Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi'ye karşı darbe girişimi suçlamasıyla yargılanan 37 kişi idam cezasına çarptırıldı. Bu kişiler arasında ABD, Belçika, Britanya ve Kanada vatandaşları da bulunuyor. 51 sanığın yargılandığı davada 14 kişi beraat etti. Kongo'da yaklaşık yirmi yıldır idam cezası uygulanmıyordu, ancak hükümet mart ayında bu cezayı ömür boyu hapse çevirme uygulamasını kaldırmıştı.
13 Eylül 2024

Clooney Vakfı, iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala'nın ikinci davasına müdahil oluyor. Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmuş ve AİHM, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğine hükmetmişti. Clooney Vakfı'nın yanı sıra birçok uluslararası kuruluş da bu davaya müdahil olmak için başvuruda bulundu. Bu gelişme, davanın uluslararası planda daha fazla yankı uyandıracağı anlamına geliyor.
13 Eylül 2024

Microsoft, maliyetleri düşürmek ve Activision Blizzard'ın entegrasyonunu tamamlamak amacıyla Xbox biriminden 650 kişiyi işten çıkaracak. Xbox başkanı Phil Spencer, işten çıkarmaların çoğunlukla kurumsal ve destekleyici işlevleri etkileyeceğini belirtti. Şirket, ocak ayında da Activision Blizzard ve Xbox'taki 1,900 çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Xbox, oyun geliştirme maliyetlerinin artması nedeniyle mayıs ayında birçok oyun stüdyosunu kapatmıştı.
12 Eylül 2024
İşaretlediklerim