını belirtti. Mahkeme, Alpargün'ün tutukluluğunun devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi. Bu dava, Türkiye'deki diğer deprem dosyaları için emsal teşkil edebilir.
27 Haziran 2024

AKP'nin Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) bu cinayetle ve bireysel suçlularla özdeşleştirilemeyeceğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP'ye uzansa da iddianamede bu kısımlar yer almamıştı. Türkeş, MHP'nin kurumsal kimliğinin bu tür suçlarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.
23 Haziran 2024

Sinan Ateş davasında, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, tutuklu sanıklardan eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten önce ve sonra yaptığı dikkat çekici görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Demirbaş, bu görüşmelerin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı için ruhsatlı silah alma konusuyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcı, Demirbaş'ın ifadelerinde çelişkilere dikkat çekti. Davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görülecek.
20 Haziran 2024

CHP'de Eylül kurultayı öncesinde yeni bir ittifakın temelleri atılmaya çalışılıyor. Geçen yıl Kılıçdaroğlu'na karşı güçbirliği yapan İmamoğlu ve Özel, bu kez birbirlerine rakip oluyor. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun Özgür Özel'e karşı ittifak kurma yönünde görüşmeler yapması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğu bilinse de, partideki dengelerin değişmesiyle birlikte yeni bir işbirliği gündeme geliyor.
20 Haziran 2024

Rahmi Turan, AKP'nin ekonomik sorunlar, enflasyon, eğitimdeki bozulmalar ve yolsuzluklar gibi birçok alanda başarısız olmasına rağmen iktidarda kalmayı başardığını belirtiyor. Bu durumu CHP'nin pasif muhalefetine bağlayan Turan, CHP'nin yerel seçimlerde birinci parti olmasına rağmen etkili bir muhalefet yapamadığını vurguluyor. Turan, CHP'nin iktidarı zorlaması gerektiğini ve erken seçim için baskı yapmasının önemini dile getiriyor.
19 Haziran 2024

Oktay Ekşi, Devlet Bahçeli'nin Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) genel başkanlığına geldiği 1997 yılından bu yana en az 27 seçim kaybettiğini belirtti. Ekşi, Bahçeli'nin bu süreçte partiyi iktidara taşıyamadığını ve sürekli olarak diğer partilere destek konumunda kaldığını vurguladı. Ayrıca, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 13 seçim kaybettiği için ağır eleştirilere maruz kaldığını, ancak Bahçeli'nin benzer bir eleştiriyle karşılaşmadığını ifade etti.
15 Haziran 2024

Gazeteci Yavuz Selim Demirdağ, Ülkü Ocakları'nın Sinan Ateş davasının ilk duruşmasında Ankara Adliyesi'ni binlerce kişiyle sarmayı ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in içeriye girmesini engellemeyi planladığını iddia etti. Demirdağ, bu bilginin kendisine bir gün önce ulaştığını ve birkaç saat önce teyit ettiğini belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve dava 1 Temmuz'da başlayacak.
14 Haziran 2024

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasını yürüten Ankara Başsavcı Vekili Durdu Özer, düz savcı olarak atandı. Özer, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydetmişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun yaz kararnamesiyle bu kritik davanın savcısı olan Özer, Ankara İstinaf Mahkemesi savcılığına atandı. Bu değişiklik, davanın seyrini etkileyebilecek önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.
13 Haziran 2024

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in kardeşi Selma Ateş'in Bursa Ülkü Ocakları üyeleri tarafından takip edildiği tespit edildi. Selma Ateş, avukatıyla birlikte oturduğu kafede iki ayrı araçla takip edildiğini belirterek şikayetçi oldu. Takip edenlerin arasında Bursa Ülkü Ocakları başkan yardımcılarının da bulunduğu öğrenildi. Bu gelişme, Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının seyrini değiştirebilecek nitelikte olup, Ateş ailesinin siyasi liderlerle görüşme trafiğini hızlandırdı.
12 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 72 kişinin hayatını kaybettiği Adıyaman’daki İsias Otel davasında üçüncü duruşma görüldü. Mahkeme, tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar verdi ve bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ve yaşamını yitiren sporcuların aileleri de duruşmaya katıldı. Duruşma 22 Ekim’e ertelendi.
12 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i kabul etti. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da eşlik etti. Ayşe Ateş, dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti ve cinayet soruşturması MHP’ye uzanmasına rağmen iddianamede bu kısım yer almamıştı.
11 Haziran 2024

Gürcistan Parlamento Başkanı Şalva Papuaşvili, LGBT ile ilgili her şeyi yasaklayan bir yasa tasarısının parlamentoya sunulduğunu açıkladı. Tasarı, eşcinsellerin evlenmesi, evlat edinmesi ve cinsiyet değiştirme ameliyatlarını yasaklamayı öngörüyor. Ayrıca, kimlik belgelerinde cinsiyet değişikliği yapılması, eğitim kurumlarında LGBT propagandası yapılması ve televizyonlarda eşcinselliği özendirici yayınların yapılması da yasaklanacak. Tasarının onaylanması için parlamentoda üç kez kabul edilmesi gerekiyor ve sürecin sonbahara kadar sürmesi bekleniyor.
4 Haziran 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan önce Kılıçdaroğlu ile 7 maddelik bir protokol imzaladığını ve içişleri bakanlığını istediğini iddia etmişti. Seçimden sonra, Özdağ bu kez Kılıçdaroğlu ile gizli bir anlaşma yaptığını ve Zafer Partisi'ne üç bakanlık ve MİT Başkanlığı verileceğini açıkladı. Bu açıklamalar Kılıçdaroğlu'nu zor durumda bıraktı ve Özdağ'ın sürekli aynı konuyu gündeme getirmesi eleştirildi.
4 Haziran 2024

Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sinan Oğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Tayyip Erdoğan'ı desteklemesinin ardından, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ilk turda birinci çıkması durumunda onu destekleyeceklerini belirtti. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine cumhurbaşkanlığı yardımcılığı önerdiğini ancak bunu kabul etmediklerini söyledi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun HDP ile mesafe koyması ve parlamento çoğunluğunu elde etmesi durumunda destek verebileceklerini ifade etti.
1 Haziran 2024

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş ile tetikçilikle suçlanan Eray Özyağcı’nın cezaevindeki görüşmelerinin kayıt altına alındığı öğrenildi. Ankara 5’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından alınan dinleme kararıyla, sanıkların iletişimleri ve kamuya açık yerlerdeki faaliyetleri teknik araçlarla izlendi. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara’da motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması MHP’ye uzansa da iddianamede bu kısım yer almamıştı.
31 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendik' sözlerine yanıt vererek, bu konunun kurultayda kapandığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun ifadelerinin muhatabı olarak yorumlanan Özel ve Ekrem İmamoğlu, bu sözleri üzerlerine almadıklarını ifade ettiler. Özel, CHP'de kimsenin kimseye demokrasi dışı bir şey yapmasına izin vermeyeceğini vurguladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 'kavgayı beraber verdiğiniz arkadaşlar' sözleriyle kendisini kastetmediğini düşündüğünü belirtti.
31 Mayıs 2024
İşaretlediklerim