MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da ölü bulunan Narin Güran'a ilişkin sert ifadeler kullandı. Toplantı sonrası Lider Haber’den Pelin Zengin'in idam cezası ile ilgili sorusuna sinirlenen Bahçeli, gazeteciyi azarlayarak soruyu sapıkça bulduğunu belirtti. Bahçeli, Anayasa değişikliği konusundaki önerilerinin diğer partiler tarafından da benimsenmesi durumunda idam cezasının gündeme gelebileceğini ifade etti.
19 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı yaptığı açıklamalar sonrası başlayan tartışmalara son noktayı koydu. Erdoğan, partisinin bu konudaki tutumunun açık olduğunu belirterek, Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışma olmadığını vurguladı. Yapıcıoğlu'nun açıklamaları siyasette polemiğe neden olmuş, CHP ve İYİ Parti tepki gösterirken, MHP Yapıcıoğlu'na kapıyı kapatmıştı.
18 Eylül 2024

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, tarihi Ramazan Tabyası'nı atla ziyaret etti ve tabyanın alt kısmında yer alan ay yıldız görseliyle 'önce vatan' yazısının solan yerlerini boyadı. Çiçek, tabyanın kentin tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çekti. Valiye incelemesinde Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AKP İl Başkanı Ersin Yılmaz, MHP İl Başkanı Turgay Mert ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede eşlik etti.
16 Eylül 2024

Ankara'nın Etimesgut ilçe belediye başkanı CHP'li Erdal Beşikçioğlu, önceki başkan MHP'li Enver Demirel'in 61 akrabasını belediyede işe aldığını açıkladı. Beşikçioğlu, bu kişilerin çoğunun memur statüsünde olduğunu ve bazı idarecilerin yakın akrabalarının lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirildiğini belirtti. Beşikçioğlu, belediyenin liyakatli hizmet verebilmesi için geçmiş dönemlerde yapılan bu tür atamaların sonlandırılması gerektiğini vurguladı.
3 Eylül 2024

Avukat Dilek Ekmekçi, 30 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşım nedeniyle iftira ve kamu görevlisine hakaret iddialarıyla gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ekmekçi, daha önce MHP ve Ülkü Ocakları'na bağlı bazı isimler hakkında Sinan Ateş cinayetinde rolleri olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Avukat Hakları Grubu, Ekmekçi'nin kaçma şüphesiyle tutuklandığını ve hakimin kararını savunmadan beş saniye sonra açıkladığını iddia etti.
1 Eylül 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Adana’nın Sarıçam ilçesinde Ferdi Tayfur Müzesi ve Sanat Parkı yapılacak. Proje, müze, açık hava sineması, park, kütüphane, sanat atölyesi ve kafe alanlarını kapsıyor. Müzede Ferdi Tayfur’un şarkılarının isimleri ve heykeli sergilenecek. Projenin, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 5 Ocak’ta tamamlanması planlanıyor.
30 Ağustos 2024

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'suçu ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlamasıyla yargılanacak. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. MHP genel başkan yardımcılarının şikayeti üzerine hazırlanan iddianame kabul edildi ve ilk duruşma 3 Aralık 2024'te yapılacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davaya tepki göstererek, suçlamaların MHP'nin kendi kusurlarını örtme çabası olduğunu belirtti.
29 Ağustos 2024

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Ahmet Şık, muhalefet partilerine Meclis'i terk etme çağrısında bulundu. Şık, Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi ve Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmaması nedeniyle yaşanan olaylar sonrasında bu çağrıyı yaptı. Şık, muhalefetin iktidarın çizdiği hattan hizalanmasının topluma fayda sağlamayacağını belirtti ve Meclis'in sokağa taşınması gerektiğini savundu. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tutumunu eleştirerek, muhalefetin Meclis'te etkili olamadığını vurguladı.
27 Ağustos 2024

Konya'nın Seydişehir ilçesinde CHP'li belediye, şarkıcı Suavi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda vereceği konseri iptal etti. Suavi'nin avukatı, CHP yönetimini eleştirerek, iptalin MHP ve AKP ilçe yöneticilerinin baskıları sonucu gerçekleştiğini belirtti. Suavi, Beykoz'daki konseri öncesinde MHP teşkilatı ve ülkü ocakları tarafından hedef gösterilmiş ve saldırıya uğramıştı. Avukat, CHP genel merkezini sorumluluk almaya davet etti.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim