Mısır'ın Minye şehrindeki Behnesa bölgesinde, Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, 2 bin yılı aşkın süreye yayılan farklı tarihi dönemlere ait 22 mezar bulundu. Mezarların üçü Roma, üçü Pers ve 16'sı Bizans ve Kıpti dönemlerine aittir. Barselona Üniversitesi'nden bir ekip ile bölgede yıllardır süren arkeolojik kazılar sonucunda bu keşif gerçekleştirilmiştir.
25 Şubat 2023

Gaziantep'te sabah saat 4.17'de 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin etkisiyle Gaziantep Kalesi'nin doğu, güney ve güneydoğu kısımlarında bulunan bazı burçlar yıkıldı ve enkaz yola saçıldı. Kalenin etrafındaki demir korkuluklar çevreye dağıldı ve yanındaki istinat duvarı çöktü. Ayrıca, kalenin yanında bulunan tarihi Şirvani Camisi'nin kubbesi ile doğu duvarı kısmen çöktü.
6 Şubat 2023

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, Kozağaç köyü Göllük mezrasında devam eden Kahta-Sincik yol yapım çalışmaları sırasında bir iş makinesiyle yapılan kazıda beş insan iskeleti bulundu. Müze Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonucunda, iskeletlerin oda mezarda yer aldığı ve Roma dönemine ait 1600 yıllık olduğu değerlendirildi.
6 Ocak 2023
İşaretlediklerim