Küresel enerji tüketiminin yüzde 81,2'si fosil yakıtlardan karşılanıyor ve bu oran azalmıyor, aksine artıyor. 2023 yılında kömür ve petrol kullanımındaki artış, sera gazı emisyonlarını rekor seviyelere çıkardı. Enerji Enstitüsü'nün raporuna göre, fosil yakıt tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 1,5 arttı ve enerji kaynaklı emisyonlar ilk kez 40 gigaton karbondioksiti geçti. Fosil yakıtların artan kullanımı, iklim değişikliğinin etkilerini daha da şiddetlendiriyor.
22 Ağustos 2024

Rekabet Kurulu, Bilim İlaç Sanayii ve Ticaret AŞ ile Drogsan İlaçları Sanayi ve Ticaret AŞ'ye toplamda 186 milyon lira para cezası verdi. Bu ceza, iki şirketin rakipleriyle iş gücü piyasasında birbirlerinin çalışanlarını işe almamaya yönelik centilmenlik anlaşmaları yaparak Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle kesildi. Daha önce aynı soruşturma kapsamında GlaxoSmithKline ve Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'ye de para cezaları uygulanmıştı.
22 Ağustos 2024

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) son toplantısının tutanaklarına göre, eylüldeki toplantıda faiz indirimi yapabileceğini belirtti. Geçen ay politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutan Fed, ekonomik tahminlerde 2024'ün ikinci yarısındaki büyüme görünümünün zayıf iş gücü piyasası göstergelerine yanıt olarak gerilediğini kaydetti. Yetkililer, enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru sürdürülebilir bir şekilde hareket ettiğine dair daha fazla güven sağlamak için ek bilgiye ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
22 Ağustos 2024
İşaretlediklerim