Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avrupa Birliği dönem başkanlığı sırasında Rusya'ya yapacağı ziyarete gelen tepkilere yanıt verdi. Orban, Brüksel'de oturarak barışın sağlanamayacağını ve savaşın sona ermesi için aktif adımlar atılması gerektiğini belirtti. AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in, AB adına Rusya ile temas kurma yetkisi olmadığı uyarısına rağmen, Orban barış yolunda önemli bir araç olarak hizmet edeceklerini ifade etti. Orban, dönem başkanlığını üstlendikten sonra ilk dış ziyaretini Ukrayna'ya yapmıştı.
5 Temmuz 2024

Avrupa futbolunda ayrımcı sembol ve işaretlerin stadyumlarda sergilenmesi yaygın bir sorun olarak devam ediyor. UEFA ve insan hakları örgütleri, bu tür davranışları engellemek için çeşitli cezalar uyguluyor. Örneğin, Macaristan-Portekiz maçında LGBT-karşıtı pankart açan taraftarlar nedeniyle Macaristan Futbol Federasyonu'na ceza verildi. Türkiye'den Merih Demiral da bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından soruşturma altına alındı.
4 Temmuz 2024

Rahmi Turan, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, mevcut hükümetin vergi ve zam politikalarını eleştirdi. Turan, toplumun büyük bir kesiminin geçim sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun erken seçimle çözülebileceğini savundu. Özellikle gençlerin ve dar gelirli kesimlerin yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, erken seçim yapılmasının enflasyon ve işsizlik sorunlarını hafifletebileceğini belirtti.
2 Temmuz 2024
İşaretlediklerim