Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a 42 yıl ağır hapis cezası verdi. Bu karar, Cumhurbaşkanı'nın Demirtaş’a yönelik 'Seni tahliye ettirmeyeceğim' mesajı olarak yorumlandı. Aynı davada Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de 10 yıl hapis cezası aldı. Ayrıca, 28 Şubat davasından tutuklu generallerin hastalık ve yaş durumu nedeniyle tahliye edilmesi kararı da gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlandı.
18 Mayıs 2024

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kobani davasında verilen kararların bağımsız ve tarafsız yargı tarafından alındığını belirtti. Tunç, davada mahkumiyetlerin yanı sıra beraat ve tahliye kararlarının da verildiğini ve tahliyelerin başladığını söyledi. Kobani olayları sırasında yaşanan ölümler nedeniyle açılan davada, HDP eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a uzun hapis cezaları verildi. Ayrıca, bazı sanıklar hakkında tahliye ve beraat kararları da alındı.
17 Mayıs 2024

Mersin Valiliği, 20 Mayıs Pazartesi saat 23.59'a kadar açık ve kapalı yer toplantıları, eylem, gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Bu karar, Kobani davasında verilen cezaların protesto edilebileceği gerekçesiyle alındı. Kobani davasında Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verilmişti. Diyarbakır, Van, Şırnak gibi birçok kentte de benzer yasaklar uygulanıyor.
17 Mayıs 2024

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi. HDP’nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'a uzun hapis cezaları verildi. Amor, bu kararların Türkiye'nin yargı bağımsızlığına zarar verdiğini ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türk ekonomisinin güvenilir olduğu mesajını vermekte neden başarısız olduğunu gösterdiğini belirtti. Amor, bu tür adımların Türkiye'nin uluslararası güvenilirliğini zayıflattığını vurguladı.
17 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kobani davasında verilen cezalara tepki gösterdi ve yargılama sürecinin hukuki olmadığını vurguladı. 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 32 yıl dokuz ay, Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Özel, davanın siyasi olduğunu ve verilen cezaların kabul edilemez olduğunu belirtti.
16 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçinin yargılandığı davada karar çıktı. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi. Bu kararların ardından protesto eylemlerinin olabileceği gerekçesiyle Diyarbakır, Van, Şırnak, Hakkari, Batman, Mardin ve Kars gibi birçok kentte eylem yasağı kararı alındı. Diyarbakır Valiliği ayrıca şehri dört günlüğüne giriş-çıkışlara kapattığını duyurdu.
16 Mayıs 2024

Kobani davasında 18'i tutuklu 108 siyasetçi hakkında karar verildi. Selahattin Demirtaş'a 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a 30 yıl üç ay, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e ise 10 yıl hapis cezası verildi. Diyarbakır Valiliği, bu kararlar üzerine olası protestoları gerekçe göstererek kente giriş ve çıkışları dört günlüğüne kapattı ve açık havadaki her tür toplantıyı yasakladı. Benzer yasaklar Van ve Mardin için de alındı.
16 Mayıs 2024

Murat Sabuncu, Türkiye'de devletin bireylerle olan ilişkisini, geçmişten günümüze devlet yapılarının nasıl değiştiğini ve siyasi iktidarların bu yapılar üzerindeki etkilerini tartışıyor. Devletin şeffaflaşması, denge ve denetleme mekanizmalarının yeniden kurulması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, CHP'nin yeni siyasi stratejileri ve demokratik zeminin güçlendirilmesi çabaları üzerinde duruyor. Yazı, devlet ve birey arasındaki ilişkinin yeniden tanımlanması gerekliliğine odaklanıyor.
10 Mayıs 2024

Taha Akyol, Türkiye'nin siyasi tarihinde Kemalizm'den başlayarak, 1950'lerde Demokrat Parti'nin otoriterleşmesine ve AK Parti'nin ilk on yıl sonrasındaki politik değişimlerine değinmiştir. Kemalizm'in başlangıcında aydınlar ve şehirlerin desteğini aldığını, ancak Demokrat Parti'nin zamanla otoriterleşerek bu desteği kaybettiğini belirtmiştir. AK Parti'nin de benzer bir süreçten geçerek aydınlar ve şehirlerden uzaklaştığını ve bu durumun otoriterleşme ve ekonomik krize yol açtığını ifade etmiştir. Ayrıca, Türkiye'nin şehirleşmesi ve dünyaya açılmasıyla birlikte özgürlük, hukuk ve rasyonellik talebinin arttığını vurgulamıştır.
8 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarı verdi. Uyarıya göre, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetler için dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin batı bölgelerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyrediyor ancak Salı gününden itibaren artış gösterecek. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde önümüzdeki üç gün boyunca yağış beklenmiyor. Öte yandan, doğu illerinde sağanak yağışlar görülecek ve yüksek kesimlerde don olayı yaşanabilir. Hafta sonuna doğru batı bölgeleri yeniden yağışlı havanın etkisine girecek.
6 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 18 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı. Sarı kod uyarısı, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu gösteriyor ve ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Uyarı yapılan iller arasında Adana, Diyarbakır, Trabzon ve Osmaniye gibi şehirler bulunuyor.
5 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde kuvvetli yağış beklendiğini bildirerek sarı kod uyarısı verdi. Uyarı, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yapıldı. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
4 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, gök gürültülü sağanak yağış beklentisi nedeniyle Türkiye'nin 15 iline sarı kod uyarısı verdi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder. Uyarılan iller arasında Adana, Edirne, Hakkari, Kars ve Mardin gibi çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Ayrıca, bazı bölgelerde toz taşınımı etkisinin sürdüğü belirtilmiştir.
3 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 34 ilinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak sarı kod uyarısı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
2 Mayıs 2024

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa ve Mardin illerinde yaşanan sık sık tekrarlanan elektrik kesintilerine dikkat çekmek amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Tanal, enerjinin bir insan hakkı olduğunu belirterek, hiç kimsenin bu haktan mahrum bırakılamayacağını ifade etti. Vatandaşların mağduriyetine dikkat çeken Tanal, sabaha kadar sürecek olan eylemiyle bu durumu protesto ettiğini vurguladı.
26 Nisan 2024

DEM Parti, yerel seçimlerde başarı göstererek kayyumların elindeki belediyeleri kazandıktan sonra, bazı belediyelerin Türk bayrağı, İstiklal Marşı ve önemli figürlere yönelik saygısızlık iddialarıyla gündeme geldiğini belirtti. Parti, bu iddiaların asılsız olduğunu ve iktidarın seçim kayıplarını örtbas etmek için algı operasyonlarına başvurduğunu açıkladı. Ayrıca, DEM Parti, halkın gerçek gündeminin talan uygulamaları olduğunu ve İçişleri Bakanlığı'nın müfettiş görevlendirmesiyle eski tartışmaları canlandırmaya çalıştığını ifade etti.
20 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve bu tür iddiaların manipülasyon olduğunu belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı Yerlikaya, iddiaların araştırılması için müfettiş görevlendirildiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin ve Diyarbakır belediyelerinde ortaya çıkan iddialar üzerine müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı. Sosyal medyada, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddiaları gündeme geldi. Her iki belediye de iddiaları yalanladı ve yanıltıcı bilgi yayıldığını belirtti. Buna rağmen, İçişleri Bakanı konuyla ilgili müfettiş görevlendirdiğini duyurdu.
19 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024
İşaretlediklerim