1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak zamların etkisiyle elektrikli otomobil şarj istasyonlarında fiyatların ortalama yüzde 20 artması bekleniyor. Elektrikte yapılan bu zammın ardından akaryakıt fiyatlarının da artması gündemde. Türkiye, Avrupa'da Rusya ve Belarus haricinde en uygun akaryakıt fiyatlarına sahip olan ülke konumunda. 2012 yılında dünyanın en pahalı benzininin satıldığı Türkiye'de, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu alanda yeni bir başarıya imza atıp atamayacağı merak ediliyor.
29 Haziran 2024

Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile ilgili gri listeden çıkarılmasını kutlayan bir tweet attı. Murat Muratoğlu, bu başarıyı sorgulayarak Türkiye'nin nasıl bu listeye girdiğini ve bu süreçteki sorumluları eleştirdi. Muratoğlu, Türkiye'nin gri listeye girmesine neden olan olayları ve mali durumu irdeleyerek, bu süreçteki başarısızlıkları vurguladı.
29 Haziran 2024

Deniz Zeyrek, Türkiye'nin FATF'nin gri listesinden çıkarılmasını değerlendirdi. Yazıda, Türkiye'nin 2021 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin politikaları nedeniyle gri listeye alındığı belirtiliyor. Özellikle 'varlık barışı yasası' ve mali şeffaflık eksikliği gibi nedenlerin bu duruma yol açtığı vurgulanıyor. Mehmet Şimşek'in Türkiye'yi bu listeden çıkarmayı başardığı ifade ediliyor.
29 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) X'teki ulaştırma hesabından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımına küfürlü bir yanıt verilmesi üzerine resen soruşturma başlatıldı. İBB'ye bağlı 'Ulaşım İstanbul' hesabı, siber saldırıya uğradıklarını ve söz konusu mesajın kendilerine ait olmadığını açıkladı. İstanbul Başsavcılığı ise 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.
28 Haziran 2024

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından gri listeden çıkarılmasının olumlu etkilerine dikkat çekti. Moody’s Sektör Uygulama Lideri Mohamed Daoud, bu gelişmenin Türkiye’nin uluslararası itibarını artıracağını ve yabancı yatırımları güçlendireceğini belirtti. Ayrıca, bu adımın Türkiye'nin kara para aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede kaydettiği ilerlemenin bir göstergesi olduğu vurgulandı.
28 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık dış ticaret açığının 35 milyar dolar iyileşerek 87 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Mayıs ayında yıllık ihracat 260 milyar dolarla tarihi zirvesine ulaşırken, ithalat son bir yılda 29 milyar dolar azaldı. Şimşek, cari açığın da mayıs ayında bir önceki aya göre 6 milyar dolar iyileşerek yaklaşık 26 milyar dolar seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. Bu gelişmelerin dış finansman ihtiyacını azaltacağını ve finansal istikrarı güçlendireceğini ifade etti.
28 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara paranın aklanmasının önlenmesine yönelik FATF gri listesinden çıktığını duyurdu. Şimşek, bu haberi resmi açıklama öncesinde sosyal medya hesabından 'Başardık' mesajıyla paylaştı. Bu gelişme, Türkiye'nin uluslararası finansal sistemdeki itibarını olumlu yönde etkileyebilir.
28 Haziran 2024

Esfender Korkmaz, son bir yılda ekonomik güven endekslerinin düşüşünü ve halkın yaşam koşullarının kötüleşmesini ele alıyor. Ekonomik güven endeksi 101,3'ten 95,8'e, tüketici güven endeksi 85,1'den 78,3'e ve reel kesim güven endeksi 105,7'den 100,5'e geriledi. Korkmaz, halkın ve üreticilerin ekonomik durumlarının bozulduğunu ve gelecekte daha da kötüleşeceğini düşündüklerini belirtiyor. Mehmet Şimşek'in politikalarının halkın güvenini kazanamadığını ve ekonomik istikrarı sağlayamadığını vurguluyor.
28 Haziran 2024

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50'de sabit tuttu. Kararda, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu belirtildi. Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izleniyor. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşunun sıkılaştırılacağı ifade edildi.
27 Haziran 2024

Hayko Bağdat, yerel seçim hezimetinin ardından Cumhur İttifakı'nın kan kaybetmeye devam ettiğini ve ekonominin dibe vurduğunu belirtiyor. Ülkede açlık ve derin yoksulluk artarken, düzensiz göçmen meselesi ve suç oranlarındaki artış da büyük tehdit oluşturuyor. Bağdat, Türkiye'nin uluslararası arenada bir haydut devlet olarak anıldığını ifade ediyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP ile temaslarını sürdürdüğünü ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bu durumdan rahatsız olduğunu vurguluyor.
26 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sözcü gazetesini memnun etmek için bisiklete binmeyi düşünebileceğini belirtti. Bakanlık, bakanların makam araçlarının tasarruf tedbirlerinden muaf tutulduğunu ve Şimşek'e tahsis edilen makam aracı ile ilgili iddiaların siyasi kaygılarla kurgulanmış bir aldatmaca olduğunu açıkladı. Şimşek, makrofinansal istikrarı tesis etmek, sürdürülebilir yüksek büyümeye ulaşmak ve daha adil gelir dağılımını sağlamak için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile yapılan dört saatlik görüşmenin ardından, Karatepe'nin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verildiğini belirtti. Karatepe, görüşme sonrasında hükümetin ekonomik politikalarında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etmişti. Şimşek, görüşmede tüm konuların şeffaf bir şekilde ele alındığını ve önerilerin not edildiğini söyledi.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, devletin en üst makamlarının güvenlik gerekçesiyle zırhlı araçlara bindiğini belirterek, tasarruf tedbirlerinde bakanların makam araçlarının kapsam dışı tutulduğunu açıkladı. Bakanlık, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e tahsis edilen makam aracı ve bazı bürokratların çift maaş aldığına dair iddiaları ciddiyetten uzak ve siyasi kaygılarla kurgulanmış bir aldatmaca olarak nitelendirdi. Çifte maaş durumunun çifte sorumluluk ve görevden kaynaklandığı ve bu konuda kanunla tavan getirileceği belirtildi.
25 Haziran 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, tartışılan vergi düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Çelik, düzenlemenin amacının vatandaşa yük getirmek değil, vergi adaletini sağlamak olduğunu vurguladı. Sosyal medyada dolaşan spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi gerektiğini belirten Çelik, düzenlemenin enflasyonist etkiler yaratmaması ve üretim, istihdam, ihracat süreçlerini olumsuz etkilememesi için hassasiyetle değerlendirildiğini ifade etti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı'nın ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu düzenlemeye tam destek verdiğini söyledi.
25 Haziran 2024

Şeref Oğuz, Mehmet Şimşek'in yabancı yatırımcıyı çekebilmesi için önce içerdeki yatırımcıyı ikna etmesi gerektiğini vurguluyor. Oğuz, yerli yatırımcıların enflasyon, maliyetler, belirsizlik ve ani regülasyonlar gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Ayrıca, vergi reformu paketine hükümetten yeterli destek gelmediğini ve yabancı yatırımcıların bu durumu fark ettiğini ifade ediyor. Yabancı yatırımcıların sürprizleri sevmediğini, politik istikrarsızlıktan hoşlanmadığını ve hukuksuzluk ile ayrımcılıktan kaçındığını belirtiyor.
25 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CHP'nin asgari ücrete ve emeklilere zam talebini, enflasyonu düşürme hedefi nedeniyle reddetti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Şimşek ile yaptığı görüşmede bu talepleri dile getirdi ancak Şimşek, ekonomik programdan ödün veremeyeceklerini belirtti. Görüşmede ayrıca yeni vergi paketi ve vergi cennetleri konuları da ele alındı.
24 Haziran 2024

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile yapılan görüşmede dört ana başlıkta taleplerini ilettiklerini belirtti. Asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması, tarımın ulusal güvenlik meselesi olarak ele alınması, vergi adaletinin sağlanması ve TÜİK verilerinin şeffaf bir şekilde paylaşılması talepler arasında yer aldı. Ancak Karatepe, dört saatlik görüşmenin sonunda hükümetin anlayışında bir değişim iradesi görmediklerini ifade etti.
24 Haziran 2024

ABD'nin Florida eyaletinde bir eve uzaydan düşen enkaz, evde hasara yol açtı. Aile, NASA'dan 80 bin dolar tazminat talep etti. NASA, cismin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan atık olarak bırakılan bir kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Avukat, olayın aile üzerinde yarattığı stres ve etkiler için tazminat talep ettiklerini belirtti.
24 Haziran 2024

Şeref Oğuz, hükümetin dar gelirli kesimden vergi alarak bütçe açığını kapatma çabalarını eleştirdi. Oğuz, zenginlerden vergi alınmadığını ve devletin gereksiz harcamalarına devam ettiğini belirtti. Ayrıca, tasarruf paketlerinin etkisiz kaldığını ve kamu harcamalarının arttığını vurguladı. Oğuz, bütçe açığının kayıt dışı ekonomiden elde edilecek gelirlerle kapatılması gerektiğini savundu.
24 Haziran 2024

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2015 yılında göktaşından vergi alınıp alınmaması gerektiğiyle ilgili yaptığı paylaşım yeniden gündeme geldi. Bingöl'ün Sarıçiçek köyüne düşen göktaşlarının satışıyla ilgili vergi tartışmaları o dönemde büyük ilgi görmüştü. Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'na yaptırdığı inceleme sonucunda, göktaşı satışının gelir vergisine tabi olup olmayacağına dair hukuki durumu açıklamıştı. Buna göre, göktaşı satışının ticari bir organizasyon kapsamında yapılması durumunda vergiye tabi olacağı belirtilmişti.
23 Haziran 2024
İşaretlediklerim