Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kırşehir'deki ahilik haftası töreninde yaptığı konuşmada, çocuk işçiliği teşvik ettikleri yönündeki eleştirileri dikkate almadan çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Tekin, çocukların meslek sahibi olmasını istediklerini ve bu nedenle eleştirildiklerini ifade etti. Ayrıca, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının müfredatına ahilik kültürü, girişimcilik ve fütüvvet ahlakı derslerini eklediklerini vurguladı. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin verilerine göre, son bir yılda en az 66 çocuk işçi hayatını kaybetti.
28 Eylül 2024

CHP’nin eski genel başkan yardımcısı Yıldırım Kaya, İzmir-Karaburun Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu'nda öğrencilere ücretsiz ulaşım ve yemek sağlanmasını eleştiriyor. Kaya, bu ayrıcalığın neden diğer okullarda da uygulanmadığını sorguluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenci sayısını artırmak için bu uygulamayı başlattıklarını belirtiyor. Ancak, diğer okullarda öğrencilerin sabah kahvaltısı bile yapmadan okula gitmek zorunda kaldığına dikkat çekiliyor.
28 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren özel okullarda bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarının kullanılmasını zorunlu kıldı. Bu kitapları kullanmayan özel okullar hakkında inceleme başlatılacak ve kademeli olarak para cezasından çalışma ruhsatının iptaline kadar çeşitli cezalar uygulanacak. Bakanlık, bu düzenleme ile denetimden geçmeyen kitapların neden olduğu yanlış bilgilerin önüne geçmeyi amaçlıyor.
25 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' kapsamında Fatih Gülsüm Hanım İhya Kız Kur'an kursundan 47 kız öğrenci hafızlık icazeti aldı. Öğrenciler, hem örgün eğitim hem de hafızlık eğitimi alarak üç yılın sonunda hafızlıklarını tamamladı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende, öğrenciler icazetlerini Reisü’l Kurra Vekili Talip Akbal Hoca'nın elinden aldı. Proje, öğrencilerin akademik, sosyal ve ahlaki gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.
22 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'deki Fransız okullarının hukuki statüsüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Tekin, Türk çocuklarının sadece Türkler tarafından kurulmuş okullara veya resmi devlet okullarına devam edebileceğini belirtti. Fransa ile süregelen anlaşmazlık, Fransız büyükelçiliğinin velilere gönderdiği bilgilendirme yazısıyla su yüzüne çıkmıştı. Bakanlık, Fransız okullarında Türk dili ve kültürü derslerinin okutulmasına karar verdi ve yeni Türk öğrenci kaydını durdurdu.
21 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda yaşanan temizlik sorunlarını çözmek amacıyla pazartesi gününden itibaren 30 bin temizlik personeli alınacağını açıkladı. Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı okullarda temizlik sorunları ortaya çıkmış ve velilerin temizlik yaptığı görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Geçen yıl temizlik görevlilerine verilen asgari ücretin bu yıl düşmesi ve çalışma saatlerinin azalması nedeniyle yeterli personel bulunamamıştı. Tekin, bu sorunu çözmek için tam zamanlı personel alımı yapılacağını belirtti.
21 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararlara göre üç bakan yardımcısı görevden alındı ve yerlerine yeni atamalar yapıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şanlıoğlu'nun yerine Muhammet Bilal Macit, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin yerine Musa Heybet, Sağlık Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz'ın yerine Yasin Ayfer Erkoç atandı. Ayrıca, TÜBİTAK ve iki ildeki kültür ve turizm müdürlüklerine de yeni atamalar gerçekleştirildi.
14 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS’de mahkeme kararıyla iptal edilen fen bilimleri sorusunun ardından puanların yeniden hesaplanacağını duyurdu. Ankara 3’üncü İdare Mahkemesi, bir öğrencinin başvurusu üzerine sorunun iptaline karar verdi. MEB, öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri aldığını ve yeni puan hesaplaması sonucunda üst tercihlerine yerleşmeye hak kazanan öğrencilere yeni kayıt hakkı tanındığını belirtti. Öğrenciler, SMS ve e-okul üzerinden bilgilendirilecek ve yeni kayıtlar 14-20 Eylül arasında yapılacak.
13 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmen atamaları konusunda açıklamalarda bulundu. Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öğretmen atamaları konusunda her türlü fedakarlığı yaptığını ve Türkiye'nin öğretmen atamaları konusunda çok ileride olduğunu söyledi. Ayrıca, öğretmen atamalarında mülakat sisteminde değişiklik yapıldığını ve bu değişikliklerin Danıştay tarafından incelendiğini belirtti. Tekin, mülakatın ağırlığının yüzde 50'ye düşürüldüğünü ve deneme derslerinin mülakat sürecine dahil edildiğini ifade etti.
9 Eylül 2024

Türkiye Otizm Meclisi, otizmli çocukları olan aileler için yeni eğitim öğretim yılında izlemeleri gereken adımları içeren bir yol haritası yayımladı. Açıklamada, ailelerin hak ihlalleri karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiği ve resmi başvuruların yazılı olarak yapılmasının önemi vurgulandı. Ayrıca, ailelerin yaşadıkları şehirlerdeki otizm dernekleriyle iletişime geçmeleri ve başvurularına yanıt alamadıklarında meclis sekreteryasına başvurmaları gerektiği belirtildi. Meclis, otizmli çocukların ve ailelerinin hak mücadelesini desteklemeye devam edeceğini ifade etti.
5 Eylül 2024

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan uyum programı, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için bugün başlıyor. Program, 2-3 Eylül tarihlerinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için, 9 Eylül haftasında ise ortaokula başlayacak öğrenciler için rehberlik çalışmaları ile gerçekleştirilecek. Aileler, çocuklarıyla birlikte okula uyum etkinliklerine katılmaya teşvik ediliyor.
2 Eylül 2024
İşaretlediklerim