Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Turuncu kodla uyarılan iller Kırklareli ve Tekirdağ iken, sarı kodla uyarılan iller arasında Adana, Artvin, Bolu, Çankırı, Edirne, Hatay, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kahramanmaraş, Sinop, Ardahan, Karabük ve Osmaniye yer alıyor. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.
31 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul dahil dokuz il için sarı kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Uyarı yapılan iller arasında Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Ardahan, Kars, Artvin, Erzurum, Ağrı ve Iğdır yer alıyor. MGM, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
30 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Kastamonu, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illeri için sarı kodla gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
29 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da 10.00-15.00 saatleri arasında kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yağışın özellikle kentin batı ve kuzey kesimleri ile boğaz çevresinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı uyarıldı. İBB, olası olumsuz durumlarda ALO153 ile iletişime geçilmesini tavsiye etti.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Çankırı, Çorum, Kastamonu, Sinop, Ordu ve Giresun illerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. MGM, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yağış şiddeti sınıflandırmasına göre, kuvvetli yağış 21-50 kg/m² arasında değişiyor.
28 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış nedeniyle Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak illerini sarı kodla uyardı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
27 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), kuvvetli yağış nedeniyle Sinop, Kastamonu, Bartın, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta ve Burdur illerini sarı kodla uyardı. MGM, sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlike arz ettiğini ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
26 Ağustos 2024

Yeni haftada Ankara, İstanbul ve İzmir dahil ülkenin büyük bölümünde sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların hayatı olumsuz etkileme ihtimali olduğu uyarısında bulundu. Hava sıcaklıkları ülke genelinde mevsim normallerine düşerken, Doğu Anadolu’nun güneyi ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç ülke genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağışlı bir hafta öngörülüyor.
26 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini sarı kodla uyardı. Bu illerde sabah saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. MGM, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Meteoroloji renk kodları arasında sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ifade ediyor.
24 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara, Çankırı, Çorum, Kastamonu ve Yozgat illeri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor ve vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında 17 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Aksaray, Niğde, Karaman, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara, Konya, Isparta, Antalya, Adana, Hatay, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Artvin bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıkların 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, Trakya’da ise 4 ila 6 derece artış öngörülüyor. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Sakarya, Bolu, Kastamonu, Zonguldak, Samsun, Sinop, Trabzon, Artvin, Afyonkarahisar, Isparta, Muğla, Hatay, Osmaniye, Ordu, Kars ve Ardahan bulunuyor.
22 Ağustos 2024

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru 4 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimleriyle Orta ve Doğu Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. İstanbul'da parçalı bulutlu hava hakim olacak ve sıcaklıklar 31 ila 34 derece arasında seyredecek. Ankara'da yerel gök gürültülü sağanak yağışlar beklenirken, İzmir'de yağış beklenmiyor ve sıcaklıkların 36-37 derece arasında olması bekleniyor.
21 Ağustos 2024

Balıkesir ve Çanakkale il sınırları içindeki Kazdağları Milli Parkı, orman yangını riski nedeniyle 31 Ekim’e kadar girişlere kapatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürlüğü, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava raporlarına dayanarak bu kararı aldı. Balıkesir’in en fazla orman yangını riski bulunan 10 ilden biri olduğu belirtilirken, rüzgarların poyraz şeklinde kuzeydoğudan saatte 30 kilometre ve üzerinde esecek olması yangın riskini artırıyor.
21 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Yağış beklenen iller arasında Ankara, Eskişehir, Çankırı, Bilecik, Kütahya, Sinop, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Edirne bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
21 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yedi ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Rize ve Artvin olarak sıralandı. Yurdun diğer kesimlerinde açık ve az bulutlu bir hava beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yapıldı.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim