Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni açılacak tüm eğitim kurumlarının adlarının bakanlık tarafından verileceğini duyurdu. Okulların bakım ve onarımını üstlenen hayırseverlerin isimleri ise artık okulun tümüne değil, sadece katkı sağladıkları bölümlere verilecek. Bu değişiklik, uygulamada birlik sağlamak amacıyla yapıldı. Ayrıca, belirli suçlardan mahkum olan kişilerin isimleri eğitim kurumlarına verilemeyecek ve Türk milletinin değerlerine aykırı adlar da kullanılmayacak.
28 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Bu yıl sınava 1 milyon 38 bin 192 8’inci sınıf öğrencisi başvururken, 992 bin 906 öğrenci sınava katıldı. Lise tercih süreci bugün başladı ve 17 Temmuz Çarşamba saat 17.00’ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz’da açıklanacak.
28 Haziran 2024

9’uncu yargı paketi olarak bilinen kanun teklifinin çalışmaları tamamlandı ve Meclis’e sunulacak. Paket, casusluk faaliyetleri ve devletin güvenliği aleyhine işlenen suçlar için ağır cezalar öngörüyor. Ayrıca, hakaret suçlarının uzlaştırma kapsamından çıkarılması, yazılı bildirimlerde değişiklikler ve hükümlülerin eğitim haklarının genişletilmesi gibi düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler, yargı süreçlerini hızlandırmayı ve ceza infaz kurumlarındaki eğitim olanaklarını artırmayı hedefliyor.
27 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son dönemde artan öğretmenlere yönelik şiddet vakaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tekin, öğretmenlerin maruz kaldığı şiddet olaylarından dolayı teessür içinde olduklarını ve bu konuda gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti. Ayrıca, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yürürlüğe girecek yeni müfredat hakkında öğretmenlere seslenerek, programların felsefesini ve hedeflerini içselleştirmelerini istedi.
24 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi'nin okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmen adaylarının eğitim alacağı bir yer olacağını açıkladı. Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağına göre, lisans eğitimini bitiren öğretmenler bu akademide eğitim aldıktan sonra görevlendirilecek. Tekin, atanacak 20 bin öğretmenin mülakat süreçlerinin objektif, şeffaf ve adil olacağını belirtti. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi'nin eğitim fakülteleri ve üniversitelerle işbirliği içinde çalışacağını vurguladı.
23 Haziran 2024

Avukat Sedef Erken, otizmli oğlu Ozan için üç yıl boyunca İstanbul, Bodrum ve Tekirdağ'da uygun bir okul bulmak için mücadele etti. Erken, Milli Eğitim Bakanlığı ve okul müdürlerinin kanunsuz uygulamalarını kanıtlayarak, özel eğitim sınıfı açılmasını talep etti. Ancak, Ozan'ın eğitim hakkı sürekli engellendi ve üç yıldır okula gidemedi. Erken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurarak, otizmli bireylerin eğitim hakkı için mücadelesini sürdürüyor.
13 Haziran 2024

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bir sorunun cevabının yanlış olduğu gerekçesiyle ortaokul sekizinci sınıf öğrencisi Ali Taha Genç, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) dava açtı. Genç, sınav sonuçlarını kontrol ederken Fen Bilgisi 13. sorunun cevabının yanlış olduğunu fark etti ve bu durumu fizik öğretmenleri ve ODTÜ'den bir öğretim görevlisi ile teyit etti. Yanlış cevabın puanını olumsuz etkilediğini belirten Genç, cevabın değiştirilmesini veya sorunun iptal edilmesini talep ediyor.
13 Haziran 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), mülakata girecek öğretmen adayları için alan bazlı taban puanlarını açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen atanacak ve KPSS’de ilgili puan türüne göre en yüksek puan alan adaylardan başlamak üzere belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday mülakata alınacak. Öğretmen ataması için başvuru tarihleri de belli oldu.
10 Haziran 2024

AKP'nin yeni müfredatı, 10 gün askıda tutulduktan sonra bu eğitim yılında uygulanmak üzere onaylandı. Yeni düzenlemeye göre, öğretmen adayları KPSS sonrası Milli Eğitim Akademisi'nden geçmek zorunda kalacak. Bu akademi, ümmetçi ve partizan öğretmen kadrolarını oluşturmayı hedefliyor. Yazar, bu düzenlemelerin ülkenin geleceğini olumsuz etkileyebileceğini savunuyor.
10 Haziran 2024

9'uncu Yargı Paketi, 23 kanun ve üç kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeren 60 maddelik bir kanun teklifi olarak önümüzdeki hafta meclise sunulacak. Paket, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı'nda konu ve soru sayısının artırılması, hükümlülerin eğitim haklarının genişletilmesi ve yeni tip casusluk suçlarına yönelik düzenlemeler gibi çeşitli yenilikler içeriyor. Ayrıca, 'Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi' Kanunu Teklifi de meclise sunulacak ve öğretmenlerin atanma sürecinde akademik eğitim almaları gerekecek.
9 Haziran 2024
İşaretlediklerim