Meta, Los Angeles ofisinde çalışan 24 personelini, yemek kartlarını amacına uygun kullanmadıkları gerekçesiyle işten çıkardı. Çalışanların, kartlarıyla diş macunu, çamaşır deterjanı gibi ürünler aldığı ve ofiste olmadıkları zamanlarda evlerine yemek sipariş ettikleri tespit edildi. Yıllık 400 bin dolar maaş alan bir çalışanın da bu ihlali kabul ettiği belirtildi. Meta, çalışanlarına ücretsiz yemek imkanı sunarken, bu tür ihlallerin şirket politikalarına aykırı olduğunu vurguladı.
17 Ekim 2024

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 206 milyar dolarlık servetiyle Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde dünyanın en zengin ikinci kişisi oldu. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ise 205 milyar dolarlık servetiyle üçüncü sıraya geriledi. Meta'nın hisse değerleri, beklenenden daha iyi satışlar ve yapay zeka alanındaki gelişmeler sayesinde yükseldi. Zuckerberg'in serveti bu yıl 78 milyar dolar artarak, endekste dört sıra yükselmesine neden oldu.
5 Ekim 2024

Meta, yıllık Connect konferansında artırılmış gerçeklik gözlüğü Orion'un ilk çalışan prototipini tanıttı. CEO Mark Zuckerberg, Orion'u fiziksel dünyanın üzerine yerleştirilmiş hologramlar olarak tanımladı ve gözlüklerin geleceğe dair heyecan verici bir ön izleme sunduğunu belirtti. Meta ayrıca yeni yapay zeka yeteneklerini ve Quest serisinin yeni karışık gerçeklik başlığı olan Quest 3S'yi de tanıttı. Şirket, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka teknolojilerine milyarlarca dolar yatırım yapmaya devam ediyor.
26 Eylül 2024
İşaretlediklerim