Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

İngiltere Lig Kupası'nda Newcastle United, Manchester City'yi 1-0 yenerek dördüncü tura çıktı. Aynı turda Arsenal, Brentford'u 1-0 mağlup ederken, Liverpool, Leicester City'yi 3-1 yendi. Chelsea ise Brighton & Hove Albion'u 1-0 yendi ve kupada yoluna devam etti.
28 Eylül 2023

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), yılın en iyi golüne verilen Puskas ödülü için adaylarını duyurdu. Toplamda 11 adayın bulunduğu listede üç kadın futbolcu da yer alıyor. Adaylar arasında Arjantin, Kolombiya, Paraguay, Güney Kore, Avustralya, Uruguay, Brezilya, İspanya, Portekiz ve Kazakistan'dan futbolcular bulunuyor.
22 Eylül 2023

France Football dergisi tarafından 1956’dan beri dağıtılan Ballon d'Or ödülü için 2023 adayları açıklandı. Listede, Barcelona'da forma giyen Türk asıllı oyuncu İlkay Gündoğan ve Bayern Münih'te forma giyen Fenerbahçe'nin eski Güney Koreli stoperi Kim Min-jae de bulunuyor. 5 kez bu ödülü kazanan Cristiano Ronaldo, 2003'ten bu yana ilk kez adaylar arasında yer almadı. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Dominik Livakovic ise Yashin Trophy'nin 10 kişilik kısa listesinde yer buldu.
6 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-24 sezonu grup aşaması kura çekimi yapıldı. Galatasaray, 4. torbadan katıldığı çekiliş sonucunda Almanya'nın Bayern Münih, Britanya'nın Manchester United ve Danimarka'nın Kopenhag takımlarıyla aynı grupta yer aldı. Grup maçları 19 Eylül'de başlayacak ve 13 Aralık'ta sona erecek. İlk iki sırayı alan takımlar, son 16 turuna yükselecek.
31 Ağustos 2023

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan'a ait olan ve Cayman Adaları bayraklı 160 metre uzunluğundaki 'Blue' isimli lüks yat, Muğla'nın Bodrum ilçesine demirledi. Yatta çift helikopter pisti, dokuz güverte, plaj kulübü, yüzme platformu, balkonlu kabinler, su arıtma sistemi, atıksu arıtması ve 80 mürettebat bulunuyor. El-Nahyan, aynı zamanda Manchester City futbol kulübünün de sahibi.
8 Ağustos 2023

Manchester City takımıyla geçen sezon Şampiyonlar Ligi, Premier Lig ve FA Kupası'nı kazanan İlkay Gündoğan, Almanya'da yılın futbolcusu seçildi. Bu ödül, 1960 yılından bu yana Kicker dergisi tarafından düzenleniyor ve spor gazetecilerinin oylarıyla belirleniyor. Gündoğan, bu ödülü 198 oyla kazandı. Önümüzdeki yıl Almanya'nın ev sahipliğinde yapılacak olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda, Alman Milli Takımı'nın en önemli kozlarından biri olması bekleniyor.
6 Ağustos 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi 1'inci eleme turu rövanş maçları sonucunda Zalgiris, Rakow, Sheriff, Maccabi Haifa, Hacken, BATE Borisov, Zrinjski ve Breidablik takımları 2'nci eleme turuna yükselmeyi başardı. Maçlar farklı ülkelerden takımlar arasında oynandı ve bazıları uzatma ya da penaltılarla sonuçlandı. İlk maçların skorlarına göre değişen sonuçlar, takımların bir üst tura çıkmasını sağladı.
19 Temmuz 2023

Juventus futbol kulübü, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrılma kararı aldığını ve bu yönde müzakerelerin başladığını duyurdu. Kulüp, Real Madrid ve Barcelona ile yapılan müzakereler sonucunda projeden çıkış prosedürünü başlattığını teyit etti. Juventus'un eski başkanı Andrea Agnelli, mali yolsuzluk soruşturması nedeniyle futboldan men cezası almış ve kulüp de puan silme ve para cezasına çarptırılmıştı. Avrupa Süper Ligi projesi, spor camiasında büyük tepki toplamış ve çoğu kulüp projeden çekilmişti.
14 Temmuz 2023

Galatasaray Futbol Takımı, bir hazırlık maçında Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu İngiltere Championship ekibi Hull City ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Galatasaray, ilk yarıyı 3-1 önde kapattı. Ancak ikinci yarıda Hull City, 83, 84 ve 86. dakikalarda attığı gollerle maçı 4-3 kazandı. Karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Hull City Kulübü Başkanı Acun Ilıcalı da izledi.
6 Temmuz 2023

Antalya'nın Serik ilçesinde tatil yapan dünyaca ünlü futbolcular ve bazı ünlülerin oynadığı futbol maçının kadrosu sosyal medyada paylaşıldı. Kadroda Kyle Walker, Antonio Rüdiger, Granit Xhaka, Hakan Çalhanoğlu, Uğurcan Çakır, İsmet Taşdemir, Serdar Özkan, Ali Şafak Öztürk, Nalet Bebe ve Ümit Erdim gibi isimler yer aldı. Bu durum sosyal medya kullanıcıları tarafından garipsendi ve çeşitli yorumlar alındı.
28 Haziran 2023

Türk asıllı Almanyalı futbolcu İlkay Gündoğan, Barcelona ile iki yıllık sözleşme imzaladı. Altı sezondur Manchester City forması giyen ve bu sezon takımıyla birçok zafer kazanan Gündoğan'ın ismi bir süredir Barcelona ile anılıyordu. Barcelona, Gündoğan'ın transferini resmen duyurdu. Yıldız orta saha oyuncusunun serbest kalma bedeli 400 milyon avro olarak belirlendi.
26 Haziran 2023

Galatasaray futbol takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi 2'nci ön eleme turunda Litvanya'nın FK Zalgiris Vilnius takımı ile Makedonya'nın FC Struga takımı arasında oynanacak maçın galibiyle eşleşecek. İlk maçlar 25-26 Temmuz'da, rövanş karşılaşmaları ise 1-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Galatasaray bu turu geçmesi durumunda 3'üncü tur kuraları 7 Ağustos'ta çekilecek ve bu tur maçları 22-30 Ağustos tarihleri arasında oynanacak.
21 Haziran 2023

UEFA Uluslar Ligi yarı finalinde Hollanda ile Hırvatistan Rotterdam'daki Feyenoord De Kuip Stadı'nda karşı karşıya geldi. Normal süresi 2-2 biten maçta Hırvatistan, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle maçı 4-2 kazanarak finale yükseldi. Hollanda'nın ilk yarıdaki golüne Hırvatistan ikinci yarıda iki golle yanıt verdi ve maç uzatmalara gitti. Hırvatistan, uzatmalarda attığı iki golle galibiyeti elde etti.
15 Haziran 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City, Inter'i 1-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Manchester City'nin yıldız oyuncusu Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. Maçın tek golü 68. dakikada Rodri tarafından kaydedildi. Bu zaferle Manchester City, kulüp tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı.
10 Haziran 2023

ABD merkezli ekonomi dergisi Forbes, dünyanın en zengin futbol kulüplerinin listesini yayımladı. Listenin başında 6,07 milyar dolar değerle Real Madrid yer alırken, Manchester United 6 milyar dolarla ikinci, Barcelona ise 5,51 milyar dolarla üçüncü sırada bulunuyor. İlk onda altı İngiliz, iki İspanyol, bir Fransız ve bir Alman kulübü yer almakta.
31 Mayıs 2023

İngiltere'nin Manchester City takımı, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında İspanya'nın Real Madrid takımını 4-0 mağlup etti. Bu sonuçla Manchester City, İstanbul'da oynanacak finalde İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. İlk maçta 1-1 berabere kalan iki takım arasındaki bu maç, Manchester City'nin ev sahipliğinde Etihad Stadı'nda oynandı. Manchester City, 2021'den sonra turnuvada ikinci kez finale yükselmiş oldu.
18 Mayıs 2023

Manchester City'nin forveti Erling Haaland, West Ham United'a karşı attığı golle Premier Lig'de bir sezonda en fazla gol atan oyuncu unvanını elde etti. Haaland, bu sezonki 35. golünü atarak Alan Shearer ve Andrew Cole'un 34 golle paylaştıkları rekoru geçti. Sezonun bitimine halen beş maç bulunuyor.
4 Mayıs 2023

Manchester City, Premier Lig'de lider konumda bulunan Arsenal'ı kendi sahasında 4-1 mağlup ederek şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj kazandı. Maçın ilk golü Kevin de Bruyne'den gelirken, John Stones, tekrar de Bruyne ve Haaland'ın golleriyle maç sonuçlandı. Arsenal'ın tek golünü Holding kaydetti. Bu sonuçla Manchester City puanını 73'e yükseltti ve lider Arsenal ile arasındaki puan farkını azalttı.
27 Nisan 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin çeyrek ve yarı final kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Çeyrek final maçları 11-12 Nisan'da, rövanşları ise 18-19 Nisan'da oynanacak. Yarı finaller 9-10 ve 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Şampiyonlar Ligi finali 10 Haziran'da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleşecek. Eşleşmeler arasında Real Madrid - Chelsea ve Manchester City - Bayern Münih gibi dikkat çekici maçlar bulunuyor.
17 Mart 2023
İşaretlediklerim