İsveç'te YPG destekçisi bir grup tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir kukla asıldı ve bu durum sosyal medyada paylaşıldı. Türkiye'nin tepkisi üzerine İsveç büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsveç Parlamentosu Başkanı'nın ziyaretini iptal etti. İsveç Başbakanı Ulf Kristerrson, eylemin NATO üyeliğini sabote etmeye yönelik olduğunu ifade etti. İsveçli savcı Lucas Eriksson, eylemin İsveç yasalarına göre cezalandırılacak bir durum olmadığına karar vererek resmi soruşturma açılmayacağını duyurdu.
16 Ocak 2023

Vatandaşlık ve ikamet danışmanlığı hizmeti veren Henley & Partners, dünyanın en güçlü pasaportlarını içeren listesini güncelledi. Listede, vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısına göre sıralama yapılmıştır. Japon pasaportu 193 ülkeye vizesiz seyahat imkanıyla birinci sırada yer alırken, Türkiye pasaportu 110 ülkeye vizesiz ya da kolay vize imkanıyla 52'nci sırada bulunuyor.
11 Ocak 2023

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerinin hepsini karşılayamayacaklarını belirtti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurularıyla ilgili olarak üçlü muhtıraya uyulduğunu ve iki ülkenin yakında ittifaka katılacağına inandığını ifade etti. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelikleri için tüm üye ülkelerin onayı gerekiyor ve şu anda sadece Macaristan ve Türkiye onaylamadı. İsveç, Türkiye'nin endişelerini gidermek için terörle mücadele yasasını değiştirmiş ve motivasyon mektubu göndermişti.
8 Ocak 2023
İşaretlediklerim